המסחר בוול סטריט הסתיים בירידות חדות
התכנית הכלכלית שהציג אובמה לא הרשימה את המשקיעים בוול סטריט והחששות מחדלות פירעון של יוון גררו את המדדים ליום שני רצוף של ירידות חדות. הדאו ג'ונס ירד ב-2.69%, הנאסד"ק איבד 2.42% ו-S&P500 איבד 2.67%
יום שני רצוף של ירידות חדות בבורסה של ניו יורק. העילה לירידות הפעם - אי אמון בתכניתו הכלכלית של נשיא ארה"ב אובמה, שכוללת קיצוץ נרחב בגביית מסים והוצגה לפנות בוקר לפני הסנאט, התפטרותו של בכיר בבנק האירופי והחששות לחדלות פירעון של ממשלת יוון.
מדד הדאו ג'ונס ירד ב-2.69% לרמה של 10,992.10 נקודות. מדד הנאסד"ק ירד ב-2.42% לרמה של 2,467.99 נקודות. מדד ה-S&P500 ירד ב-2.67% לרמה של 1,154.25 נקודות.
נשיא ארצות-הברית, ברק אובמה, הציג הלילה תוכנית כלכלית ולחץ על חברי בית הנבחרים לאשר מיד חקיקה על תוכנית שאינה שנויה במחלוקת בין המפלגות, כדי לשפר את מצב התעסוקה במשק האמריקני. על פי התוכנית יוקצו 477 מיליארד דולר על מנת לעודד יצירת מקורות עבודה חדשים, על ידי הפחתת מסים.
במהלך נאומו דרש הנשיא 6 פעמים מהמחוקקים "לפעול כראוי" ולאשר את התוכנית שתגדיל את ההוצאות על תשתיות, תמנע פיטורי מורים ותפחית בחצי את מיסי השכר שמשלמים עובדים ובעלי עסקים קטנים. "השאלה היא האם לאור המשבר הלאומי המתמשך, אנחנו יכולים להפסיק את הקרקס הפוליטי ולעשות משהו מעשי לעזור לכלכלה", אמר אובמה למחוקקים.
גם אתמול ננעלו המדדים המובילים בוול סטריט בירידות לאחר נאום ברננקי, שאכזב את המשקיעים. ברננקי אמר בנאומו בעניין התחזית הכלכלית של הבנק המרכזי, כי קובעי המדיניות בבנק ידונו בכלים שעומדים לרשותם על מנת לעודד את ההתאוששות הכלכלית בפגישתם הבאה בהמשך החודש, והם מוכנים להשתמש בהם כאשר יהיה בכך צורך, אך לא פירט אילו צעדים ינקוט הבנק המרכזי לעידוד הצמיחה.
עוד היום, בכיר בבנק האירופי המרכזי, יורגן סטארק, הודיע היום כי יתפטר מתפקידו "מסיבות אישיות". מוקדם יותר דווח כי סטארק יעזוב את הבנק המרכזי עקב חילוקי דעות לגבי תוכנית רכישת האג"ח של הבנק. עוד נודע היום, כי ממשלתה של קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, מתכוננת לאפשרות שתצטרך להציל את הבנקים במדינה מקריסה, עקב חשיפה גבוהה מדי לחובות של יוון. בורסות אירופה ננעלו היום בירידות שערים חדות. הפוטסי ירד ב-2.65%, הדאקס צנח ב-4.04% והקאק איבד 3.6%.
על רקע התחזקות הדולר והירידות החדות בוול סטריט, ירדו היום גם החוזים העתידיים על הנפט. החוזים למסירה באוקטובר איבדו 2% ונסגרו במחיר של 87.24 דולר לחבית. הזהב עלה ב-0.1% ונסגר במחיר של 1,859.5 דולר לאונקיה.