עיריית ת"א הציעה: להשאיר כמה אוהלים 'סמליים'
לקראת הדיון בבקשה לצו שימנע את פינוי המאהלים בתל-אביב, מציעה העירייה לפעילים לפרק שלושה מאהלים כמעט לגמרי - ולהשאיר רק כמה אוהלים "סמליים". חלק מהפעילים תומכים, רבים מתנגדים: "מה יעלה בגורל מחוסרי הדיור שבינינו?"
במה שעוד נשאר ממאהל המחאה בשדרות רוטשילד בתל-אביב, היו הדעות חלוקות אמש (יום א'). מחר ידון בית משפט השלום בתל-אביב בבקשת הפעילים להוציא צו מניעה נגד פינוי המאהלים מרחובות העיר. בניסיון להגיע לפשרה, מציעה להם העירייה להשאיר כמה אוהלים סמליים בכל מאהל ולהקים לידם תשתיות לקבוצות דיון, בתמורה לפינוי כל שאר האוהלים.
מחאת האוהלים עדיין כאן - כתבות אחרונות:
- המשפחות שפלשו לבניין בי-ם: לייעד לדיור ציבורי
- סטודנטים בנאום שטייניץ: 'אטימותך בלתי נסבלת'
- הדיירים עם העירייה: 'תמהונים עירומים ברוטשילד'
- חולדאי בא למחאה, ועזב בליווי יס"מ: "תתפטר"
בתוך המאהל ברוטשילד יש רבים שמעוניינים לקבל את ההצעה, אבל מנגד יש מי שדורשים לדחות אותה, ומדגישים כי מחוסרי הדיור האמיתיים שחיים במאהלים יישארו ללא קורת גג. המתנגדים להסכם הם בעיקר 40 מחוסרי הדיור האלה והפעילים המקורבים אליהם.
אמש נפגשו נציגי המאהלים התל-אביביים עם סגן ראש העיר, אסף זמיר, ונועדו עמו במשך שעתיים וחצי. עם הנציגים נמנתה סתיו שפיר, ממובילי המחאה. הצדדים דנו בפיתרון שמציעה העירייה, לפיו מעגלי דיון יוקמו בתחילתו של רחוב רוטשילד, בתחילת רחוב נורדאו ובאמצע רחוב בן-גוריון. היום צפויה פגישה נוספת בינם לבין סגן ראש העיר. לפי שעה לא מוכרות הצעות פשרה דומות לגבי המאהלים ביפו ובשכונת התקווה.
עוד בערוץ החדשות:
"אני רוצה להאמין שוועדת טרכטנבג תביא בשורה כלשהי למחוסרי הדיור", אמר ל-ynet אסף זמיר. "דיור הולם אנחנו לא
יכולים להבטיח, אבל העירייה כן מפעילה מערך של גגונים לכל מחוסר דיור בתל-אביב, וכל מחוסר דיור קיבל עוד לפני המחאה תא ומקום להתקלח ולצחצח שיניים וגם ארוחה חמה. את בעיית הדיור הציבורי אמורה לפתור ועדת טרכטנברג. כולם כבר הבינו שהמחאה צריכה לעבור שלב. צריך למצוא פיתרון יחד".
זמיר אמר כי ייתכן שבעיית מחוסרי הדיור תיפתר באופן זמני על-ידי כך שיתאפשר להם להמשיך לגור באוהלים עד להצגת מסקנות ועדת טרכטנברג.