שתף קטע נבחר

החרם לא מדגדג אותם: התיירות פורחת בטורקיה

בבתי המלון ברחבי טורקיה נרשמת תפוסה מלאה. המדינות שמהן מגיעים הכי הרבה תיירים: איראן, גרמניה, ובריטניה. כפי שפורסם ב"ממון" של "ידיעות אחרונות"

כנראה שההתארגנויות שהיו באחרונה בישראל לחרם נסיעות על טורקיה לא ממש מפריעות: התיירות במדינה שבהנהגת ארדואן נהנית מפריחה חסרת תקדים, כולל עלייה חדה במספר המבקרים והרחבת מספר המדינות מהן באים התיירים.

 

עוד כתבות בערוץ התיירות:

 

ה"וול-סטריט ג'ורנל" פירסם אתמול (ג') כתבה גדולה הסוקרת את המצב המעולה בו נמצאת התיירות הטורקית.

העיתון מסביר כי שילוב של מטבע טורקי חלש יחסית, והתקרבותה של טורקיה לרבות משכנותיה בעולם המוסלמי וגם למדינות באירופה, הביאו לזינוק אדיר בתיירות הנכנסת.

 

המלונות באיסטנבול, באנטליה ובערים אחרות ברחבי המדינה ובעיקר באתרי הנופש בדרום מזרח טורקיה מלאים עד אפס מקום. מלונות אנטליה מדווחים על גידול של 14 אחוזים, עם שיא של 6 מיליון תיירים בחצי השנה הראשונה של 2011. בבודרום מדווחים על עונת שיא והרשויות שם בונות שדה תעופה חדש כדי להתמודד עם הביקוש. באיסטנבול אי אפשר כמעט למצוא היום אולם כנסים פנוי, בשל הזמנות מחו"ל, עד לשנה הבאה. ובכלל, נתוני התפוסה של המלונות בטורקיה הם מהגבוהים באירופה.

 

זינוק של 14 אחוזים במלונות באנטליה  (צילום: דני שדה) (צילום: דני שדה)
זינוק של 14 אחוזים במלונות באנטליה (צילום: דני שדה)

 

טורקיה השקיעה מאמצים עצומים בתדמית שלה, ובעיקר בקמפיין גדול וחובק עולם מטעם משרד התיירות, שקיבל תקציב של 25 מיליארד דולר. התוצאות לא איחרו לבוא. בשבעת החודשים הראשונים של השנה חל גידול של 11 אחוזים בתיירות הנכנסת לטורקיה בהשוואה לאותה תקופה בשנה שעברה, שגם היא הייתה מוצלחת.

 

התיירים הרבים מכניסים לקופת המדינה מזומנים ומטבע זר בכמויות גדולות, מה שעשוי לסייע לטורקיה לאזן את הגירעון הלאומי שלה.

 

ענף התיירות הטורקי גם מנצל את אי היציבות השוררת במדינות ערב. הוול-סטריט ג'ורנל מצטט, למשל, תיירת בריטית שמסבירה: "בן זוגי ואני תכננו לנסוע לקהיר ולשייט לאורך הנילוס, אבל בגלל כל הבלגן שם העדפנו את איסטנבול. לא להאמין שעד היום לא היינו פה, זה לא היה על הרדאר שלנו‭."‬

 

העיתון מוסיף כי בעוד שטורקיה חווה גם היא בעיות פנימיות ופוליטיות, אתרי התיירות שלה רחוקים ממוקדי העימותים הפנימיים ובטוחים מאוד לתיירים מכל העולם. פרשנים מעריכים כי הגידול הגדול בתיירים מהמזרח התיכון סייע מאוד לשפר את המצב, שכן הם טסים פחות, אבל מוציאים בחופשיות גדולה יותר מכיסם.

 

הוויזות בוטלו, האיראנים הגיעו

הכי הרבה תיירים מגיעים לטורקיה מאיראן ואחריה מגרמניה ומבריטניה. מבחינת האיראנים, מדובר בעלייה של 75 אחוזים  לעומת השנה שעברה. הטורקים ביטלו לאיראנים את הצורך בוויזות ופתחו קווי טיסה נוספים לערים רבות באיראן. גם ממדינות ערב כמו תימן, סעודיה ואפילו מעיראק המתאוששת חל גידול של בין 50 אחוזים ל-90 אחוזים בתיירות הנכנסת.

 

הלירה הטורקית איבדה חמישית מערכה מאז נובמבר, מה שסייע מאוד לשגשוג התיירות הנכנסת. במצב הזה התיירים מבזבזים יותר. דוח טורקי פנימי הראה גידול של כשליש בהוצאות האשראי של תיירים זרים במדינה בחצי השנה הראשונה של ‭.2011‬ באיטליה, לשם השוואה, הייתה עלייה של 17 אחוזים וביוון של 14 אחוזים בלבד.

 

הצמיחה הזאת, מסבירה הכתבה, היא תוצאה של התקרבות היחסים בין טורקיה

לשכנותיה הערביות וגם בגלל העניין ההולך וגובר של העולם הערבי בתרבות הטורקית, שחווה פריחה של סדרות טלוויזיה, מוזיקת פופ ובכלל, העניין המתחדש בהיסטוריה של טורקיה כאימפריה העותמאנית. כך, למשל, הפכה איסטנבול ליעד מבוקש ביותר לאירוח חתונות על ידי זוגות מכל העולם. במקביל חלה עלייה בהיקף תיירות הפנים במדינה.

 

ובכלל, טורקיה נהנית מנתוני צמיחה מרשימים, ולא רק בזכות התיירות. מסתבר שלא בכל מקום בעולם יש האטה כלכלית והשפעה ממשית של המשבר על השווקים בכלל והאירופיים בפרט. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המלונות מלאים. מסגד באיסטנבול
צילום: רועי נחמיאס
מומלצים