שתף קטע נבחר

 

למרות המשבר, אובמה מוביל על יריביו ב-6%

נשיא ארה"ב נמצא בשפל בתקופת ממשלו בזירה הכלכלית: האבטלה גבוהה, ו-46 מיליון אמריקנים עניים. עם זאת, נראה שיריביו הרפובליקנים לא מצליחים לבסס עצמם כחלופה טובה יותר. מיט רומני הכי קרוב, ריק פרי רחוק ומישל בקמן כלל לא במשחק

הנאום של נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, בקונגרס על מצב הכלכלה הביא לשיפור ביחס הציבור האמריקני כלפיו. על פי סקר שנערך עבור סוכנות הידיעות רויטרס ופורסם הערב (יום ד'), בעקבות הנאום הכלכלי עלתה התמיכה באובמה ל-47% .

 

ימים קשים לנשיא אובמה:

 

עם זאת, עדיין ממוצע הסקרים שלו בתקופה האחרונה עומד על פחות מ-44 אחוזי תמיכה. הערכת הסוקרים היא שאם הנשיא יירד מתחת ל-40%, הוא יאבד את יתרונו כנשיא מכהן.

 

הנאום הכלכלי של אובמה העלה אותו ל-47 אחוזי תמיכה (צילום: AP) (צילום: AP)
הנאום הכלכלי של אובמה העלה אותו ל-47 אחוזי תמיכה(צילום: AP)

 

למרות האכזבה מתפקודו של הנשיא האמריקני (68% סבורים שהמדינה בכיוון רע), יש כלפיו הערכה אישית בקרב הציבור האמריקני, שאינו שופע הערכה ליריביו הרפובליקנים האפשריים. לפי הנתונים, אובמה מנצח את מיט רומני 49%-43%, ובקלות רבה יותר את מושל טקסס, ריק פרי 50%-42%, בקרב מצביעים רשומים.

 

הבחירות המקדימות במפלגה הרפובליקנית:

 

המועמדים הרפובליקנים האחרים אינם מהווים כלל תחרות בשלב הזה. את מישל בקמן מביס הנשיא הדמוקרטי בקלילות 54%-36%. מדובר בנתונים די מפתיעים, בהתחשב במצב המשק האמריקני, בעובדה ששיעור האבטלה נותר על יותר מ-9% ומספר העניים בארצות הברית גדל לכ-46 מיליון, 15% מאזרחי המעצמה מספר אחת.

 

רומני ופרי בעימות הרפובליקני בפלורידה, עדיין לא מאיימים על הנשיא (צילום: AFP) (צילום: AFP)
רומני ופרי בעימות הרפובליקני בפלורידה, עדיין לא מאיימים על הנשיא(צילום: AFP)
 

מבדיקת מצבו של אובמה בכמה מדינות מתנדנדות, שבהן הוא ניצח בבחירות לנשיאות ב-2008, התמיכה בו מתנדנדת גם היא ולכן הוא מבלה בהן ימים רבים. ביום שישי הוא היה בווירג'יניה, אתמול באוהיו והיום הוא ביקר בצפון קרוליינה.

 

הנשיא גם חש צורך לבקר אפילו בניו-יורק, עיר דמוקרטית מובהקת. הלילה ספג הבית הלבן מהלומה מנצחונו של רפובליקני בבחירות במחוז הבחירה היהודי בברוקלין על כסאו המתפנה של אנתוני וינר, שניצח בשבע מערכות בחירות קודמות.

 

הרפובליקנים מציגים את הניצחון כהצבעת אי-אמון באובמה, אבל לנוכח נתוני הסקר אפשר לפקפק בכך. כמו כן, מצטרפות לגורמים המקלים זהות המועמד הדמוקרטי, והעובדה שמדובר באזור בחירה יהודי-אורתודוקסי (מיעוט בקרב יהודי ארצות הברית), הכועס על מה שמצטייר בעיניהם כיחס עוין של אובמה לישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
זוכה להערכה אישית. אובמה
צילום: AP
רומני. מפגר ב-6%
צילום: AFP
המוביל בקרב הרפובליקנים. פרי
צילום: AFP
מומלצים