שתף קטע נבחר
 

אלי רייפמן נידון ל-4 שנות מאסר בפועל

בית המשפט המחוזי גזר את עונשו של מייסד אמבלייז שהורשע בעבירות של קבלת דבר במרמה, זיוף ושימוש במסמך מזויף. בנוסף, השופט חייב את רייפמן לשלם 6.3 מיליון דולר - פיצוי לחברות אותן רימה. "הנאשם ביצע מעשי מרמה תוך שימוש במוניטין של איש עסקים מוכשר ומצליח". רייפמן: "אערער"

בית המשפט המחוזי גזר היום (ב') 4 שנות מאסר בפועל על מייסד אמבלייז, אלי רייפמן, שהורשע לפני כחודשיים בעבירות של קבלת דבר במרמה, זיוף ושימוש במסמך מזוייף. בנוסף לעונש המאסר, השופט דוד רוזן חייב את רייפמן לשלם 6.3 מיליון דולר - פיצוי בגובה המרמה לחברות הבריטיות אותן הונה. "הנאשם ביצע מעשי מרמה תוך שימוש במוניטין של איש עסקים מוכשר ומצליח בדרכו", כתב השופט.

 

 

השופט רוזן הוסיף כי "הנאשם פעם על בסיס מיומנות שאין ממנה תוך שימוש בעורכי דין ובמנהלות של חברה מצליחה ובעלת שם נכבד מוכר בארץ ובעולם". הוא הדגיש כי טיעוניהם לעונש של סנגוריו, עו"ד ניר רהט ועו"ד ד"ר אלקנה לייסט מהסנגוריה הציבורית. "עמדו לזכותו של הנאשם וראויים להוביל להקלה ממשית בעונשו".

 

בהקראת גזר הדין מנה השופט רוזן את תרומתו של רייפמן לחברה וכתב כי "עם כל החומרה שבמעשיו הנאשם לא פעל בשיטתיות ולא טווה רשת מרמה נכלולית להפלת קורבנות תמימים ומזדמנים. במהלך גלגול עסקיו נקלע הנאשם לקשיים שהובילו אותו לביצוע העבירות בהן הורשע".

 

לאחר מתן גזר הדין אמר רייפמן: "אנחנו נערער על הכרעת הדין וגזר הדין. התנהל משפט שבו ניתנה אפשרות להציג את מה שניתן להציג, אבל אנחנו נערער. הכל לטובה". רייפמן אמור להתחיל לרצות את עונשו בתחילת חודש נובמבר.

 

אלי רייפמן עם אמו, היום (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
אלי רייפמן עם אמו, היום(צילום: מוטי קמחי)
 

ההונאה של רייפמן

על פי כתב האישום, שהוגש בסוף שנת 2009, רייפמן נשא ונתן עם חברת וינטון קפיטל הולדינגס על קבלת הלוואה בסך 3 מיליון דולר, וכתנאי למתן ההלוואה דרשה חברת וינטון כי הנאשם יעמיד כבטוחה להלוואה 9 מיליון מניות של חברת אמבלייז שרייפמן טען כי נמצאות בבעלותו.

 

מכתב האישום עלה כי סמוך ל-17.2.09 גמלה בלבו של רייפמן ההחלטה לרמות את חברת וינטון בכך שייצור מצג שווא, לפיו בבעלותו 9 מיליון מניות המוחזקות עבורו על ידי נאמן, וכן טען רייפמן בפני וינטון כי אינו יכול לגלות את שם הנאמן וכי זהותו של הנאמן ידועה אך ורק לו ולעו"ד דורון אפיק, אשר שימש כנאמן להסכם ההלוואה.

 

בהמשך, כאסמכתא וכראיה לקיומן של המניות, זייף רייפמן מסמך הנחזה להיות חתום על-ידי אנדרו דאימונד, נציג חברת J.M. FINN & CO (חברת ברוקרים באנגליה), בו נרשם בכזב כי ביום 17.2.09 החזיקה חברת J.M.FINN & CO בחשבונו של הנאשם לפחות 9 מיליון מניות של חברת אמבלייז. 

 

רייפמן הואשם כי את המסמך המזויף העביר הנאשם אל אפיק, על-מנת שיצרפו להסכם ההלוואה, וכי ביום 18.2.09, בהתאם להסכם ובעקבות מצג השווא, ועל סמך המסמך המזויף, קיבל מחברת וינטון, סכום של 3 מיליון דולר והתחייב להשיבם לחברת וינטון עד ליום 11.4.09 בתוספת עמלה.

 

בתקופה הרלוונטית לא היו ברשותו מניות

השופט דוד רוזן קבע בהכרעת הדין כי משהוכח שבבעלות הנאשם לא היו בתקופה הרלוונטית מניות אמבלייז, ובוודאי שחברת JMFINN לא החזיקה מניות אמבלייז עבורו, נתמלאו יסודות העבירה, וכי התוצאה המסתברת ההגיונית היחידה הינה שרייפמן הציג מסמכים מזוייפים, וכי מסקנה זו מתיישבת עם כלל התמונה הראייתית שצויירה בבית המשפט.

 

"בענייננו, בשני מקרים שונים קיבל הנאשם במרמה מיליוני דולרים, ליתר דיוק - 6.3 מיליון דולר. לשם ביצוע העבירות זייף הנאשם מסמכים ועשה בהם שימוש לקידום התוכנית שהגה ומימש - הכל על בסיס מיומנותו וניסיונו בשוק ההון בארץ ובחו"ל", כתב השופט רוזן.

 

  • הצטרפו לעמוד הפייסבוק של ynet כלכלה

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אלי רייפמן לאחר הקראת גזר הדין, היום
צילום: מוטי קמחי
השופט דוד רוזן
צילום: מוטי קמחי
מומלצים