שתף קטע נבחר

 
צילום: רויטרס, AP

ביל קלינטון: העולם מסכים שישראל עשתה טעות

נשיא ארצות-הברית לשעבר תקף את נתניהו ואמר: "רוב העולם סבור שהישראלים עשו טעות ולא היו מספיק גלויים עם הממשל". עם זאת, הבהיר: "ארה"ב מחויבת לביטחון ישראל ולכן תטיל וטו"

על רקע הניסיון האמריקני לעצור פנייה פלסטינית לאו"ם ופתיחת דיוני הקוורטט בניו-יורק, התייחס הלילה (יום ב') נשיא ארצות-הברית לשעבר, ביל קלינטון, לכוונת הפלסטינים לפנות לאו"ם כדי שיכירו בהם כמדינה.

 

שבוע דרמטי באו"ם - הכתבות האחרונות:

 

"מה שאנחנו צריכים לעשות זה לעצור את המפולת השלילית", אמר קלינטון בראיון ל"פגוש את העיתונות" ברשת NBC. "עם זאת, הצבעה תהיה דבר חיובי ביותר, שכן רוב העולם סבור שהישראלים עשו טעות ולא היו גלויים יותר עם הממשל. ארצות-הברית תטיל וטו על זה, משום שאנחנו מחויבים לביטחונה של ישראל ולרעיון ששני הצדדים חייבים לשבת למשא ומתן כדי למצוא פתרון".

 

ביל קלינטון פגש את העיתונות

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הוא חזר ואמר שיש למנוע את המפולת המדינית, "משום שכאשר הכול ייגמר, המציאות לא תשתנה בבסיסה ואנחנו עדיין מאמינים שצריכה לקום מדינה פלסטינית. אנחנו עדיין מאמינים שצריך להיות שיתוף פעולה בין ישראל לשכנותיה הערביות. לכן, אין לי מושג מה הולך להיות, אני רק יודע שזה כמו אחת מאותן עסקאות שבהן אנחנו מתקדמים קדימה או נופלים לאחור. אני תומך בהתקדמות קדימה". קלינטון סיכם באומרו: "אני לא חושב שהמציאות הבסיסית השתנתה ב-20 השנים האחרונות".

 

במקביל, בסקר שנערך בקרב 19 מדינות, ופורסם ברשות השידור הבריטית, BBC, עולה כי כ-49% מתושבי אותן מדינות תומכים בהכרת חד צדדית של האו"ם במדינה הפלסטינית, ואילו 21% אמרו כי על ממשלתם להתנגד לה. כ-30% מהנשאלים סירבו לענות על השאלה. הסקר, שנערך בקרב 20,446 נשאלים, מראה כי באופן די גורף, שיעור התומכים בהכרה החד צדדית בכל המדינות שהשתתפו בסקר גבוה מהמתנגדים לה.

 

כצפוי, בשלוש מדינות מוסלמיות נרשמו אחוזי תמיכה גבוהים בהכרה במדינה הפלסטינית; כ-60% תומכים בטורקיה (19% מתנגדים), 52% בפקיסטן (12% מתנגדים) ובאינדונזיה

 תומכים בהכרה כ-51% (16% מתנגדים). בשלוש מדינות האיחוד האירופי שהשתתפו בסקר – צרפת, בריטניה וגרמניה - נמצאו דעות דומות יחסית. -54% מהצרפתים תומכים בהכרה לעומת 20% שמתנגדים לה. בבריטניה 53% תומכים ואילו 26% מתנגדים, ובגרמניה אחוזים כמעט זהים, 53% תומכים בהכרה במדינה פלסטינית וכ-28% מתנגדים לה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים