שתף קטע נבחר
 

ברלוסקוני: הורדת הדירוג נובעת ממניעים פוליטיים

סוכנות S&P הורידה את דירוג האשראי של איטליה ל-A, והותירה תחזית דירוג שלילית: "מעריכים כי תחזיות הממשל האיטלקי להגיע להכנסות של 60 מיליארד אירו לא יתממשו". ראש הממשלה בתגובה: "כבר נקטנו בצעדים לאיזון תקציבי, החלטת S&P נובעת ממניעים פוליטיים"

סוכנות הדירוג S&P הורידה הלילה (ב') את דירוג האשראי של איטליה בדרגה אחת מרמת +A לרמת A עם אופק דירוג שלילי, אולם ראש ממשלת איטליה סילביו ברלוסקוני משוכנע שההחלטה נובעת בעיקר משיקולים פוליטיים ולא כלכליים.

 

"כבר נקטנו בצעדים כדי להגיע לאיזון תקציבי, ובקרוב נאשר צעדים נוספים שיתמכו בצמיחה. החלטת S&P להוריד את הדירוג נובעת ממניעים פוליטיים", אמר ברלוסקוני.

 

 

"הורדת הדירוג משקפת את היחלשות הכלכלה האיטלקית ואת חששותנו שהממשל השברירי לא יגיב לשינויים הכלכליים הפנימיים של איטליה ולתנאי המאקרו כלכלה החיצוניים", נכתב בנימוקי ההחלטה של סוכנות הדירוג. "אנו מעריכים כי תחזיות הממשל האיטלקי להגיע להכנסות של 60 מיליארד אירו לא יתממשו", הוסיפו ב-S&P. לאור אופק הדירוג השלילי שנתנו לאיטליה, לא מן הנמנע שבסוכנות יורידו למדינה את הדירוג שוב בחודשים הקרובים.

 

"הורדת הדירוג תשפיע על שערי המט"ח"

התגובות להורדת הדירוג מצד האנליסטים היו מגוונות. קאתי לין, מנהלת מחקר מט"ח בחברת GFT, אמרה: "המהלך עומד להעיב על כל התאוששות בשער יורו-דולר. איטליה היא סיפור הרבה יותר גדול מיוון. האיחוד האירופי נמצא כעת בבעיה יותר גדולה".

 

היא הוסיפה כי המהלך משמעותי משום שהרבה יותר מדינות חשופות לאג"ח איטלקי לעומת החשיפה לאג"ח יווני. "החשש הגדול ביותר מעולם לא היה בנוגע ליוון - אלא מהתפשטות המשבר לכיוון איטליה וספרד. לדעתי המהלך ידרוש תגובה כלשהי מה-G20 בסוף השבוע הקרוב".

 

ג'ק אבלין, מנהל השקעות בכיר בחברת Harris Private Bank משיקגו, אמר: "המהלך לא מפתיע. הפחתת הדירוג מגדילה את הדחיפות במציאת פתרון לחוסר האיזון באיחוד האירופי. המהלך מגדיל את הלחצים על קובעי המדיניות".

 

"סוכנויות הדירוג נוקטות עמדה אגרסיבית"

מארק גרלטלר, פרופ' לכלכלה מאוניברסיטת ניו יורק, אמר: "לא מדובר בחדשות טובות לשווקים הפיננסיים ולמניות הבנקים. יש לי בעיה עם הדירוג של S&P לחוב של מדינות כמו איטליה וארצות הברית, כשאין יותר מידע על מצבה הפיננסי של המדינה מאשר על משקיעים פרטיים".

 

אלברטו ברנל, מנהל המחקר בחברת Bulltick Capital ממיאמי, אמר: "סוכניות הדירוג נוקטות כרגע בעמדה אגרסיבית מאוד. איטליה הרי העבירה תוכנית קיצוצים לאחרונה".

 

"תשומת הלב שניתנת לדירוג גבוהה מדי"

רוברט אלברטסון, אסטרטג השקעות ראשי בבנק ההשקעות סנדלר אוניל מניו יורק, אמר: "העניין הוא לא הדירוג. העניין הוא איך צריך להתייחס לאג"ח הזה לטווח הרחוק. הדירוג גרוע יותר מאמנות: הוא משקף את המצב באיחור והוא מטעה".

 

הוא הוסיף כי תשומת הלב שניתנת לדירוג גדולה מדי, וכי העניין האמיתי הוא תיקון מיידי של מאזנים בין אם מדובר בבעלי בתים אמריקאים ובי אם מדובר בממשלת יוון. "לדעתי נושא החוב הממשלתי באירופה נופח מעבר לכל פרופורציה. שילוב של סיקור תקשרתי וגורמים נוספים הפכו את הסיפור למשהו שהוא לא. זה לא אומר שאין נושאים רציניים אחרים שדורשים פתרון".


פורסם לראשונה 20/09/2011 08:44

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברלוסקוני. איטליה צפויה להורדת דירוג נוספת
צילום: EPA
מומלצים