שתף קטע נבחר

 

צו מניעה זמני: בבוקר דיון על שיבושי הרכבת

בית הדין לעבודה נענה לבקשת הנהלת הרכבת והוציא צו מניעה המורה לעובדים לשוב לעבודה סדירה - רק עד הדיון. אחרי שנוסעים ירדו לפסים באמצע הדרך, עוד אזרחים סובלים קראו לארגן מאבק: "צריך להיות פה מרד"

אחרי יום ארוך של עיצומים וסבל מתמשך לנוסעים, בית המשפט שם גבול: בית הדין האזורי לעבודה בתל-אביב נענה לבקשת הנהלת הרכבת והוציא אמש (יום ה') צו ארעי המחייב את עובדי הרכבת לשוב לעבודה סדירה. בבוקר יתכנס בית הדין לדון בטענות הצדדים. 

 

עיצומים בתנועת הרכבות - כותרות אחרונות:

 

השיבושים של עובדי הרכבת החלו אתמול בבוקר ונמשכו לאורך כל שעות היום. העיצומים כללו נסיעה איטית, ביטול רכבות, עיכובים ואיחורים. חלק מהנוסעים לא חסכו מילים קשות: "זו חוצפה, עבריינות ובריונות", אמר ל-ynet דן בן ארי, תושב גבעת עדה שסיפר כי הוא כבר 15 שנה נוסע ברכבת לעבודתו מדי יום בתל-אביב, "זו פשוט חרפה שאלו האנשים שמנהלים לנו את הרכבת". 

 

"צריך להיות פה מרד" (צילום:אופק רון - כרמל , "במחנה") (צילום:אופק רון - כרמל ,
"צריך להיות פה מרד"(צילום:אופק רון - כרמל , "במחנה")

 

בן ארי שעלה על רכבת אחה"צ מתל-אביב לבנימינה סיפר כי נאלץ לאחר שעתיים בכיוון הלוך ושעתיים בחזור. "הייתה לי פגישה בנתניה ובגלל האיחורים נאלצתי לקחת מונית ב-250 שקל". לדבריו, לנוסעים אין ברירה, "צריך להיות פה מרד".

 

אחר הצהריים החליטו נוסעים שהגיעו מים עד נפש ופתחו ב"מרד". ברכבת שיצאה מבאר-שבע לנהריה פתחו נוסעים את הרכבת באזור בנימינה כבמקרה חירום, ירדו ממנה והחלו לצעוד על הפסים. תושב מהצפון שהיה במקום אמר כי הרכבת "רק מטרטרת את האנשים, והם חושבים שהם יכולים להשתלט על הכל. הם לא יודעים בסוף תפרוץ אלימות כי אנשים לא יכולים לסבול את ההתנהגות הזאת".

 

העיכובים ברכב בבנימינה: נוסעים נטשו וירדו לפסים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

תושב זכרון יעקב שהיה בתחנה רתח מזעם ודיבר אף הוא על מאבק הנוסעים ברכבת. "עדיף לי לא לדבר על הבלגן שהיה היום, כי אני מאוד עצבני ואם אני אתחיל לדבר אולי יעצרו אותי. ברכבת צריכים לדעת שגם הציבור יכול לארגן מאבק נגד הרכבת ולא לעלות בה בכלל כדי שיפסידו כסף. כמו שעשו הפגנות נגד הדיור ויוקר המחיה אז גם יכולים לעשות חרם על הרכבת".

 

יותם מדר, תושב חיפה שנאלץ לרדת אף הוא בבנימינה, סיפר כי אם השביתה תימשך הוא ייאלץ להשתמש ברכבו הפרטי. לדבריו, "הרכבת שיבשה לי את החיים, היום יצאתי מעבודתי בתל-אביב ולא ידעתי על מה מדובר, היה לי מזל שתפסתי רכבת לבנימינה, ועכשיו אני לא יודע אם תהיה רכבת לחיפה בזמן או לא, ואני עכשיו בודק את האפשריות לחזור הביתה במונית, באוטובוס או בטרמפ".

 

"ישבו שם שלושה אנשים בכסא"

"לא רק שהרכבת יצאה באיחור, היא גם נסעה באיטיות מחרידה ועצרה באופן אקראי איפה שהתחשק לנהג", סיפרה אורלי אילייב (25), שעלתה על הרכבת מביתה בתל-אביב בדרך לבית הוריה בצפון. "משום שהיו עיכובים אנשים שחיכו לרכבת וראו שהיא לא באה אלו לרכבת שלנו, משום שמדובר ביום חמישי יש הרבה חיילים שנוסעים הביתה ישבו שם שלושה אנשים בכסא, נוסעים ישבו במעברים".

 

אנשים עישנו ברכבת. מטפלים באשה בהריון שהתעלפה (צילום: ארטיום דגל ) (צילום: ארטיום דגל )
אנשים עישנו ברכבת. מטפלים באשה בהריון שהתעלפה(צילום: ארטיום דגל )

 

אם לא די בצפיפות ובמחנק, נוסעים מיואשים עישנו סיגריות באחד הקרונות ורק החמירו את המצב. "שני כסאות מלפני ישבה אשה בהריון. היא התחילה לצעוק שאין לה אוויר והקיאה על הרצפה. היא בשבוע ה-28 להריונה ופחדנו שהיא הולכת ללדת", סיפרה אילייב, שהתקשרה למד"א, שם הסבירו לה איך ליילד את הנוסעת במקרה הצורך.

 

כאשר הרכבת הגיעה לאזור שבין חיפה ללב המפרץ הגיע אמבולנס של מד"א,

והפרמדיקים הצליחו לדלג מעל הגדרות הסמוכות למסילת הרכבת, ולהגיע לטפל באשה בהריון. היא פונתה לבית החולים רמב"ם, ואושפזה במצב קל.

 

אילייב, החליטה בשלב זה כמו נוסעים רבים אחרים, לנטוש את הרכבת וללכת על המסילה. "הלכתי כמעט חצי שעה עד שהגענו לבית ספר הטכני, שם אפשר לצאת מהפסים אל הכביש. ראיתי בן אדם מבוגר הולך עם מקל הליכה על המסילה, זה היה נורא".

 

עובדי הרכבת פתחו בעיצומים לאחר שהמשא ומתן עם ההנהלה ומשרד האוצר עלה על שרטון. העובדים מתנגדים להפרטת תחזוקת הקרונות החדשים.


פורסם לראשונה 22/09/2011 23:30

 

בהכנת הידיעה השתתפו מאור בוכניק, חסן שעלאן, שחר הזלקורן ויואב מלכה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סוף לעיצומים? בית הדין הוציא צו
צילום: ירון ברנר
הנוסעים פתחו במרד וירדו מהרכבת
צילום: ארטיום דגל
מומלצים