אבו מאזן: מכל מנהיגי ישראל, נתניהו הכי נוקשה
בראיון ל"א-שרק אל-אווסט" התבקש הנשיא הפלסטיני לדרג את ראשי הממשלה הישראלים עמם היה ניתן להמשיך במשא ומתן. "לצערי, נתניהו במקום האחרון"
אחרי קרב הנאומים באו"ם, אבו מאזן ממשיך לתקוף את נתניהו : בראיון לעיתון "א-שרק אל-אווסט" היוצא לאור בלונדון התבקש הנשיא הפלסטיני לדרג את ראשי הממשלה הישראלים שאיתם היה ניתן לנהל מגעים ולהגיע להסדר. הוא הצליח להתחמק מדירוג המנהיגים, אך מתח ביקורת חריפה על ראש הממשלה הישראלי.
עימות מדיני - כותרות אחרונות ב-ynet
- "הפרה ישראלית". אבו מאזן דורש שינוי באוסלו
- הדרמה מאחורי הקלעים: רוסיה נגד מדינה יהודית
- שר החוץ הפלסטיני: הצעת הקוורטט עוזרת לישראל
- אבו מאזן ביקש הכרה, ליברמן נטש: "נאום הסתה"
"לצערי, בנימין נתניהו היה מקבל את המקום האחרון, מכיוון שהוא מחזיק בעמדות מדיניות נוקשות וכמעט אידיאולוגיות, כך שהוא המנהיג הנוקשה ביותר שהכרתי ממנהיגי ישראל החל מיצחק רבין, שמעון פרס, אריאל שרון, אהוד אולמרט וציפי לבני".
במהלך הראיון סיפר הנשיא הפלסטיני על הימים שקדמו להגשת הבקשה הפלסטינית למדינה ולנאום שנשא וציין כי גורמים רבים במדינות אירופה ואף ממדינות ערביות הפעילו עליו לחצים כדי שיוותר על הפנייה למועצת הביטחון.
עוד בערוץ החדשות:
- הרכבת תיסע? "גם ככה אי אפשר לסמוך עליהם"
- הכתובת הייתה על מסך הברזל: פוטין חוזר
- 8 שנים אחרי, ויקי קנפו מנצחת את גזירות נתניהו
בנוגע למתווה שהציג הקוורטט לחזרה למשא ומתן, סירב אבו מאזן לומר אם הוא מקובל עליו, אך ציין כי ההנהגה הפלסטינית תלמד אותו ברמאללה. הוא הבהיר בראיון כי הפלסטינים יהיו מוכנים לבחון כל יוזמה, אך לא ידונו בהצעות שאין בהן אזכור של גבולות 1967 ועצירת הבנייה בהתנחלויות.
בהמשך היום ישוב אבו מאזן לרמאללה והוא צפוי להתקבל בכבוד מלכים. בינתיים, הוא מנסה לרכוב על גל התשואות מהעצרת הכללית. כעת מציב הנשיא הפלסטיני מציב דרישה חדשה: לפתוח את הספיח הכלכלי להסכמי אוסלו. "ישראל לא מיישמת חלק מההסכם", אמר ל-ynet חבר הוועד המרכזי של פתח, ד"ר מוחמד א-שתייה, שהיה חלק מהמשלחת
לאו"ם.
אבו מאזן אמר לכתבים בטיסה מניו יורק בדרך לעמאן שהרשות הפלסטינית תפעל לשנות את "פרוטוקול פריז", אשר מגדיר את היחסים הכלכליים בינה לבין ישראל.
"ההסכם אינו הוגן וישנם סעיפים בו אשר מונעים מהכלכלה הפלסטינית להתייצב", הסביר הנשיא שביקש ביום שישי מהאו"ם להצטרף לארגון כמדינה מן המניין. הוא הוסיף כי ההסכם מונע את פיתוח הכלכלה והאדמה הפלסטינית: "התוכנית שלנו היא להפסיק להיתמך על-ידי סיוע חיצוני". בישראל טרם הגיבו לדרישה ולטענות.
Read this article in English