פרס: המנהיגים פנו לעמם, חייבים לגשר על הפער
הנשיא סיכם שבוע מדיני סוער בקריאה לחזור למשא ומתן ישיר: "שהמרחק הפוליטי לא יעלה על הדרך מרמאללה לירושלים"
השבוע המדיני הדרמטי הסתיים, המנהיגים עושים דרכם חזרה לאזור, וכעת מתפנים הגורמים המעורבים להסתכל קדימה ולנסות לגשר על הפערים שהובלטו בעצרת האו"ם בניו יורק. על פי נשיא המדינה, שמעון פרס, "חייבים להגיע למצב שהמרחק הפוליטי-מדיני לא יעלה על המרחק הגיאוגרפי בין רמאללה לירושלים".
מתח מדיני וביטחוני - כותרות אחרונות ב-ynet:
- הכוננות בדרום נמשכת עקב ההתרעה הממוקדת
עוד בערוץ החדשות :
- ארדואן: "כמה ישראלים באמת נפגעו מרקטות?"
פרס אף התייחס לנאום נשיא הרשות, אבו מאזן, ולתגובת ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ואמר כי "בעצרת בניו יורק פנו שני המנהיגים כל אחד לדעת הקהל של עמו וביום למחרת עלינו לפעול לגישור ולצמצום הפערים בעמדות של שני העמים". הנשיא בירך על יוזמת הקוורטט, שקראה לחידוש מהיר של המשא ומתן ולחתימה על הסכם תוך שנה, והדגיש כי שני העמים חייבים לשבת למשא ומתן ישיר.
אבו מאזן, שצפוי להתקבל בהמשך היום בטקס חגיגי ברמאללה, הספיק לתקוף שוב את נתניהו. בראיון לעיתון "א-שרק אל-אווסט" היוצא לאור בלונדון, התבקש הנשיא הפלסטיני לדרג את ראשי הממשלה הישראלים שאיתם היה ניתן לנהל מגעים ולהגיע להסדר. הוא אמנם הצליח להתחמק מדירוג, אך מתח ביקורת חריפה על ראש הממשלה הישראלי הנוכחי.
"לצערי, בנימין נתניהו היה מקבל את המקום האחרון, מכיוון שהוא מחזיק בעמדות מדיניות נוקשות וכמעט אידיאולוגיות, כך שהוא המנהיג הנוקשה ביותר שהכרתי ממנהיגי ישראל החל מיצחק רבין, שמעון פרס, אריאל שרון, אהוד אולמרט וציפי לבני".
מוקדם יותר, הציבו הפלסטינים דרישה חדשה: לפתוח את הספיח הכלכלי להסכמי אוסלו. "ישראל לא מיישמת חלק מההסכם", אמר ל-ynet חבר הוועד המרכזי של פתח, ד"ר מוחמד א-שתייה, שהיה חלק מהמשלחת לאו"ם. אבו מאזן אמר לכתבים בטיסה מניו יורק לעמאן שהרשות תפעל לשנות את "פרוטוקול פריז", אשר מגדיר את היחסים הכלכליים בינה לבין ישראל. "ההסכם אינו הוגן וישנם סעיפים בו אשר מונעים מהכלכלה הפלסטינית להתייצב" , הסביר הנשיא, שביקש ביום שישי מהאו"ם להצטרף לארגון כמדינה מן המניין. הוא הוסיף כי ההסכם מונע את פיתוח הכלכלה והאדמה הפלסטינית: "התוכנית שלנו היא להפסיק להיתמך על-ידי סיוע חיצוני".