שתף קטע נבחר

 

אירופה נגד הבנייה בגילה, הרשות: צעד חד צדדי

הרשות הפלסטינית אמרה כי אישור 1,100 יחידות הדיור מעבר לקו הירוק יוצרת תנאים מוקדמים בשטח. "זו האמת של נתניהו - הצעד הכי חד צדדי". האיחוד האירופי: פגיעה במו"מ

הצעת הקוורטט לפתיחה במשא ומתן עדיין לא נענתה באופן רשמי על ידי ישראל או הפלסטינים, אבל היום (ג') עוד צעד החריף את חוסר האמון בין הצדדים. בתגובה להחלטת הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה בירושלים לאשר הקמת 1,100 יחידות דיור במורדות הדרומיים של שכונת גילה, מעבר לקו הירוק, אמר הפלסטינים ש"זו ההחלטה הכי חד צדדית". שרת החוץ של האיחוד האירופי, קתרין אשטון, אמרה כי יש "להפוך את ההחלטה" מאחר שהיא פוגעת במגעים לשלום עם הפלסטינים.

 

החזית המדינית - כותרות נוספות ב-ynet:

תוכנית פלסטינית: חרם על כל המוצרים מישראל

אבו מאזן: מכל מנהיגי ישראל, נתניהו הכי נוקשה

גורם מדיני: לא נוכל לקבור את הבקשה הפלסטינית

 

בהודעה שפרסם משרד ראש הממשלה הפלסטיני נכתב כי "ראש ממשלת ישראל טוען כי אין לו תנאים מוקדמים, אך החלטה זו יוצרת תנאים מוקדמים בשטח. הוא אומר כי לא צריכים לעשות צעדים חד צדדים, אך אין צעד חד צדדי יותר מהתחלה חדשה וגדולה של בניית התנחלות על אדמה פלסטינית".

 

שכונת גילה. מעבר לקו הירוק (צילום: באדיבות Lowshot) (צילום: באדיבות Lowshot)
שכונת גילה. מעבר לקו הירוק(צילום: באדיבות Lowshot)

 

ממשרדו של ראש הממשלה הפלסטינית סלאם פיאד נמסר עוד כי "ראש הממשלה הישראלי אמר לאו"ם כי הוא הגיע לומר את האמת, אך ההחלטה הזאת היא זו שאומרת את האמת".

 

בדברים שנשאה בפני הפרלמנט האירופי בצרפת, אמרה אשטון כי שמעה "בצער עמוק" אודות המשך תוכניות הבנייה. היא אמרה כי הרחבת הבנייה "מאיימת על היכולת ליישם את פתרון שתי המדינות המוסכם", בין הצדדים, שבו תומך הקוורטט הבינלאומי. "יש להפוך את התוכנית", אמרה אשטון.

 

שלב האישור הנוכחי הינו זהה לאישור שניתן להקמתן של 1,600 יחידות דיור בשכונת רמת שלמה בבירה בעת ביקורו של סגן נשיא ארצות הברית, ג'ו ביידן, לפני כשנה וחצי, שהביאה למשבר ביחסי המדינות. בקרוב יחל שלב הגשת ההתנגדויות, במהלכו יוכלו גופים שונים לערער על חלקים ממנה. לאחר שלב זה, יינתן לתכנית מתן תוקף, והתחלת הבנייה תקבל אור ירוק.

 

תת מזכ"ל האו"ם: המכשול - המשך הכיבוש

בינתיים, באו"ם עדיין לא ברור מה יעלה בגורל הבקשה הפלסטינית לקבלה כחברה מלאה, שאתמול החלו הדיונים בעניינה במועצת הביטחון. היום ניהל ראש ממשלת לבנון נג'יב מיקאתי ישיבה שיגרתית של המועצה במסגרת הדיון החודשי על "המצב במזרח התיכון כולל השאלה הפלסטינית", וניצל את הנשיאות התורנית כדי לשאת נאום ובו דרש מישראל לסגת לגבולות 4 ביוני 1967 ולהסכים ליוזמת השלום הערבית מ-2002.

 

מיקאתי קרא למועצת הביטחון להכיר בפלסטין כמדינה והשתמש במילותיו של אבו מאזן כשאמר: "האביב הפלסטיני מתרחש. הרכבת עזבה את התחנה ומחכה לדור של חוסר צדק להגיע לסיומו ולאפשר לעם הפלסטיני עצמאות על אדמתו ומדינה זו צריכה למצוא מקומה כחברה קבועה באו"ם. זו זכות העם הפלסטיני שנתמכת בעצרת האו"ם".

 

ראש הממשלה הלבנוני הבהיר כי "פלסטין מילאה את כל הקריטריונים להיות מדינה. אבל זו מדינה כבושה ולכן אנחנו חייבים לתמוך בדרישת הפלסטינים להפסיק את הכיבוש ולחזור לאדמתם. הסכנה הגדולה לעתיד השלום הוא הפרות החוק של ישראל, המשך פעילות הכיבוש, הרס בתים, גירוש אנשים השתלטות על מים. בניית חומה ושינוי המצב הדמוגרפי בירושלים כדי לשנות את אופייה הערבי".

 

תת מזכ"ל האו"ם למדיניות, לין פרסקו, אמר בדיון עצמו כי

 "הגיע הזמן לתת צ'אנס לדיפלומטיה. הפלסטינים מוכנים לנהל מדינה. אנחנו משבחים את הנשיא עבאס וראש הממשלה פיאד על מעשיהם".

 

פסקו הוסיף: "המצב הפיזי בשטח מגביל את המגזר הפרטי. המכשול האמיתי אינו מבני אלא מדיני: המשך הכיבוש הישראלי והמחלוקת הפלסטינית הפנימית. הקוורטט עובד לפגישה עם הצדדים לפגישה תוך חודש. הוא מצפה מהצדדים לבוא עם הצעה שלמה של פתרון. זה הרגע שבו הצדדים ייבחנו ברצינותם לפתור את המחלוקת".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
דגם התוכנית החדשה בגילה
ראש הממשלה הפלסטיני פיאד
צילום: רויטרס
אשטון. שמעה בצער עמוק
צילום: AFP
מומלצים