שתף קטע נבחר

 
צילום: AP, נועם מושקוביץ

הבקשה הפלסטינית הועברה לבחינה טכנית באו"ם

קבלה מלאה לאו"ם אולי לא תצא מזה לפלסטינים, אבל הם יכולים לסמן וי לפחות על הליך טכני נוסף בדרך להצבעה במועצת הביטחון על בקשתם להכיר בהם כמדינה: המועצה הסכימה פה אחד להעביר את בקשת הפלסטינים לוועדה שתבחן אותה טכנית

מועצת הביטחון של האו"ם אישרה אמש (יום ד') פה אחד להעביר את בקשת הפלסטינים להצטרף כמדינה חברה לאו"ם, לוועדה טכנית שתבחן את הבקשה ותעריך אותה בשבועות הקרובים. הוועדה שבוחנת את הבקשות של מועמדות להצטרף לאו"ם מורכבת מכל 15 חברות מועצת הביטחון.

 

בדרך כלל, התקופה שבה בוחנים בקשה לחברות נמשכת 35 ימים לכל היותר, אולם דיפלומטים מערביים אמרו כי במקרה הפלסטיני התהליך עשוי להימשך זמן רב בהרבה. השגריר הפלסטיני באו"ם, ריאד מנצור, בירך על הצעד של המועצה, אף שמדובר בהליך טכני בלבד. "אנחנו אסירי תודה למועצת הביטחון על הקידום הנחרץ והברור של בקשתנו", אמר, "התהליך מתקדם צעד אחר צעד, ואנחנו מקווים שמועצת הביטחון תישא באחריות שלה ותאשר את בקשתנו".

 

מועצת הביטחון של האו"ם. ההצבעה עוד רחוקה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מועצת הביטחון של האו"ם. ההצבעה עוד רחוקה(צילום: רויטרס)

 

השגריר הפלסטיני שב והדגיש כי הפלסטינים מקווים שהתהליך לא יימשך זמן רב מדי. נשיא הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, אמר בשבוע שעבר כי הוא מקווה שתהליך בחינת הבקשה יסתיים בתוך כמה שבועות. הוועדה שתבחן את הבקשה תקיים את פגישתה הראשונה ביום שישי הקרוב.

 

המשמעות של המהלך הזה היא סמלית בעיקרה, משום שבקשת הפלסטינים לחברות מלאה באו"ם לא אמורה להתקבל: ארה"ב כבר הודיעה כי אם הפלסטינים יגייסו תשע מחברות המועצה שיצביעו בעד בקשתם - הרוב הנדרש להם כדי

שתאושר - היא עצמה תנצל את זכות הווטו שיש לה במועצת הביטחון, מתוקף היותה חברה קבועה במועצה.

 

עם זאת, לפי גורמים דיפלומטיים, בהחלט ייתכן שארה"ב לא תצטרך להשתמש בזכות הווטו שלה, משום שכרגע רק שש מדינות הבטיחו לפלסטינים את קולן.

 

שגריר ישראל באו"ם, רון פרושאור, אמר לכתבים בעקבות העברת הבקשה הפלסטינית לוועדה הטכנית, כי אין קיצורי דרך למדינה פלסטינית. "הדרך למשא ומתן עוברת בדיבור ישיר בין הצדדים, ולא דרך האו"ם", הדגיש השגריר פרושאור.


פורסם לראשונה 28/09/2011 18:05

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אבו מאזן. הפלסטינים מרוצים מהקצב
צילום: AFP
מומלצים