שופט מת"א אולץ לפרוש בעקבות העלמת מס
דן מור מבית משפט השלום דיווח על הכנסות מהשכרת נכס כרווחים של בנו, ובעקבות חקירה הסכים לשלם כופר ולהתפטר. גורמים משפטיים בכירים: "מור הינו הסדין האדום, הן של הפרקליטות והן של רשות המסים"
השופט העלים מסים - ואולץ להתפטר. דן מור, שופט בכיר בבית משפט השלום בתל-אביב, פרש מתפקידו בעקבות חקירה פלילית שנפתחה נגדו במסגרתה נמצא כי העלים מסים.
עוד כותרות בפלילים:
- דניאל מעוז הוא עורך דין: "פרקליט יעיל שהצטיין"
עוד בערוץ החדשות :
לפי הודעת משרד המשפטים, החשד הראשוני עלה במסגרת ביקורת אקראית שנערכה בתיק השומה של בנו של השופט מור. הכנסות מהשכרת נכס מסוים, אשר בבעלות האב, דווחו בין השנים 2000-2007 כהכנסתו של בנו, למרות שהיו הכנסותיו של השופט מור ואף בפועל הועברו לשופט מור.
"פעולה זו הביאה להקטנת תשלום המס בו חייב היה השופט מור בסך של 211,000 ₪ (קרן)", נכתב בהודעה של דובר משרד המשפטים, עו"ד משה כהן. היועץ המשפטי לממשלה אישר פתיחה בחקירה סמויה נגד מור, שבהמשך הפכה גלויה ומור נחקר באזהרה. הודעה על כך נמסרה בשעתו לנשיאת בית המשפט העליון, דורית ביניש.
"החקירה בוצעה בידי משטרת ישראל (יאח"ה) ולא בידי רשות המסים, על-פי הנחיית היועץ המשפטי", נמסר בהודעת משרד המשפטים. "לשם מניעת מראית עין ולזות שפתיים נוכח פרסומים שונים בשעתו בדבר 'מערכת יחסים עכורה' בין השופט מור ורשות המסים על רקע פסקי דין שניתנו על ידו".
"הסדין האדום של הפרקליטות ורשות המסים"
גורמים משפטיים בכירים סיפרו ל-ynet כי מדובר בשופט שהפרקליטות ורשות המסים אינם אוהבים אותו והוא לא אוהב אותם. לדברי הגורמים, מור אף ביקר מספר פעמים בעבר את שופטי בית המשפט המחוזי שהפכו החלטות שונות שלו. "בשנתיים האחרונות, אפשר להגיד כי השופט מור הינו הסדין האדום, הן של הפרקליטות והן של רשות המסים, וכי יש לו מספר פסיקות חריפות נגד רשות המסים".
לאחר קבלת חוות דעת פרקליטות המדינה, החליט היועץ המשפטי לממשלה כי קיימת תשתית ראייתית לכך שהשופט מור ביצע לכאורה עבירות על פקודת מס הכנסה בכך שלא דיווח על ההכנסה מהשכרת הנכס. לגבי בנו של השופט מור הוחלט לסגור את התיק.
השופט מור ביקש לסיים את ההליך בתשלום כופר, ולפי הודעת משרד המשפטים, בעקבות הסכמתו לפרוש מכהונתו, "ונוכח סכום השמטת המס בה נחשד, הסכים היועץ המשפטי לממשלה, באופן התואם את המקובל בנוגע לאזרח מן השורה, שניתן לסיים את ההליך בדרך זו". עם זאת, ההחלטה הסופית בדבר סיום ההליך הפלילי בתשלום כופר ושיעור הכופר שיוטל, אם יוטל, תיקבע על-ידי ועדת הכופר ברשות המסים.
מור, בן 65, החל את דרכו המקצועית כפרקליט בפרקליטות מחוז תל-אביב בין השנים 1972-1978. בשנת 1993 הוא מונה לשופט תעבורה,
ומספר חודשים לאחר מכן מונה לכהונת שופט בית משפט השלום בתל-אביב. באפריל 2010 מונה השופט מור לכהן כשופט בכיר של בתי משפט השלום של מחוז תל-אביב.
הגורמים המשפטיים הבכירים הוסיפו כי השופט מור הינו דמות ייחודית בנוף מערכת המשפט בישראל, שמרבה להביע את דעתו כנגד הרשויות השונות בפסקי הדין אותם הוא כותב ואף מבקר בחריפות שופטים במחוזי. עם זאת, עורכי דין מהשוק הפרטי אמרו ל-ynet כי פעמים רבות הביקורות של מור הן בלתי מוצדקות.