ספטמבר: סך נכסי תעודות הסל - 52 מיליארד ש'
בעוד קרנות הנאמנות רשמו פדיונות של כ-3 מיליארד שקל בחודש האחרון, תעודות הסל דווקא גייסו כסף. הגיוס הגדול ביותר בסך 385 מיליון שקל נרשם בתעודות הפיקדון, העוקבות אחרי מדדי מטבעות
סך נכסי תעודות הסל בישראל עמד בסוף חודש ספטמבר על 52.11 מיליארד שקל, ירידה של 9.6% מתחילת השנה. הירידה נובעת בעיקר מהירידות החדות בשווקים הפיננסיים ואולם בניגוד לתעשיית קרנות הנאמנות, לא נרשמו פדיונות דרמטיים, ומתחילת השנה הצליח הענף דווקא לגייס 1.2 מיליארד שקל. בחודש ספטמבר גייסו תעודות הסל 186 מיליון שקל, בעוד בקרנות הנאמנות נרשמו פדיונות של כ-3 מיליארד שקל באותה תקופה.
פדיונות נרשמו בעיקר בתעודות סל העוקבות אחר מדדי מניות בחו"ל - 290 מיליון שקל, ובתעודות המורכבות מסל מדדים - 157 מיליון שקל. לעומת זאת נרשמו גיוסים בתעודות אג"ח בישראל בהיקף של 235 מיליון שקל ובתעודות העוקבות אחרי מדדי מטבעות (תעודות פיקדון) בהיקף של 385 מיליון שקל.
על פי נתוני איגוד תעודות הסל באיגוד לשכות המסחר, נכון לסוף חודש ספטמבר סך נכסי תעודות הסל העוקבות אחרי מדדי מניות בארץ עמד על 18.2 מיליארד שקל המהווים 35% מתוך סך נכסי תעודות הסל. תעודות סל העוקבות אחרי מדדי מניות בחו"ל היוו 19% מסך הנכסים עם כמעט 10 מיליארד שקל ונכסי תעודות על אג"ח בארץ עומדים על 16.5 מיליארד שהם 31.6% מסך נכסי התעודות.
"עדיין רואים כי שיעור הפדיונות בענף תעודות הסל נמוך יותר מאשר בענף קרנות נאמנות. הסיבה העיקרית לכך, היא כי ישנו שיעור אחזקות גבוה של גופים מוסדיים בתעודות סל, ואלו מחזיקים במוצרי מדדים לאור יתרונות הגלומים במוצר", אומר רונן סולומון, מנהל איגוד תעודות הסל בלשכת המסחר. "במהלך חודש ספטמבר עדיין בולטת התופעה לפיה לקוחות פרטיים מוכרים תעודות סל בשיא הפאניקה של הנפילות, כאשר הלקוחות המוסדיים רוכשים תעודות סל על אף הירידות בשווקים", מוסיף סולומון.
מבין מנהלי תעודות הסל, נכון לסוף חודש ספטמבר, המגייסת הגדולה ביותר היא קסם שגייסה 283 מיליון שקל ומחזיקה בנתח שוק של 32.9%, אחריה תכלית שגייסה 90 מיליון שקל ומחזיקה כמעט ברבע מהשוק. לעומת זאת, את הפדיונות הגבוהים ביותר רשמה פסגות (101.5 מיליון שקל) כשהיא מחזיקה בנתח שוק של 14.3%.