הבובות ניצחו: ברבי לא תפגע ביערות הגשם
לאחר חשיפת ארגון גרינפיס, הודיעה חברת מטאל המייצרת את הבובות כי תחדל להשתמש בנייר עטיפה שמקורו ביערות הגשם באינדונזיה. עוד הודיעה כי תפסיק לרכוש סיבי עץ לייצור צעצועים שמקורם בחוות הפועלות על שטחי יערות שנכרתו
יצרנית בובות ברבי, חברת מאטל, הודיעה היום (ד') שתחדל להשתמש בנייר עטיפה שמקורו ביערות הגשם באינדונזיה ותפסיק לרכוש סיבי עץ לייצור צעצועים שמקורם בחוות הפועלות על שטחי יערות שנכרתו. בנוסף הודיעה שתעשה שימוש מעתה גם בנייר ממוחזר.
לפני מספר חודשים חשף ארגון גרינפיס, הפועל למען הגנה על הטבע והסביבה, כי חברת מאטל רוכשת נייר שמקורו בעצים שנכרתו ביערות הגשם. הנייר דרוש לחברה עבור ייצור אריזות חד-פעמיות לצעצועים.
לטענת הארגון, יצרנית ברבי השתמשה במוצרי נייר של החברה האינדונזית APP, שמשמידה את יערות העד של אינדונזיה ומשתמשת בעצים העתיקים לייצור נייר. בעקבות הגילוי הופעל לחץ בינלאומי, שתחליף את מקורות הנייר שלה.
לפני כן הפיקה גרינפיס סרטון בו מתראיין "קן" - הגרסה הזכרית של ברבי, ומספר שהחליט להיפרד מחברתו ארוכת הרגליים מפני שגילה שהגברת מעורבת בהרס הטבע. לסרטו התלווה קמפיין שפירט את הנזק שגורמת בדיעבד החברה לטבע.
"תפקידם של יערות הגשם להגן על בעלי החיים הנדירים שחיים בהם ולא לשמש חומר גלם לייצור עטיפות חד פעמיות לצעצועים", אמר הבוקר נציג גרינפיס, בוסטאר מאיטאר, והוסיף כי "הודעת מאטל על שינוי המדיניות הן חדשות טובוות וכי הוכח שניצול הרסני של הטבע יכול לפגוע גם בעסקים".
אינדונזיה היא אחת הריאות הירוקות הגדולות בעולם אך היא מאבדת את יערותיה בקצב חסר תקדים. ממשלת אינדונזיה מעריכה כי בכל שנה נכרתים בתחומה כ-10 מיליון דונמים של יערות גשם. היערות הם המקלט היחיד שנשאר לבעלי החיים הנדירים שחיים בה ונמצאים בסכנת הכחדה מיידית.
ברבי, זה נגמר
מחברת מאטל נמסר כי החברה לא תומכת בכריתת יערות עד ואין לה חוזה ישיר מול APP. "אנחנו רוכשים חומרי אריזה ממגוון ספקים ואין זה מקובל להכתיב לספקים מאיפה לקחת את חומרי הגלם. עם זאת, הורינו לספקי האריזות שלנו שלא לקנות חומרי גלם מ-APP. במקביל אנו מקיימים חקירה מטעמנו באשר לטענות על הריסת יערות העד. ביקשנו מספקי האריזות שלנו להבהיר כיצד בכוונתם להתייחס לנושא במסלול האספקה שלהם".
עוד נמסר מחברת מאטל כי "עד סוף השנה הנוכחית נייצר כ-70% מהאריזות שלנו מנייר ממוחזר ועד שנת 2015 יגדל אחוז האריזות מנייר ממוחזר ל-85% מכלל האריזות".