שתף קטע נבחר

 
צילום: אוהד צויגנברג

מתמחים צפו בשטייניץ: "די לשקרים, תן להתפטר"

לפני הדיון בבית הדין לעבודה, חמישה רופאים צעירים מוולפסון צפו יחד בשר האוצר. "אין פרטנר. ראש הממשלה הבטיח להתערב ולא קרה שום דבר. אנחנו הדור החדש שאמר מספיק". אז מה הלאה? "הרוב ירצו לחזור בתנאים משופרים"

בזמן ששר האוצר יובל שטייניץ התגאה בהסכם עם הרופאים וקרא למתמחים להפסיק עם מה שכינה "אנרכיה", בדירה בדרום תל-אביב התכנסו חמישה רופאים צעירים. כולם התפטרו מעבודתם במחלקת ילדים בבית החולים וולפסון בחולון. הם צפו יחד במסיבת העיתונאים של האוצר, התרעמו על ה"שקרים" ועם זאת לא הופתעו. ב-17:00 יחל דיון בבית הדין הארצי לעבודה בבקשת המדינה להוציא צווי מניעה למתפטרים. לפני כן, כינס ראש הממשלה נתניהו את שר האוצר וסגן שר הבריאות לפגישה דחופה.

 

נציגי המתמחים מתפטרים, הבוקר: "קצנו בזה"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מאבק המתמחים - כותרות נוספות ב-ynet

 

"המנטרה הזאת חוזרת כבר כמה חודשים והיא לא השתנתה", אמרה הודיה כהן, אחת המתמחות. "העיקר הוא ממש לא השכר, פתחנו את ההסכם משנת 2000 וראינו שאנו עובדים בניגוד לתנאי ההעסקה שלנו".

 

היא ביקשה "שלא יגידו לנו שאנחנו לא מוסריים. היינו צריכים למצוא מי שיטפל ומי שיחליף אותנו היום במחלקה, אי אפשר להגיד שאכפת לנו רק מעצמנו. עוד חמש שנים אנחנו יכולים לסיים את ההתמחות ואולי להרוויח יותר, אבל מה שאנחנו באמת רוצים זה שבבית חולים ציבורי האנשים יקבלו רפואה טובה", הוסיפה כהן.

 

טלי ברזילי (צילום: עופר עמרם) (צילום: עופר עמרם)
טלי ברזילי(צילום: עופר עמרם)

 

בשבועות האחרונים, ציינה כהן, "אנחנו בעצם מנסים להתפטר ולא מאפשרים לנו. מבקשים שנמשוך עוד כמה ימים, עוד כמה שעות וכל פעם נעתרנו לזה. די, אנחנו רוצים להתקדם. הייתה תחושה ששוב ימשכו אותנו... ויהיה ערב חג ושוב ידחו".

 

די להגיד שזה לא דמוקרטי

"אנחנו שומעים את השקרים של האוצר", אמר המתמחה בני גרג'י, "3,000 שקל לשמונה שעות? התורנות הכי 'יקרה' בשבת היא 1,400 וזה לפני מס. שר האוצר מדבר על מספרים לא נכונים".

 

הפניה באיכילוב: פנו לממונה על השכר באוצר (צילום: בועז פיילר) (צילום: בועז פיילר)
הפניה באיכילוב: פנו לממונה על השכר באוצר(צילום: בועז פיילר)

 

טלי ברזילי הזכירה שמכתבי ההתפטרות הראשונים הוגשו לפני חודשיים, ונמסרו בשנית אחרי פסיקת בית הדין לעבודה. "התכנסנו כל המתפטרים של בית החולים, קיבלנו אינפורמציה שהחליטו לא לענות לנו עד חצות (המועד שעד אליו הבטיחו הנציגים לחכות - א.ל) והחלטנו לעזוב בגלל שבצד השני אין פרטנר. ראש הממשלה הבטיח להתערב ולא קרה שום דבר", הוסיפה.

 

חדר המצב של משרד הבריאות, היום (צילום: נועם מושקוביץ) (צילום: נועם מושקוביץ)
חדר המצב של משרד הבריאות, היום(צילום: נועם מושקוביץ)
 

לדברי המתמחה אייל נקש, "זו לא שביתה. החלטתי לעזוב מתוך אי אמון ולהגיד שלהתפטר זה לא חוקי - זה לא דמוקרטי. התפטרנו כבר לפני חודשיים, זאת פגיעה בחופש העיסוק. כל פעם עולה מחדש הקול שאומר זה לא דמוקרטי לכבול אותנו".

 

בית החולים שיבא, היום. "צעד של אין-ברירה" (צילום: עופר עמרם) (צילום: עופר עמרם)
בית החולים שיבא, היום. "צעד של אין-ברירה"(צילום: עופר עמרם)

 

רונן חד-כהן בטוח ש"המערכת באי ספיקה כבר שנים. אנחנו הדור החדש שאמר מספיק.

 הדור הקודם אולי הסכים, אנחנו לא. אנחנו עובדים רצוף יותר מ-24 שעות בלי לאכול, אתה לא רואה את הילדים שלך, את המשפחה שלך".

 

אז מה עכשיו? "יודעים שיש סיכוי שיחזירו אותנו, ואז נחשוב הלאה מה נעשה. אני חושב שמרבית המתפטרים ירצו לחזור לעבודה בתנאים טובים יותר", אומר נקש, וחדי-כהן מזכיר שכולם יחכו להחלטת בין הדין לעבודה. "אנחנו מודאגים. אנחנו אוהבים את החולים שלנו מאוד ואוהבים את המחלקה, אבל זה צעד של אין ברירה. אולי עכשיו החולים לא יקבלו טיפול אידיאלי, אבל גם כשהיינו שם קשה לטפל כשאתה לא ישן ולא אוכל".

 

בתוך כך, קרא פרופסור רפי ביאר, מנהל בית חולים רמב"ם, למתמחים לשוב לעבודה. בהודעה שפרסם, אמר ביאר כי נפגש עם נציגי האוצר ו"העלה רעיונות להגדיל באלפי שקלים את שכרם של רופאים מומחים שיעבדו בבית החולים הציבורי מעבר לשעות העבודה הרגילות". ביאר הדגיש כי הצעות אלו מקובלות על משרדי הבריאות והאוצר וניתן על בסיסן להגיע להבנות מהירות עם נציגי המתמחים וההסתדרות הרפואית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אייל נקש
צילום: עופר עמרם
בני גרג'י
צילום: עופר עמרם
היום בשיבא
צילום: עופר עמרם
מומלצים