בדיוק בזמן: מאפינס פרמזן
החגים חלפו להם והחורף בפתח ומה יותר מתאים ממאפינס גבינתיים ומלוחים, שאפשר לנשנש או להגיש לצד מרק או סלט (או שניהם) כארוחה משפחתית נחמדה
מאפינס גבינתיים מלוחים, קלים להכנה (צריך רק לערבב מרכיבים בשתי קערות, ולאחד) שגם מוכנים תוך זמן קצר. הם החלו את דרכם אצלי כתוספת פחמימתית למרקים (בעיקר עגבניות, בצל וירקות. ליד מיניסטרונה - שוס).
אבל לאחרונה אני אופה אותם יותר ויותר כארוחת ערב משפחתית גם אם אין שום מרק בסביבה, כדי לאכול עם סלט בלבד, וזה עובד מצוין.
עוד במגזין שף - וידאו, מתכונים וטיפים
כבר הסתיו עכשיו. עמוד מתכונים מיוחד
מרכיבים (12 מאפינס בתבנית שקעים בקוטר 8 ס"מ)
2 ביצים
3/4 כוס (150 מ"ל) חלב
1/3 כוס שמן זית
250 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
2 כפיות סוכר לבן
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
3/4 כפית מלח
1 כפית שום קלוף וקצוץ דק
1 כפית רוזמרין קצוץ דק
ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את שקעי התבנית (בשמן זית או בחמאה מומסת).
2. שמים בקערה את הביצים, החלב והשמן וטורפים לבלילה אחידה. בקערה נפרדת, שמים שלושה-רבעים מכמות גבינת הפרמזן, ומוסיפים את הקמח, הסוכר, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים. מוסיפים פנימה גם את השום והרוזמרין ומערבבים.
מוסיפים חצי מכמות הבלילה לתערובת הקמח, ומערבבים (אני אוהבת להשתמש בשלב הזה במטרפה ידנית) בכמה תנועות קצרות, רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את שאר הבלילה לקמח ומערבבים שוב, בכמה תנועות קצרות (ערבוב יתר עלול להפוך את המאפינס לקשיחים), עד שמתקבלת עיסה אחידה, גושית ודי כבדה.
יוצקים את העיסה לשקעים, זורים מלמעלה את שארית גבינת הפרמזן. אופים כ-20 דקות, או עד שהמאפינס מזהיבים ומתייצבים. מצננים ומגישים.