המתמחים התפטרו, פלסטיני ממשיך לטפל בחולים
שלא כמו חבריו הישראלים, ד"ר פאדי מזיד מטול כרם אינו עובד מדינה אלא מתמחה ברמב"ם בעזרת מלגה. כשהם התפטרו במחאה על תנאי העסקתם, הנטל על כתפיו רק הוכבד
ליצמן מציע לייבא מתמחים מחו"ל ? אז למה לא פלסטינים? במחלקה האונקולוגית בבית החולים רמב"ם בחיפה סיים בצהריים (יום ג') המתמחה ד"ר פאדי מזיד, תושב טולכרם, משמרת של 30 שעות. שלא כמו עמיתיו הישראלים, הוא מתמחה בעזרת מלגה ואינו עובד מדינה, ולכן אינו יכול להתפטר. נטל רב מוטל על כתפיו אחרי שהתפטרותם של שלושה מתמחים אחרים בבית החולים נכנסה לתוקף.
מאבק המתמחים - כותרות אחרונות ב-ynet:
- ליצמן: לא מפחד להביא רופאים שלמדו בחו"ל
- רמב"ם על סף קריסה: "במלחמה לא היה כה גרוע"
- אחיות לצרה: "הסכם הרופאים - מאסר עולם"
- לפני הכרעה: "צווי מניעה יהיו הכרזת מלחמה"
- הנזק באיכילוב: נדחו עשרות ניתוחים לחולי סרטן
"במשמרת רגילה, 16 מתמחים ורופאים מומחים מטפלים ב-19-24 מאושפזים. אתמול היו הרבה פחות מטפלים, גם במחלקה וגם במרפאות שבהן אנשים מקבלים טיפולים. במשמרת הזו היו רק 10 רופאים, כי מלבד המתמחים שהתפטרו יש גם בעיות רגילות - אנשים חולים, נמצאים בחופשה בחו"ל וכו'", סיפר.
ד"ר מזיד למד רפואה בתוניסיה, את הסטאז' עשה בבית חולים פרטי במזרח ירושלים, ובאמצעות המלגה הוא עובר את ההתמחות כבר ארבע שנים במחלקה האונקולוגית ברמב"ם. את זמנו הוא מחלק בין טול כרם לחיפה, ובעוד שנה וחצי, בתום
ההתמחות, הוא ישוב לבית החולים במזרח ירושלים.
"גם אנחנו, הרופאים, וגם החולים, לצערנו, מרגישים את הקושי", סיפר היום על רקע ההתפטרות ההמונית של המתמחים. "אנחנו מתחילים לדחות חלק מהחולים לימים אחרים, כי אנחנו כבר לא יכולים לקבל את אותו מספר חולים לטיפולים.
"בינתיים אנחנו, המתמחים שלא התפטרו, מנסים לעשות מה שאפשר למען החולים, ומצד שני גם לתמוך בחברים שלנו, המתמחים. אני חושב שמגיע להם שיפור את התנאים שלהם. מבחינה זו, המאבק הזה מוצדק לגמרי".