שתף קטע נבחר

 

פתח יוצא נגד: אין היגיון ברשימה. איפה האסירות?

אי הכללת כמה אסירות פלסטיניות בהסכם הביא בכירים בפתח לצאת במתקפה נגד חמאס. הם טענו כי "גירוש זה עונש, לא הישג", הביעו תרעומת על בחירת המשוחררים ותהו: "אחרי 5 שנות מו"מ, איך הם לא ידעו מה מספר האסירות?"

ההסכם שהשיג חמאס לשחרור מעל אלף אסירים פלסטינים אינו מספק בכירים בפתח. בארגון מתחו ביקורת על אי הכללתן של כמה אסירות בעסקה לשחרור גלעד שליט. ב-ynet פורסם לראשונה כי חמאס עשוי לשקול לפתוח את ההסכם, לאחר שגילה כי כמה אסירות לא נכללות בעסקה. יו"ר מועדון האסיר הפלסטיני, כדורה פארס, אמר הערב (שבת) כי בנוסף לביקורת שיש לו על מתווה ההסכם, הוא מתקשה להבין את הבלבול בקרב מנהלי המו"מ בחמאס.

 

גלעד שליט בדרך הביתה - כל כתבות בעמוד מיוחד ב-ynet

 

איסמעיל הנייה: "נקצור את פירות הג'יהאד"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"חשבתי שאם לקח להם חמש שנים לנהל משא-ומתן, אז הם יודעים את כל הפרטים, ואני מופתע מאוד מכך שהם לא יודעים בדיוק כמה אסירות יש", אמר פארס בתגובה לדיווח ב-ynet על הדרישה לשחרר עוד אסירות שלא צורפו להסכם המקורי.

 

עסקת שליט יוצאת לפעול:

סגן שר האסירים הפלסטיני, זיאד אבו עין, הביע תמיהה על אי הדיוק של חאלד משעל, שהתייחס בנאומו למספר הנשים הפלסטיניות מאחורי סורג ובריח. "משעל אמר בטלוויזיה שכל האסירות ישוחררו, ואז הוא ציין כי מספרן הוא 27 כאשר בפועל המספר שלהן הוא 33".

 

אמנה מונא חקירה: כך פיתיתי את אופיר רחום

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בחמאס טענו כי שמות האסירות הושמטו בשוגג. חבר הלשכה המדינית של חמאס בדמשק, עיזת א-רישק, הודיע שתנועתו העבירה בקשה לגורמים המצריים המתווכים בעסקה לתיקון הטעות, כדי שבתי הכלא ירוקנו מנשים פלסטיניות, כהגדרתו.

 

פרט לאי הכללת כל הנשים, מותח פארס ביקורת על הסכמת חמאס לגירוש המשוחררים: "גירוש זה עונש. ואם הם מנסים למכור לעם הפלסטיני שגירוש זה הישג - אז אני לא קונה את זה". בנוסף, פארס טוען שאין היגיון ברשימה שהורכבה. לדבריו, הוא אינו מבין כיצד חמאס הסכים לכך שישוחררו אסירים שנותר זמן קצר לסיום ריצוי עונשם, ואילו פלסטינים השפוטים למאסר לכל חייהם וריצו 20 שנים ויותר יישארו בכלא.

 

בעזה חוגגים את העסקה, בפתח לא מרוצים  (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
בעזה חוגגים את העסקה, בפתח לא מרוצים (צילום: רויטרס)

 

אבו עין מדגיש כי הוא אמנם תומך בשחרור כל אסיר פלסטיני, אך מזכיר כי העסקה לא הובאה להסכמתה של תנועת האסירים.

"תנועת האסירים היא כמו בצבא, יש בה היררכיה בין האסירים, בין הוותיקים יותר לוותיקים פחות וכדומה", הסביר סגן שר האסירים. הוא הוסיף כי קיימת ביקורת גם בקרב משפחות האסירים שאינם נכללים ברשימה. "התקשרו אלינו משפחות רבות של אסירים שלא נכללו ברשימות שפורסמו ושאלו מדוע הבנים שלהם לא כלולים בעסקה, אבל בחמאס אחראים לכך".

 

מנגד, ברצועת עזה לא שומרים על שתיקה נוכח הביקורת. בכיר חמאס, אחמד בחר, קרא לרשות הפלסטינית לפטר את שר החוץ הפלסטיני, ריאד אל-מלכי, ולהרחיקו מכל המוסדות הפלסטיניים הרשמיים בעקבות ההסתייגותו מעסקת חילופי השבויים. בחר ציין כי אל-מאלכי מהווה איום על מאמצי האחדות הלאומית.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משעל, טעה במספרים
צילום: AFP PHOTO, HO, SYRIAN TV
מסמכי החנינה בדרך לחתימת הנשיא
צילום: גיל יוחנן
הפלסטינים ממתינים לשחרור האסירים
צילום: EPA
מומלצים