חגיגות למגורשים בחו"ל: "התנגדות עד לניצחון"
בסוריה נופפו בדגלי חמאס, בקטאר סגן ראש הממשלה הגיע לברך ובטורקיה סימנו "וי" למצלמות. קבלת פנים חמה חיכתה לאסירים שגורשו לחו"ל במסגרת עסקת שליט. הם מצדם הודו למארחים ולחמאס והבטיחו: "המוג'הידין יפעל לשחרור האסירים"
האסירים הפלסטינים ששוחררו מהכלא וגורשו לחו"ל במסגרת עסקת שליט זכו הלילה (יום ד') לקבלות פנים חמות בסוריה, טורקיה, קטאר וירדן. "כל עוד ישנם אסירים בישראל, המוג'הידין תמיד ינסה לשחרר אותם", הבטיח אחד האסירים עם נחיתתו.
- גלעד שליט חזר הביתה - כל הכתבות והפרשנויות
עסקת שליט - הכתבות האחרונות ב-ynet:
- בבוקר שאחרי: נציגי חיל הרפואה בבית שליט
- ניו-יורק טיימס: "נתניהו אמר כן לחמאס ולא לפתח"
- המגורשים הגיעו למדינות היעד: מונא סימנה "וי"
- מההימלאיה ועד לוס אנג'לס: ישראלים עקבו ובכו
בנמל התעופה בבירת סוריה חיכו ל-16 האסירים הפלסטינים מאות חוגגים, שנופפו בין היתר בדגלי פלסטין. "ההתנגדות מתגברת וישנם צעדים שננקוט בעתיד", אמר האסיר המשוחרר נימר דרווזה, "ההתנגדות תמשיך עד הניצחון, בעזרת האל".
אסיר אחר בחר לתקוף את ישראל: "האסירים סובלים מהתנאים הגרועים ביותר בבתי הכלא של הכיבוש. הכיבוש מוצא מדי יום דרכים חדשות לענות ולהשפיל את האסירים. אבל תודה לאל, האסירים חזקים והם לא יוותרו".
במסגרת עסקת שליט שוחררו אתמול 477 אסירים פלסטינים בתמורה לחייל החטוף. רובם גורשו לרצועת עזה, חלקם חזרו לבתיהם ביהודה ושומרון ובישראל, וכ-40 גורשו לחו"ל. אחת המדינות שהסכימה לקבל את המגורשים היא טורקיה, שם נחתו אתמול 11 פלסטינים, ביניהם אמנה מונא האחראית לרצח הנער אופיר רחום.
אנשי משרד החוץ המקומי והשגריר הפלסטיני נביל מערוף חיכו בנמל התעופה לאסירים המשוחררים, שסימנו "וי" למצלמות. השגריר הפלסטיני הודה לממשלת ארדואן על הסיוע: "אנחנו אסירי תודה לממשלת טורקיה על הסיוע בשחרור האסירים הפלסטינים והבאתם לטורקיה. בעזרת האל, נמשיך לקבל מטורקיה תמיכה עד לשחרור פלסטין".
שר החוץ הטורקי, אחמט דבוטאולו, התייחס קודם לכן לקליטת האסירים הפלסטינים. "מבחינתנו מדובר במקרה הומניטרי", הסביר, "מדובר ב-1,027 אסירים שמתאחדים עם משפחותיהם, כמו גם חייל ישראלי שמתאחד עם משפחתו". הוא הוסיף כי טורקיה תהיה מולדת עבור האסירים הפלסטינים.
בקטאר נחתו 15 אסירים נוספים, שם קבלת הפנים הייתה צנועה יותר. דיפלומט פלסטיני סיפר בעילום שם כי הם נפגשו עם סגן ראש הממשלה, עבדאללה אחמד אל-מחמוד, ולאחר מכן נלקחו למלון בדוחא. בהמשך הם יעברו בדיקות רפואיות.
"מילים לא יכולות לתאר את הרגשתי", אמר בקטאר מוחמד וואל, "מדובר
ברגע היסטורי. העובדה שאיננו חוזרים לבתינו מותירה צלקת, אבל מבחינתנו כל המדינות הערביות הן בית שני".
ירדן הסכימה לקלוט אסירה אחת, אחלם תמימי שהייתה מעורבת בפיגוע במסעדת "סבארו" בירושלים לפני עשור. "אללה בחר חיילים שישרתו אותו על האדמה, ואלה הם חיילי גדודי עז א-דין אל-קסאם (הזרוע הצבאית של חמאס)", אמרה עם נחיתתה בעמאן.