שתף קטע נבחר

 

מופז עקץ את לבני: "העסקה חיזקה את ישראל"

יו"ר האופוזיצה טענה שעסקת גלעד שליט מחלישה את ישראל, בכיר במפלגתה ענה לה מעל דוכן הכנסת: "לא הייתה דרך אחרת לשחרר את שליט, זו עסקה נכונה"

הוויכוח סביב מחיר עסקת שליט נמשך ומביא להתנגחות בתוך קדימה: אתמול יצאה יו"ר האופוזיציה, ציפי לבני, נגד העסקה בטענה שהיא מחלישה את ישראל והבוקר (יום ב'), מעל דוכן הכנסת, היא סופגת עקיצה בעקבות דבריה מחברה למפלגה, ח"כ שאול מופז, שהבהיר: "עסקת שליט נכונה".  

 

 

בראיון ל"ידיעות אחרונות" שפורסם אתמול שברה לבני את שתיקתה בנושא עסקת שליט ומתחה ביקורת על העסקה. "הציבור כפה על הממשלה את ההחלטה", אמרה, "כשעם ישראל עוסק בריאליטי של גלעד שליט, הקשב לא קיים". לבני האשימה: "בגלל נתניהו הוכפל כוחו של חמאס וישראל נחלשה. יש בעסקה פוטנציאל לנזק אסטרטגי למדינת ישראל". היא הוסיפה: "הגענו למצב שבו החברה הישראלית לא יכולה הייתה לעכל את המשך החזקתו של גלעד בשבי. ההחלטה נפלה, ואני שמחה שזה מאחורינו. האם צריך לשחרר חטוף ישראלי בכל מחיר? לי ברור שלא".

 

גלעד שליט בבית - כותרות נוספות:

 

בדיון בכנסת יצא במרומז נגדה ח"כ מופז, ששיבח את ראש הממשלה נתניהו על העסקה. "תמכתי בעסקה הן בממשלה הקודמת והן כאשר הצביעה עליה מליאת הממשלה הנוכחית", אמר ח"כ מופז, "באין דרך אחרת לשחרורו של גלעד שליט - זו הייתה החלטה נכונה בנסיבות הקיימות". לדבריו, "אל מול המתנגדים לעסקה אני מאמין שאין מחווה יותר אנושית מילד שחוזר הביתה אל אמו, אל עמו ואל מולדתו. אין דבר אחראי יותר מהחזרת חייל הביתה

לארצו".

 

עוד בערוץ החדשות:

 

בתגובה לטענתה של לבני, לפיה העסקה החלישה את ישראל, אמר ח"כ מופז: "זהו מהלך שחידש וחיזק את האחדות בעם וחידד את הסולידריות חברתית, שמהווה נדבך מרכזי בחוסן הלאומי שלנו. לכן למרות הסכנות ולמרות ביקורות כאלה ואחרות אני מאמין שנעשה הדבר הנכון בנסיבות הקיימות".

 

גלעד שליט מחוץ לביתו. "המהלך חיזק את האחדות" (צילום: MCT) (צילום: MCT)
גלעד שליט מחוץ לביתו. "המהלך חיזק את האחדות"(צילום: MCT)

 

בהמשך התייחס יו"ר ועדת חוץ וביטחון לחשש שהאסירים ששוחררו במסגרת העסקה ישובו לעסוק בטרור נגד ישראל. "כל מי מהמשוחררים שיחזור למעגל הטרור דינו סיכול ממוקד בבחינת הפצצה המתקתקת", אמר ח"כ מופז, "צריך לשלול הלכה למעשה את האפשרות של היווצרות דלת מסתובבת של משוחררי עסקת שליט. ישראל יודעת להתמודד מול זה ולפעול מול הגרועים שבמחבלים".

 

"לא להגביל את שיקול הדעת של הקברניט"

הוא הדגיש כי על ישראל לאמץ מדיניות מבצעית שמטרתה להתמודד עם פעולות חטיפה עתידיות. "ישראל חייבת להסיר את חסינותם של כל מי שהיו שותפים למעשה או לניסיון החטיפה", הוסיף ח"כ מופז, "בין אם היו אלה המבצעים עצמם, שולחיהם, מעניקי החסות להם או מעצבי דעת הקהל התומכים בהם. בעניין זה לא תהיה הבדלה בין הדרג המדיני לבין הדרג הצבאי. המחיר העתידי שישלמו מי שתמכו או עודדו חטיפת חייל צריך להיות כבד מנשוא בקרב ארגוני הטרור".

 

קבלת פנים לאסירים ברפיח. "המחיר צריך להיות כבד מנשוא" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
קבלת פנים לאסירים ברפיח. "המחיר צריך להיות כבד מנשוא"(צילום: רויטרס)
 

יו"ר ועדת חוץ וביטחון גם התייחס לקריאות לחקיקה מתאימה להתמודדות עם מקרי חטיפה בעתיד, ואמר: "אני מתנגד לכל ניסיון שיעשה בבית הזה לחוקק חוקים שיגבילו את שיקול הדעת של הדרג המדיני ובראשו שיקול דעתו של ראש הממשלה בסוגיות של דיני נפשות מן הסוג שליווה את הדילמה בשאלת גלעד שליט".

 

לדבריו, "אי אפשר לנבא את המצבים, השיקולים והאפשרויות. יש רגעים בהם הקברניט הנבחר זכאי להפעיל שיקול דעת ולהביא את שיקול דעתו להחלטת הממשלה. הציבור ישפוט את מעשיו ביום פקודה, אבל צריך לשמר את הגמישות ואת כושר ההחלטה בידי הקברניט".

 

"הכותרות המשמחות לא יעלימו את דפני ליף"

הדיון בכנסת נערך לבקשת 25 ח"כים מהאופוזיציה, שמוחים על התנהלות הממשלה בתחום המדיני, כלכלי והחברתי, תחת הכותרת "ממשלת נתניהו בין הצעת הקוורטט לדו"ח טרכטנברג". "כבר אי אפשר לדחות את ההתמודדות בשאלות קיומיות החשובות לעתיד החיים כאן ולאיכות החיים בארץ הזו", הוסיף ח"כ מופז, "הזמן אזל גם זמן הפציעות נגמר, הגיע העת להתמודד".

 

רופאים מתוסכלים בבית חולים רמב"ם.  "המערכת קורסת" (צילום: אבישג שאר ישוב) (צילום: אבישג שאר ישוב)
רופאים מתוסכלים בבית חולים רמב"ם. "המערכת קורסת"(צילום: אבישג שאר ישוב)
 

הוא המשיך ותקף את נתניהו על רקע אי התערבותו במשבר במערכת הבריאות: "המערכת הרפואית קורסת, זעקת המתמחים מהדהדת במשרדו האתום של ראש הממשלה ושר הבריאות מזה חודשים ארוכים. המשבר המיותר הזה מחכה לפתרון, למעורבות, לאכפתיות מהשר הישיר הממונה למערכת הזו הלא הוא ראש הממשלה. די לנו מנוכחות נפקדת של ראש הממשלה בכל הסוגיות הרבות הממתינות למוצא פיו ולכושר ההכרעה הנדרש ממנו. הארץ זועקת לשינוי מדיניות הכלכלית חברתית מבית מדרשו של הניאו קפיטליסט נתניהו".

 

את הדיון פתח ח"כ רוני בר-און (קדימה) שאמר: "נגמרה החגיגה סביב שחרורו של גלעד שליט ועכשיו צריך לחזור לעבודה ראש הממשלה. שום דבר מהחגיגות האלה לא יקל אפילו על מצוקה חברתית אחת". הוא הוסיף: "אדוני ראש הממשלה, אתה זוכר את טרכטנברג ואת המחאה החברתית? אתה נשרף באופוריה של מצגי השווא שלך ושל חבריך, אני מבטיח לך שלא נאפשר לך לשכוח".

 

גם חברתו למפלגה, ח"כ רוחמה אברהם, תקפה את נתניהו על רקע המצוקה החברתית: "ישראל חוזרת לשגרה, שגרה אומללה, שגרה חסרת מעוף ומנהיגות שגרה רעה לישראל". לדבריה, "בקיץ האחרון נשברה השגרה הממכרת והשקרית של ראש הממשלה. בקיץ האחרון הפכה השגרה לזעקה שנשמעת מרחובה של עיר, מכל בית של מעמד הביניים הנחנק, ממחלקות בתי החולים מחדרי המרצים והסטודנטים ומחדרי המורים. בקיץ הזה נשברה השגרה והוצבה מראת אמת מול זחיחותו וחיוכו של ראש הממשלה. גם הכותרות המשמחות של השבוע החולף לא יעלימו את את דפני ליף ואת חבריה, הם לא יעלימו את המחלקות הקורסות בבתי החולים, לא יעלימו את המקררים

הריקים".

 

את הממשלה ייצג בדיון השר מיכאל איתן שתקף את קדימה: "איך הם, חברי קדימה, יכולים לעמוד כאן יום אחרי שלבני התבטאה נגד העסקה, לדבר ההפך ממנה ולהזכיר את המנהיגות של ראש הממשלה. איזה מנהיגות יש לקדימה בימים האלה?".

 

גם השר איתן הביע את התנגדודתו לחקיקה להתמודדות עם מקרי חטיפה: "לא חושב שהמחבלים יירתעו מלבצע מהלך חטיפה כי יגידו שממשלת ישראל לא תוכל לפעול בגלל חוק ישראלי. אני בספק רב אם המחבלים כל כך יפחדו מהחוק הישראלי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מוםז. "לא הייתה דרך אחרת"
צילום: גיל יוחנן
לבני. סופגת מבית
צילום: עופר עמרם
ח"כ אברהם. "ישראל חוזרת לשגרה אומללה"
צילום: נועם מושקוביץ
מומלצים