שתף קטע נבחר

 

ישראלים בתאילנד: "יש מחסור, אנשים מתבצרים"

רונן הגיע לטייל, אך עלול להיתקע בבנגקוק אם יעלה הנהר על גדותיו וישתק את שדה התעופה. מאיר חי בקומה 17, אך עוזב בגלל המדפים הריקים. אלכס חילץ את חבריו מהצפון המוצף

רונן ריק הגיע לטיול בתאילנד בתחילת אוקטובר. הוא ביקש לנוח ו"לנקות את הראש", אך כעת, לנוכח השיטפונות שפקדו את המדינה והגיעו אף לבנגקוק, הוא מקווה שהמים הגואים לא ישבשו את חזרתו ארצה בשבוע הבא. בשיחה היום (יום ד') עם ynet סיפר על המחסור במוצרי מזון בסיסיים, ועל החשש מפני הנהר צ'או פראיה, החוצה את הבירה ועלול לעלות על גדותיו בסוף השבוע.

 

השיטפונות מאיימים על בנגקוק: צפו בתמונות

ישראלים שנתקעו בהצפות הקודמות: "כמו ונציה" 

 

השטפונות בתאילנד מאיימים על בנגקוק

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"המרכז בינתיים לא מוצף, אזור העסקים בסדר, אבל יש חשש מאוד כבד להמשך כי כמה מהסכרים כבר נפרצו", סיפר ריק, מהנדס תוכנה בן 36 מתל אביב. "אנשים פשוט פשטו על הסופרים, אי אפשר להשיג מוצרי בסיס כמו לחם, חלב, בשר, ירקות, ואוכל יבש כמו עוגיות. אפילו המשטרה מתחילה לבדוק עסקים כי יש זיופים והעלאת מחירים בגלל המחסור".

 

ריק סיפר על התושבים הנערכים להגן על רכושם, ועל מצב הישראלים בעיר. "החניונים שבקומות הגבוהות מלאים לגמרי. כל חנות בונה לעצמה חומה מבלוקים ושקי חול". ראש הממשלה יינגלוק צ'ינוואט , הזהירה אתמול כי בסוף השבוע עלולה הגאות החודשית של הנהר להצטרף למי השיטפונות העזים ולמוטט את המחסומים שהוקמו בבירה. אם המחסומים לא יעמדו בעומס, יציפו המים את העיר עד לגובה 1.5 מטרים.

 

רחובות מוצפים. בסוף השבוע עלול הנהר לעלות על גדותיו (צילום: רונן ריק) (צילום: רונן ריק)
רחובות מוצפים. בסוף השבוע עלול הנהר לעלות על גדותיו(צילום: רונן ריק)

 

"ישראלים רבים התנקזו לכאן כי זוהי תקופה בה רבים חוזרים הביתה, לצפון העיר המוצף אי אפשר להגיע, האזורים סגורים על ידי המשטרה, שדה התעופה נסגר לטיסות פנימיות, אז או שאתה עוזב את העיר או שאתה תקוע". לדבריו, הדעות חלוקות בקרב הישראלים: "יש משפחות עם ילדים שחוששות וממתינות כבר לטיסה ארצה ומנגד הצעירים רוצים להישאר ולהמשיך לטייל".

 

"שקי חול בכל מקום"

מאיר שמולביץ', ישראלי המתגורר בבנגקוק ונשוי למקומית, מתגורר בקומה ה-17. על אף שאינו דואג מהצפת דירתו, הוא החליט לעזוב את העיר. "אני חושש מהמחסור במים ובמזון, ומהפסקות חשמל ומים. כל המדפים בחנויות ריקים לגמרי כבר מספר ימים", סיפר ל-ynet.

 

מקררים ריקים במרכול בבנגקוק                    (צילום: רונן ריק) (צילום: רונן ריק)
מקררים ריקים במרכול בבנגקוק (צילום: רונן ריק)

 

לדבריו, דובר ממשלת תאילנד פרסם בקשה הקוראת לכל מי שמסוגל לכך, לעזוב את העיר. הוא עצמו מתקשה להשיג מקום במלון מחוץ לבירה. "ממחר תהיה בעיה לצאת, השיטפונות אמורים להתחיל, ויהיו עומסים בכבישים. אנשים כבר ממתינים על הכבישים, וכיוונים מסוימים כבר חסומים".

 

"אנשים בנו ממש קירות עם מלט, לפני גורדי שחקים, חנויות ובנקים. שקי חול גדושים נמצאים בכל מקום, אנשים מתבצרים כאילו יום אסון מגיע", תיאר שמולביץ' את הכנות התושבים.

 

נערכים לשיטפון. "עברו לגור בקומה השנייה" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
נערכים לשיטפון. "עברו לגור בקומה השנייה"(צילום: AFP)

 

יש מי שכבר עזב את בנגקוק. אלכס אבידן, מנהל אינטרנט קפה ושירות טלפונים לישראלים, שוחח עם ynet בזמן שעשה את דרכו מצפון בנגקוק המוצפת לכיוון צפון מזרח תאילנד. "עכשיו עזבתי את העיר, לאחר שחילצתי את המשפחה התאילנדית שאני גר איתם מהצפון המוצף לגמרי", סיפר.

 

אבידן תיאר מצב קשה בצפון העיר. "אנשים כאן עברו לגור בקומה השנייה של הקוטג'ים,

אך המים צפויים לעלות ולהגיע למטר וחצי ולא ברור מה הם יעשו אז. הסכרים שמרו על בנגקוק, אך המים עלו והשלטונות פתחו את הסכרים והציפו את האזור באופן מתוכנן. היו גם סכרים שנפרצו ואז הגיעה ההוראה להתפנות לחוף הצפון מזרחי".

 

עמרי גדסי, סוכן נסיעות ישראלי החי בתאילנד, ניסה להרגיע ואמר כי לישראלים אין סיבה לחשוש וכי בפועל "לא נרשמו קיצורי טיול מצד ישראלים. הם ממשיכים כרגיל, כולם רק בודקים מאיפה לעבור ומוודאים שהאתרים התיירותיים עובדים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ריק. "הרבה ישראלים התנקזו לכאן, לקראת החזרה הביתה"
צילום: רונן ריק
תושבים בפרברי בנגקוק. "או שאתה עוזב את העיר, או שאתה תקוע"
צילום: רויטרס
הצפות בפרברים. "הצעירים רוצים להמשיך לטייל"
צילום: AFP
חונים על הכבישים המוגבהים. "יש דרכים שכבר נחסמו"
צילום: רויטרס
מומלצים