שינוי בממלכה: בנות יוכלו לרשת הכתר בבריטניה
16 המדינות תחת הנהגתה של מלכת בריטניה הסכימו לשינוי חוק הקובע כי לזכרים יש קדימות בשושלת הירושה. מעתה יורשי העצר יוכלו להתחתן גם עם בני הזרם הקתולי. המלכה מתמוגגת: "השינוי מזכיר לנו את הפוטנציאל הטמון בחברה שלנו"
מלכת בריטניה, אליזבת, הביעה בעבר תמיכה בשינוי חוקי הירושה, וראש ממשלתה, דיוויד קמרון, אף טען כי מדובר ב"חוקים מיושנים". "הרעיון שבן יירש את המלוכה במקום אחותו הבכורה,
רק כי הוא זכר, או שיורש העצר העתידי אינו רשאי להתחתן עם בני הזרם הקתולי, אינם עולה בקנה אחד עם העובדה שהפכנו למדינות מתקדמות", אמר קמרון בראיון לכתבים במהלך הפגישה.
המלכה אליזבת, שהשתתפה אף היא במפגש ה-53 של ראשי חבר המדינות, אמרה כי הפגישה השנה היא בסימן נשים כמקדמות שינוי בחברה.
"זה מזכיר לכולנו את הפוטנציאל הטמון בחברה שלנו, שאינו ממומש באופן מלא", הסבירה הוד מעלתה, והוסיפה: "השינוי מעודד את כולנו למצוא דרכים להתיר לנערות ולנשים להשתתף ב'משחק החברתי' בבריטניה".
החוק נגד נישואי יורשי עצר עם קתולים, שנחקק בשנים 1688 ו-1700, נועד להבטיח את המשך המלוכה הפרוטסטנטית בבריטניה, ולהרחיק כל יורש עצר עתידי מהרעיון להתחתן עם קתולים. החוק אינו אוסר על בני המלוכה להינשא עם יתר בני הדתות, או עם אתאיסטים.
הנין או הנינה העתידיים של המלכה אליזבת, שייוולדו לנסיך וויליאם והנסיכה קייט, יזכו ליהנות מהשינוי בחוק. הצאצא יהיה המלך או המלכה הבאים של בריטניה, ולא משנה מינם.
אם זו תהיה תינוקת, היא תקבל עדיפות בסדר הירושה על פני אחיו של הנסיך צ'רלס, היורש הנוכחי ואביו של ויליאם.