ישראל עלתה 2 מקומות במדד התחרותיות העולמי
הפורום הכלכלי העולמי חולק שבחים לישראל על הגיעה למקום ה-6 בעולם בחדשנות והמצאות, אך מזהיר: תלמידי ישראל במקום ה-79 בעולם במתמטיקה ומדע, ההישגים העכשוויים לא יישמרו לנצח
רגע לפני יישום המלצות ועדת הריכזיות ובצל המחאה החברתית בישראל מסתבר שבהשוואה עולמית, מדינת ישראל הופכת דווקא ליותר תחרותית. בשורה התחתונה ישראל עלתה 2 מקומות במדד התחרותיות העולמי, והגיעה למקום 22. ישראל מצליחה להתברג מעל מדינות מפותחות כמו ניו זילנד, אירלנד, ספרד, איטליה ופורטוגל. למרות זאת, עדיין מי שמובילות את הדירוג (על פי הסדר) הן שוויץ, סינגפור, שבדיה פינלנד וארה"ב.
הפורום הכלכלי העולמי כתב בהתייחס לדירוגה של ישראל כי המדינה ממוקמת במקום ה-6 בעולם בכל הנושא של חדשנות והמצאות. בנוסף, הכביר הפורום הכלכלי העולמי וציין שבישראל קיימים מוסדות המחקר הטובים בעולם, ואלה עונים על צרכי העסקים בישראל.
בנוסף מציינים בפורום הכלכלי העולמי כי ישראל ממוקמת במקום ה-4 בעולם במספר הפטנטים הרשומים. "המשמעת התקציבית בישראל שנהנית מהמצב הכלכלי מסייעת לישראל להפחית את נטל החוב ולתמוך בצמיחה הכלכלית לאורך זמן", כתבו עוד בסקירתם.
בין ההצעות ממליצים החוקרים לישראל לשפר את מערכת החינוך - במיוחד בתחומים של מדע ומתמטיקה, היות ותלמידי ישראל נמצאים במקום ה-79 בדירוג העולמי.
לטענת החוקרים אם ישראל לא תשפר את מערכת החינוך, עלול יצר החדשנות וההמצאות להיפגע.
חיים שני, לשעבר מנכ"ל משרד האוצר שעמד בראש הועדה להפחתת הריכוזיות אמר רק השבוע כי הוא מעוניין להביא את הדו"ח הסופי לאישור הממשלה בתוך חודשיים. לפני כשבועיים הגישה ועדת הריכוזיות את דו"ח הביניים שלה במסגרתו פירטה הועדה את המלצותיה הספציפיות הנוגעות לחברות ותאגידים רבים בישראל.
חיים שני. תוך חודשיים דו"ח ועדת הריכוזיות
צילום: עומר מרון
מומלצים