ים המלח לא נבחר ל"שבעת פלאי עולם הטבע"
בתום 4 שנות תחרות הוכרזו "שבעת פלאי עולם הטבע", אך ים המלח אינו בין המאושרים: יער האמזונס, הר השולחן בדרא"פ, מפלי האיגואסו בארגנטינה, אי ג'ג'ו בדרום-קוריאה, נהר הפורטו פרינססה בפיליפינים, הא לונג ביי בוייטנאם, וקומודו באינדונזיה
אכזבה בישראל: ים המלח לא נמנה עם "7 פלאי העולם החדשים". מספר דקות אחר השעה 21:00 בערב, הודיעה קרן "7 פלאי עולם" על בחירתם של 7 פלאי טבע חדשים, כשים המלח נעדר מהרשימה המכובדת.
עשרות אנשים נרגשים המתינו כבר משעות הצהריים בהתרגשות בחוף ביאנקיני שבים המלח,
מצפים ומתרגשים למשמע בשורות חיוביות שיגיעו מקרן "7 פלאי עולם" ששמרה את שמות שבעת הנבחרים בסוד מוחלט. רק בשעה 18:30 בערב הסכימה הקרן לפרסם באתר הפייסבוק שלה את רשימת 14 המועמדים הסופיים, כשים המלח נמצא ביניהם, וזאת לאחר ספירה חלקית של הקולות. אולם, ים המלח לא זכה להימנות עליהם.
ואלו הם שבעת פלאי העולם החדשים:
יער האמזונס
יערות הגשם של האמזונס חולשים על פני כמה מדינות, בעיקר בדרום-אמריקה, ביניהן ברזיל, בוליביה, אקוודור, קולומביה, גיניאה הצרפתית, גיאנה, פרו, סורינאם וונצואלה. היערות משתרעים על פני שטח של 7 מיליון קמ"ר. באמזונס המגוון הגדול ביותר של צמחייה בעולם, (כ-500 אלף סוגים), ובו זורם נהר האמזונס - הנהר הגדול בעולם - שגם נתן את שמו ליערות הבלתי נגמרים.
(צילום: Shutterstock)
הר השולחן, דרום אפריקה
אחת האטרקציות התיירותיות הכי מוכרות בדרום-אפריקה, ובקייפטאון בפרט. אל ההר שצורתו כשולחן וגובהו 1,086 מטרים, מגיעים בעזרת רכבל שנבנה ב-1926 והוא מהווה חלק מהפארק הלאומי הר השולחן.(צילום: דמיאן יפה)
מפלי האיגואסו, ארגנטינה וברזיל
מערך המונה בין 150 (בעונת הקיץ) ל-300 (בעונת הגשמים) מפלים בנהר האיגואסו שמוצאו במדינת פראנה בברזיל , המשתרע לרוחב כ-4,800 מטרים סמוך למפגש הגבולות בין ברזיל וארגנטינה וסמוך לגבולן עם פרגוואי. בנתיבו של נהר האיגואסו, שאורכו 1,300 ק"מ, מתנקזים אליו יותר מ-30 נהרות ממישור הפראנה. המפלים שמשתפלים הם בגובה ממוצע שנע בין 30 ל-40 מטרים, והגבוה שבהם - 69 מטרים.(צילום: תמר אברהם)
אי ג'ג'ו, דרום-קוריאה
האי שנמצא כ-130 ק"מ מחופיה של דרום-קוריאה, משתרע על שטח של 1,846 קמ"ר, מכיל בתוכו הר געש עצום, כשמסביבו הרי געש נוספים.
נהר הפורטו פרינססה, פיליפינים
הנהר שזורם בתוך סלע גיר לאורך 8.2 ק"מ ומתפתל לו בתוך מערה בטרם נשפך לים הדרומי של סין.
הא לונג ביי, וייטנאם
באתר מורשת עולם זה של אונסק"ו, נמצאים אלפי מערות ואיים קטנים בינות לסלעי הגיר שיוצאים מהים של וייטנאם. המפרץ משתרע על שטח של 1,553 קמ"ר. זהו אחד ממוקדי התיירות המרכזיים של וייטנאם, ובו צמחייה ענפה ומגוון ביולוגי רחב.(צילום: AP)
קומודו, אינדונזיה
בשטח של 1,817 קמ"ר המשתרע על פני שטח של שלושה איים באינדונזיה, הוקם ב-1980 פארק לאומי לטובת שמירתו של הזוחל הנושא את השם "קומודו", בנוסף לשמירה על חיות אחרות, ביניהן חיות מים.
(צילום: Shutterstock)
הקרן המנהלת את התחרות הודיעה כי התוצאות שהוכרזו מבוססות על ספירה ראשונית, וכי ייתכנו שינויים בסוף תהליך הבחינה והחישוב של כלל ההצבעות. ההכרזה הסופית על הזוכים תתבצע בתחילת 2012.
בקרן כבר פתחו בשלב הבא של תחרות שבעת פלאי עולם – הערים המופלאות ביותר. באתר האינטרנט של הקרן ניתן להמליץ על ערים שכאלה לרשימת המועמדות בתחרות. שלב ההגשת ההמלצות יסתיים ב-31 בדצמבר 2011.