סטודנטים לא רוצים מחאות: "אל תפריעו ללימודים"
בקיץ היו הסטודנטים הכוח מאחורי המחאה החברתית. כעת נראה שעם החזרה ללימודים רבים רוצים שיעזבו אותם במנוחה וחוששים שהמחאה תפגע בלימודיהם: "לא רוצים השלמות"
"די להשבתות, תנו ללמוד בשקט". ברחבי הארץ שבו אתמול (א') הסטודנטים לקמפוסים ובאגודות השונות מתכננים למלא את הסמסטר במחאות בסימן צדק חברתי ומדי פעם גם להשבית את הלימודים. אולם, למרות ההזדהות והרצון לסדר חברתי חדש, רבים מהסטודנטים חשים שהנהגותיהם הרחיקו לכת וחוששים מפגיעה בהישגיהם האקדמיים.
חוזרים ללימודים - כותרונות אחרונות
- פותחים שנה: "להצליח בלימודים ולהכיר בחורות"
"התחושה היא שנציגי הסטודנטים לא רגועים והם כל הזמן מחפשים רק מלחמות והשבתות והכי גרוע שבמקום לדאוג לסטודנטים הם יוצרים אנטגוניזם ופוגעים לנו בלימודים", אמרה סטודנטית מודאגת מאוניברסיטת תל-אביב, "מרוב הפגנות אנחנו כבר לא יודעים על מה מפגינים".
לדבריה, "המחאה החברתית זה דבר יפה וחשוב, אבל לא ייתכן שזה יבוא על חשבון לימודים וממש אין לנו שום רצון להגיע בחגים או בחופשת הסמסטר לשיעורי השלמה".
עוד בערוץ החדשות:
- מתקשים לחזור לשגרה: "עדיף על טיל בכיתה"
גל ההשבתות צפוי להיפתח כבר היום, כאשר אגודת הסטודנטים באוניברסיטת תל-אביב תשבית את הלימודים למשך שעתיים בין השעות 12:00-14:00. במהלך הזמן הזה תתקיים עצרת תחת הכותרת "העם דורש צדק חברתי".
"הסטודנטים השבים לספסל הלימודים ממשיכים לאחוז בדגל המאבק החברתי ומבטיחים כי הקריאות לתיקון חברתי אינן אפיזודה חולפת", נמסר בהודעה מטעם אגודת הסטודנטים באוניברסיטת תל-אביב, "הסטודנטים, דור העתיד, מתכוונים להשאיר את הנושא על סדר היום הציבורי עד שיושג תיקון חברתי אמיתי, בכל החזיתות".
"אין שום סיבה לשבש את הלימודים"
במקביל, בשעה 14:00 תקיים אגודת הסטודנטים באוניברסיטה העברית בירושלים הפגנת מחאה נגד העסקתם של עובדי קבלן בתנאים הנוכחיים. עוד אירועים אמורים היו להתקיים במוסדות נוספים, אך הם בוטלו ברגע האחרון מתוך הזדהות עם תושבי הדרום, שסובלים בימים האחרונים ממטחי רקטות."שילמנו עשרות אלפי שקלים על הלימודים ועל אף שהמחאה חשובה, אין שום היגיון בהשבתת לימודים שתפגע בנו, הסטודנטים, ותקשה עלינו להשלים את התואר", אמר מתן, סטודנט לכלכלה במכללה למינהל.
שיר מהפקולטה לחקלאות באוניברסיטה העברית הוסיפה: "הגיע הזמן שיעזבו אותנו קצת בשקט וייתנו לנו להתרכז בלימודים. השנה רק התחילה ואנחנו כל הזמן שומעים בתקשורת על הפגנות ומחאות של סטודנטים. אני לא יודעת לאיזה סטודנטים יש זמן לרוץ כל היום עם שלטים ברחובות, אני חייבת להשקיע כל היום בלימודים ואני מבקשת שלא יפריעו לי".
סטודנט אחר מאוניברסיטת בן-גוריון הסביר שכפעיל חברתי, הוא מודע לכך שעל מנת להשיג מטרות חברתיות צריך להקריב, אך לדבריו, "כשם שתמכתי בקיץ במחאה החברתית אני גם תומך בוועדת טרכטנברג ולכן בכלל לא ברורה לי כרגע על מה המחאה ואני לא רואה שום סיבה לשבש את הלימודים".
"הסטודנטים לא יפסידו לימודים"
סטודנטית נוספת מבן-גוריון יצאה בכלל נגד המחאה החברתית. "אני גם בקיץ התנגדתי למחאה החברתית וגם עכשיו אני מתנגדת לה. התפקיד של אגודות הסטודנטים זה לדאוג לנו, הסטודנטים, ולא להפיל את הממשלה".
אורי רשטיק, יו"ר אגודת הסטודנטים בתל אביב, אמר בתגובה כי "תפקידה של אגודת הסטודנטים לתת שירותים איכותיים לסטודנטים ולסייע להם במהלך שנות לימודיהם לצד הובלת מאבקים חברתיים. השבתת הלימודים נעשית באופן מידתי יחד עם הסגל הבכיר והזוטר". הוא הדגיש: "הסטודנטים לא יפסידו
לימודים".
מהתאחדות הסטודנטים נמסר: "התאחדות הסטודנטים ואגודות הסטודנטים אינן משתמשות בשביתה כלאחר יד. כל שביתה נשקלת על-ידי נשיאות התאחדות הסטודנטים המלאה, שמורכבת מכלל אגודות הסטודנטים ונציגי הקמפוסים מרחבי הארץ וכן כל אגודת סטודנטים מנהלת דיון דומה במועצת האגודה המקומית".
עוד נמסר: "אנו סבורים שלאחר קיץ כה סוער בו הסטודנטים היו כוח מוביל במחאה, חשוב שהמחאה תמשיך גם מתוך הקמפוסים במהלך שנת הלימודים האקדמית. זוהי חובתנו החברתית כסטודנטים שמובילים שינוי. אנו מברכים דיון ציבורי ומעורבות סטודנטים ומאפשרים לכל סטודנט להביע דעתו בפני אגודת הסטודנטים בקמפוס".