שתף קטע נבחר

ראש אחד. ניר ברקת מצטלם לשער "לגבר"

ניר ברקת, ראש עיריית ירושלים, פגש את צוות "לאשה" בלשכתו בבירה וסיפר על חלום ילדותו, המעבר מעולם העסקים לחיים ציבוריים ובעיקר על העיר שהוא מאוהב בה ועל משרתו שבעדה הוא מרוויח שקל אחד בשנה

משימה לא פשוטה, על גבול האתגר, עמדה בפנינו כשניסינו לתאם יום צילום, עם ניר ברקת, ראש עיריית ירושלים. אחרי לא מעט הזזות, שינויים וחגים הגענו לרגע המיוחל ועל הסט, פגשנו איש ניחוח, חברותי ובעיקר מעורר השראה.

 

"כנער תמיד ידעתי שארצה לשרת ביחידה קרבית, ולאחר מכן להשתלב בתפקיד פיקודי, שדומה למ"פ", הוא נזכר ומשיב בחיוך לשאלתנו מה חלם לעשות כילד. המציאות לא התרחקה מהחלום: ברקת שרת שש שנים בצנחנים כמ"פ, נפצע, ויצא לאזרחות. אחרי שנים שבהם צבר רקורד והישגים מרשימים בתחום ההייטק, יצא להגשים את חלום חייו: לנהל ולהוביל במישור הציבורי. לשם כך הוא סיים את עסקיו הפרטיים, לטובת ניהול העיר הכי מאתגרת במדינה - ירושלים.

 

  

 

הקואליציה מצליחה בגלל המכנה המשותף

הוא מנצח על קואליציה רחבה,שכוללת את מרצ מחד ואת החרדים מאידך. לדבריו ההצלחה של הקואליציה טמונה במכנה המשותף והרחב שקיים בין כל תושבי העיר."בסופו של דבר על מנת שירושלים תצליח, יש מקום לכולם, וצריך לפתח את הכלכלה והתרבות, לשדרג את מערכת החינוך לצד תתי תחומים שנוגעים לכולם", הוא אומר.

 

האזור האהוב עליו ביותר בעיר, הוא אזור החפירות של העיר דוד. "האזור הזה ממלא אותי בצמרמורות", הוא מתרגש, "זוהי ירושלים הקדומה של לפני 3000 שנה, כאשר כל חודש ממשיכים להגיע גילויים חדשים. זה אזור שמייצר דינמיקה מדהימה, ואני מאוד אוהב לבקר בו".

 

 


 

 

- למה קיבלת החלטה לקבל שכר של שקל בשנה?

"כי אין ברכה גדולה מלהתמקד בעשייה לצבור מבלי לבקש תמורה. אני ממליץ לכאלה שכבר עשו לביתם, בשלב כלשהו לעצור, להסתכל, לקחת את ניסיון חייהם ולהעביר אותו הלאה לדורות הבאים".  

 

- איפה תהיה בעוד עשור?

"בעוד עשור מהיום, אני אהיה בירושלים, עדיין לא החלטתי אם ארוץ לקדנציה שלישית".

 

 



 

צילומים: כפיר חרבי









 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ראש אחד. ניר ברקת
צילום: כפיר חרבי
עם שר התחבורה ישראל כץ, בהשקת הרכבת הקלה בירושלים
צילום: יוסי זמיר
לאשה בפייסבוק
מומלצים