המפגינים למען צדק חברתי בארה"ב שיתקו נמל
אלפים נהרו במהלך הלילה לנמל של אוקלנד, המעביר סחורות בשווי עשרות מיליארדים, וגרמו להשבתתו. גם בבריטניה רשמו המפגינים נגד השיטה הקפיטליסטית הישג, מול הכנסייה
עוד על המחאה החברתית ברחבי העולם:
בריטניה: מחאת האוהלים, מול אלוהים
מממה-חאה: מה עשו 5,000 כבשים במדריד?
סיור עולמי במוקדי המחאה
כ-5,000 מפגינים נהרו לנמל, שבו עוברות מדי שנה סחורות בשווי 39 מיליארד דולרים. על פי הצהרת רשויות הנמל, "הפעילות הימית שותקה למעשה. היא תחודש כשיהיה בטוח לעשות כן". דובר מטעם הנמל מסר כי הוא מתוכנן להיפתח הבוקר (שעון מקומי).
גז מדמיע ולד זפלין
המפגינים, שמוקדם יותר חסמו צומת מרכזי, טיפסו על כלי הרכב הכבדים ועלו על מסילות הברזל, לצלילי להקה שניגנה משירי לד זפלין והשתמשה במגברים שהופעלו על ידי אופניים.
המשטרה נמנעה מלהתעמת עם המוחים במהלך רוב היום, אך החלה לפעול לאחר חצות. השוטרים ירו גז מדמיע לעבר המפגינים. חלקם מיהרו להרים את מיכלי הגז ולהשליך אותם בחזרה לעבר השוטרים. מוקדם יותר ניפצו מפגינים חלונות בנקים וחנויות בעיר.
המחאה באוקלנד צברה תאוצה בסוף החודש שעבר, עם פציעתו של סקוט אולסון, נחת לשעבר ששירת בעיראק.
הוא נפגע ממיכל גז מדמיע ומצבו היה קשה. הוא עדיין מאושפז בבית החולים אך מצבו טוב. גם קודם לכן היו ההפגנות בעיר אלימות יחסית למוקדי מחאה אחרים בארה"ב.
בלונדון רשמו מפגיני המחאה החברתית הישג משלהם. ראשי הכנסייה האנגליקנית חזרו בהם מהחלטתם לפעול נגד המאהל שהוקם בפתח קתדרלת סיינט פול שבבירה. הקתדרלה ההיסטורית סגרה את שעריה למשך שבוע בשל ההתגודדות, וחששה מאבדן הכנסות. מאידך, חלק ממנהיגיה סברו כי עליהם להתייצב לצד המפגינים למען צדק חברתי. הקרע איים לפלג את ההנהגה הדתית, ואף הביא להתפטרות איש דת בכיר משורותיה.