מארגני המשט לעזה: זה רק הגל הראשון
אחד ממארגני המשט הקנדי אמר ל-ynet: "במדינות נוספות מתארגנות קבוצות שייצאו במשט לעזה". בינתיים, הפעילים שהיו על הספינות הועברו לידי רשות ההגירה, לקראת גירושם הארץ
אחרי שחיל הים עצר אתמול (ו') את הספינות מקנדה ומאירלנד, כמה עשרות קילומטרים מחופי עזה, מבטיחים מארגני המשט כי ספינות נוספות ינסו לפרוץ את המצור על הרצועה.
המשט שנעצר בדרך לעזה - כותרות אחרונות
דרק אוקיף, אחד ממארגני המשט הקנדי, אמר ל-ynet: "אין ספק שזה היה רק הגל הראשון. יש מדינות נוספות בהן מתארגנות קבוצות שייצאו במשט לכיוון עזה, וגם בקנדה אנחנו מתכוונים להוציא ספינות נוספות". הוא הוסיף כי בקנדה יתקיימו הפגנות נגד ישראל בארבע ערים - אוטווה, טורונטו, אונטריו וונקובר. "אנחנו רוצים להראות שהעם הקנדי לא תומך במדיניות של ממשלתו. אני מאמין שהמצור על עזה מנוגד לדעתם של רוב הקנדים והם לא מרוצים מהתמיכה של הממשלה בו".
לדברי אוקיף, הם טרם שוחחו עם האנשים שהיו על הספינות, מאז עלו לוחמי חיל הים על הסיפון. "בפעם האחרונה בה דיברנו הייתה בשעות הצהריים, לפני שהצבא הישראלי עלה לספינות. האווירה היתה מרוממת והם ניסו לחזות מה יקרה ואיך יראה המפגש עם הצבא. הם היו נחושים והכינו את עצמם". לפעיל הקנדי יש טענות נגד צה"ל, על כך שההשתלטות על הספינה היתה בימים בינלאומיים. "אנחנו רואים בישראל אחראית לשלומם של הפעילים. אנחנו לא יודעים מה מצבם. הטלפונים הלוויינים לא פועלים, וככל הנראה, לא אפשרו להם לשוחח בטלפון".
בסך הכל עצרו לוחמי חיל הים 27 פעילים, בהם: שני יוונים , שלושה קנדים , אוסטרלי, ישראלי, סקוטי, מצרית, שלושה אזרחי ארה"ב, ספרדי, מרוקאי ו-14 אירים. 21 הגברים ושש הנשים הועברו בנמל אשדוד לנציגי רשות האוכלוסין וההגירה, ובהמשך יועברו באוטובוסים למתקן כליאה של הרשות במרכז הארץ, שם יעברו תהליך של הרחקה במסגרתו יתושאלו לצורך זיהוי ויועלו על טיסות בחזרה לארצות המוצא. מי שיסרב יובא בפני שופט תוך 72 שעות ואז יורחק ככל הנראה. האזרח הישראלי יועבר ככל הנראה לביתו בחיפה.
רס"ן ליאב מחיל הים אמר לאחר הסיום המוצלח של המבצע: "חיל הים וצה"ל ערוכים כל העת לעצור כל ניסיון פרובוקטיבי מסוג זה. לאחר שהכוחות המשולבים של חיל הים הבהירו לפעילים שהם מפרים את החוק הבינלאומי, הם המשיכו בדרכם ולא עצרו. רק לאחר מכן נכנסו הלוחמים לספינות והורו לקפטן להפליג איתם לנמל אשדוד". ההשתלטות היתה ללא התנגדות והקפטנים הזרים ניווטו את הספינות לנמל.
המשט כולל את הספינה הקנדית "תחריר" ואת היאכטה האירית סירשה (חופש בשפה הגאלית), שעליהן נמצאים 27 פעילים, אנשי צוות ועיתונאים שהוזמנו. לטענת המארגנים, הם מביאים איתם ציוד רפואי ותרופות בשווי 30 אלף דולרים למען תושבי עזה. עם זאת, גורמים בצה"ל אמרו כי על הספינות לא היה ציוד הומניטרי.
Read this article in English