שתף קטע נבחר

רוסיה: תקיפה באיראן תהיה "טעות חמורה"

שר החוץ לברוב הזהיר כי להפצצת מתקני הגרעין של טהרן יהיו השלכות שלא ניתן לצפות. "לא יכול להיות פיתרון צבאי לסוגיית הגרעין האיראני או לשום בעיה אחרת בעולם בן-זמננו", הדגיש

שר החוץ של רוסיה, סרגיי לברוב, הזהיר הבוקר (יום ב') כי תקיפה צבאית באיראן תהיה "טעות חמורה". בעקבות העיסוק הגובר בשאלת הפיתרון הצבאי לתוכנית הגרעין של טהרן אמר לברוב: "העמדה שלנו ידועה היטב - תהיה זו טעות חמורה עם השלכות שלא ניתן לצפות".

 

מחכים לדו"ח סבא"א - הכותרות האחרונות:

 

בשבוע האחרון גבר בישראל הדיון באפשרות שצה"ל יפציץ את מתקני הגרעין באיראן, על רקע העובדה שטהרן ממשיכה לדהור לעבר הפצצה מבלי שארבעת סבבי הסנקציות הקודמים שהטילה עליה מועצת הביטחון של האו"ם עוצרים אותה.

 

סרגיי לברוב. רוצה פיתרון דיפלומטי (צילום: AFP) (צילום: AFP)
סרגיי לברוב. רוצה פיתרון דיפלומטי(צילום: AFP)

 

מלבד ההצהרות של בכירים ישראלים בנושא, גם כמה צעדים שנקטה ירושלים כמו ניסוי גלוי בשיגור טיל בליסטי, תרגול אווירי של תקיפה במרחק ותרגיל עורף בגוש דן, נתפשו כרמזים לאיראן שישראל נערכת לאפשרות של תקיפה והתלקחות מלחמה בעקבותיה.

 

"לא יכול להיות פיתרון צבאי לסוגיית הגרעין האיראני", אמר לברוב לערוץ "רוסיה 24", "ולא יכול להיות פיתרון צבאי לשום בעיה אחרת בעולם בן-זמננו". הוא השמיע את ההצהרות בתום פגישה עם שר החוץ של אירלנד, אמון גילמור. "התערבות צבאית רק תגדיל את מספר ההרוגים ואת הסבל של בני האנוש. יש לפתור כל סכסוך אך ורק באמצעים שאישרה הקהילה הבינלאומית במסגרת מנדט האו"ם", אמר לברוב.

 

נשיא איראן, מחמוד אחמדינג'אד. ממשיך לרוץ לפצצה (צילום: AP) (צילום: AP)
נשיא איראן, מחמוד אחמדינג'אד. ממשיך לרוץ לפצצה(צילום: AP)

 

המתיחות סביב איראן אמורה להגיע השבוע לשיא חדש. מחר אמורה הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א) לפרסם דו"ח חמור, שבו תכיר לראשונה בכך שתוכנית הגרעין של טהרן נועדה למטרות צבאיות. אם כך אכן יקרה, הדבר עשוי לסלול את הדרך לסנקציות משמעותיות בהרבה על איראן מטעם מועצת הביטחון של האו"ם, במטרה לעצור את תוכנית הגרעין שלה.

 

עם זאת, כדי לאשר סנקציות כאלה באו"ם יצטרך המערב לגייס גם את רוסיה וסין, שלהן יש קשרים כלכליים ענפים עם איראן ואינטרסים עסקיים בה. מוסקבה ובייג'ינג נהנות כחברות קבועות במועצת הביטחון מזכות וטו, וכמו ארה"ב, בריטניה וצרפת - יש להן אפשרות לסכל העברת כל החלטה במועצה, גם אם זכתה לרוב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שר החוץ הרוסי. "עמדתנו ידועה היטב"
צילום: AFP
מומלצים