מרידור ל-ynet: חוק לשון הרע יפגע בדמוקרטיה
השר התבטא בחריפות נגד הכוונה לקדם את התיקון לחוק, שיגדיל משמעותית את הפיצוי ללא הוכחת נזק. "רוח רעה של חקיקה", אמר מרידור, "פוגעים בזכויות הפרט ובחופש הביטוי"
"יש רוח רעה של חקיקה, רוח רעה שהחלה עוד בממשלה הקודמת שפוגעת בשוויון, בזכויות הפרט ובחופש הביטוי", כך התבטא בחריפות השר דן מרידור בשיחה עם ynet בעניין התיקון לחוק לשון הרע.
סערת חוק לשון הרע - כותרות אחרונות:
ח"כים נגד חוק לשון הרע: "ביריונות, סתימת פיות"
ריבלין: "חוק לשון הרע ימיט אסון על התקשורת"
"אני מתנגד לחוק הזה והצבעתי נגדו בוועדת השרים לחקיקה", הבהיר מרידור, "זה חוק שמשבש את חופש העיתונות ויטיל מורא על העיתונות".
עוד בערוץ החדשות:
שבועיים אחרי הנישואים: החתן וחמו נהרגו בתאונה
מבוכה לפרקליטות: נאשמים ב"תג מחיר" שוחררו
ש"ס: לעכב שינוי ועדת השופטים - בגלל הדיינים
כיום קובע החוק סכום פיצוי מקסימלי של עד 50 אלף שקל ללא הוכחת נזק. הצעת החוק מבקשת להכפיל פי שישה את הסכום ולקבוע אותו על 300 אלף שקל. יוזם החוק, ח"כ יריב לוין מהליכוד טוען כי "ההצעה תשמור על חופש הביטוי".
"הליכוד היה שנים מי שהגן על בית המשפט", אמר השר, "הליכוד זו תנועה לאומית ליברלית. ההתקפות על בית המשפט מסוכנות לחברה ולחיים שלנו".
"החוק מפר את האיזון"
הוא הוסיף והסביר: "החוק של לשון הרע, ההחמרה המוצעת מוגזמת. העיתונות לעתים פוגעת, אז היא צריכה להתנצל, להיזהר בכבוד האנשים ואף לפצות. אני פחות דואג לפוליטיקאים, העיתונות צריכה לפעול בריסון עצמי ולא בחקיקה".
מרידור הדגיש: "מדינה בלי עיתונות חופשית היא לא מדינה דמוקרטית באמת. צריך איזון בין חופש העיתונות ובין כבוד האדם, והנטייה שלי לעתים היא לטובת חופש העיתונות. בחוק הזה מופר האיזון".
הכנסת סערה בעקבות ההצעה לתיקון חוק לשון הרע. "החוק יחזיר אותנו לתקופה חשוכה", "חוק שראוי לפח זבל" ו"בריונות משפטית לצורך סתימת פיות", כך הגדירו במסדרונות הכנסת את החוק שיאפשר לפסוק פיצויי עתק בתביעות לשון הרע מבלי להוכיח שנגרם
נזק.
ח"כ איתן כבל מהעבודה הבהיר כי מפלגתו תתנגד להצעת החוק, שלדבריו "מקומה בפח אשפה". חברו לסיעה, ח"כ דניאל בן סימון, טען כי מדובר ב"נדבך נוסף בחשכה שנפלה על הכנסת בקדנציה הזאת". גם אילן גילאון ממרצ יצא נגד ההצעה ואמר כי מדובר ב"סתימת פיות".
אחרי שהביע התנגדות ליוזמת החקיקה, הודיע יו"ר הכנסת, ראובן ריבלין, על דחייה זמנית של ההצבעה על התיקון. ריבלין, שנימק את ההחלטה בהיעדרותם של חברי כנסת מוסלמים ודרוזים השוהים בחופשות חג, ספג ביקורת מחברי הקואליציה על המהלך.