רופאו של מייקל ג'קסון הורשע בהריגה
סוף לדרמה בבית המשפט בלוס אנג'לס: חבר המושבעים הרשיע את ד"ר קונראד מורי, רופאו של מייקל ג'קסון, בהריגתו בשוגג של מלך הפופ. מורי יישאר במעצר עד מתן גזר הדין בסוף החודש
ד"ר קונראד מורי אחראי למותו של מייקל ג'קסון - כך פסק הערב (ב') בית המשפט בלוס אנג'לס, בתום שישה שבועות של דיונים משפטיים ועדויות דרמטיות. חבר המושבעים החליט פה אחד להרשיע את מורי, רופאו הפרטי של ג'קסון, בהריגה ברשלנות של מלך הפופ, לאחר שנתן לו סם הרדמה מסוג "פרופופול". גזר הדין יימסר ב-29 בנובמבר ועל-פי הערכות בתקשורת, למורי מצפה עונש של כארבע שנות מאסר.
עם תום הקראת פסק הדין, מורי הושם באזיקים והשופט הודיע כי הוא יישאר במעצר עד מתן גזר הדין, ללא אפשרות של שחרור בערבות. החלטה זו כבר זכתה לביקורת בתקשורת האמריקנית, שכן בעיני רבים לא סביר כי הוא מהווה סכנה לציבור, או שקיים חשש שמא ינסה להימלט מהמדינה.
כזכור, בתחילת 2011 נערך שימוע למורי, בו טענה התביעה כי לבו של הזמר נדם כתוצאה מסם ההרדמה "פרופופול", אותו העניק הרופא לג'קסון. ההגנה טענה כי מורי לא סיפק לג'קסון אף תרופה שהיתה יכולה להביא למותו, וכי מצבו הבריאותי הכללי של הזמר הוא שגרם למותו. בית המשפט קבע לאחר השימוע כי מורי יעמוד לדין באשמת הריגה ברשלנות.
כחודש וחצי חלף מאז פתיחת המשפט המתוקשר, כאשר רגע השיא בדיונים נשאר ככל הנראה בתחילת הדרך: במסגרת נאום הפתיחה אל מול המושבעים, הציג התובע דוד וואלגרין תמונה ראשונה של מייקל ג'קסון לאחר מותו. "מייקל ג'קסון שם את חייו בידיו של מורי. האמון הזה עלה לו ביוקר - עלה לו בחייו", אמר אז התובע. אנשי צוות ההגנה, לעומת זאת, טענו לאורך המשפט כי "ג'קסון גרם למותו בעצמו", כאשר ערבב תרופה נוספת עם כמות גדולה של פרופופול, בניגוד להוראות הרופא, וכי למורי לא היה סיכוי להצילו.
במשך 23 ימים שמעו המושבעים 49 עדים, ביניהם לקוחות של ד"ר מורי, חברות לשעבר, עובדים לשעבר של ג'קסון, חוקרים פרטיים ורופאים מומחים מכל צד. התביעה במשפט הכואב היתה חד משמעית והתעקשה כי השימוש של ד"ר מורי בסם הפרופופול בביתו של ג'קסון בכדי לטפל בבעיות השינה של הזמר היה למעשה אקט של הזנחה פושעת.
וואלגרין תיאר את מורי כרופא אנוכי, שתמורת תשלום מכובד הסכים לספק לג'קסון מדי לילה עירויים של פרופופול בביתו, דבר ששום רופא מוסרי לא היה עושה בשל הסכנות הכרוכות בדבר. "קונראד מורי השאיר את פרינס, פאריס ובלנקט ללא אבא", אמר וואלגרין במהלך המשפט, "בשבילם, התיק הזה לא נסגר היום או מחר. עבור הילדים של מייקל ג'קסון, התיק הזה יימשך לנצח - כיוון שאין להם אבא. אין להם אבא בגלל המעשים של ד"ר מורי".
הסם שלא היה שם
אחת הכותרות הגדולות שסיפק המשפט עסקה דווקא ברופא אחר, ד"ר ארנולד קליין. המושבעים לא זכו לשמוע עדות מצד קליין, שעמד במרכז טיעוני ההגנה. לדברי הסנגורים, הוא היה הרופא שגרם לג'קסון להתמכר למשכך הכאבים "דמרול" בשלושת החודשים האחרונים לחייו. ההגנה טענה כי ד"ר מורי לא היה מודע להתמכרות שפיתח ג'קסון לדמרול, וכי ההתמכרות הזו הובילה לסיבוכים קטלניים. אבל בית המשפט פסק כי עדותו של קליין אינה רלוונטית, כיוון שלא נמצא דמרול בגופו של ג'קסון לאחר מותו.
דו"חות רפואיים שהוגשו לחבר המושבעים הצביעו על לפחות 24 ביקורים של ג'קסון במשרדו של קליין במשך עשרה ימים, בשבועיים האחרונים לחייו. ההגנה
טענה כי קליין רשם לג'קסון 6,500 מיליגרם של דמרול באותם ביקורים. אבל קליין מצידו הגיב בראיון: "לעולם לא אתן לאדם את המנות עליהן הם דיברו".
12 המושבעים במשפט נבחרו מתוך 150 מועמדים. כולם השיבו על שאלון רחב שמטרתו היתה לבחון את מידת ההשפעה עליהם מהפרסומים בכלי התקשורת אודות פרשת מותו של מלך הפופ. מחצית מבין הנבחרים העידו כי העריצו את ג'קסון בעבר. המושבעים החלו את דיוניהם ביום שישי האחרון, לאחר נאומי הסיכום של התביעה וההגנה, וכעת - בתום שישה שבועות בהם התנהל השפט - סיימו את חובתם.