"האוצר מוכן לפיקוח דרקוני על קבלני העובדים"
שר האוצר נפגש הבוקר עם יו"ר ההסתדרות בהתאם להחלטת בית הדין הארצי לעבודה. לפני הפגישה אמר שטייניץ: "מי שלא ישלם שכר כדין ולא יפריש את התנאים לכל עובד, לא יקבל מכרזים, ומי שלא יעמוד בתנאים לאחר הזכייה ייפגע"
משרד האוצר מוכן להטיל פיקוח דרקוני על גופים הניגשים למכרזים בשירות הציבורי - כך אמר הבוקר (ג') שר האוצר, יובל שטייניץ, זמן קצר לפני שהחלה פגישתו בתל אביב עם יו"ר ההסתדרות, עופר עיני. "מי שלא ישלם שכר כדין ולא יפריש את התנאים לכל עובד, לא יקבל מכרזים, ומי שלא יעמוד בתנאים לאחר הזכייה ייפגע", אמר שטייניץ והדגיש: "אני בטוח שעם רצון טוב אני ומזכ"ל ההסתדרות נמצא פתרון שייטב עם המשק".
- היסטוריה של שביתות: מה השיגו העובדים עד כה?
- מנוצלים וחלשים: מה הסיפור של עובדי הקבלן?
- סוציאליזם חזירי - הסיבה האמיתית לשביתה במשק
שטייניץ ועיני נפגשו הבוקר בבבית ההסתדרות בתל אביב לדיון בסוגיית עובדי הקבלן. הפגישה נערכה בהתאם להחלטת בית הדין הארצי לעבודה, לחייב את הצדדים לנהל מו"מ אינטנסיבי ולדווח על התקדמות המגעים עד יום חמישי ב-12:00. אתמול השביתה הסתדרות את המשק ל-4 שעות על רקע דרישתה לצמצם את מספר עובדי הקבלן.
שטייניץ, שדיבר בכנס השביעי של אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון לדורותיו שנערך במלון דן פנורמה בתל אביב, אמר: "בשנה האחרונה נעשו מאמצים משמעותיים לשיפור מעמדם של עובדים בישראל". תחילה ציין השר את העלאת שכר המנימום - "דבר שלא נעשה באף מדינה בעולם בשנים האחרונות".
שטייניץ הוסיף, כי הדבר השני שנעשה ביוזמת משרד האוצר הוא החלת מס הכנסה שלילי. "15 שנה שהדבר הזה עבר ונדחה וקיבלתי החלטה להחיל אותו. הדבר הזה חל כרגע על הורים, שהם מרבית העובדים החלשים". לדבריו, שני הצעדים מהוווים תוספת משמעותית לעובדים החלשים, "אבל זה לא מספיק, קיימת בעיה של עובדי מגזר השירותים".
"המשבר הדגיש את הצורך בחינוך פיננסי"
בסוגיית החיסכון הפנסיוני אמר שטייניץ: "איש מאיתנו לא מבין את תלוש הפנסיה שלו, אזרחי ישראל מקבלים החלטות חשובות בנושאי חיסכון מבלי להבין דבר. אנחנו חייבים לפתח בישראל אוריינות פיננסית, כדי לתת לאזרח לדעת את מצבו ולשפרו".
שטייניץ פירט כי "לפני מספר שבועות קיבלתי החלטה להקים במסגרת אגף הפיקוח את האגף לחינוך פיננסי בישראל". לדברי שטייניץ, המשבר הפיננסי בעולם הדגיש את הצורך בחינוך פיננסי. שטייניץ הסביר כי החינוך הפיננסי יפנה לכל האוכלוסייה, מבני נוער ועד קשישים. "נגיש תוך שבועיים-שלושה הצעת חוק ולפי יגובשו התקציבים לנושא", אמר.