שתף קטע נבחר

 

מיאנמר: כלת פרס נובל תתמודד כנראה בבחירות

אונג סן סו-צ'י, שהיתה במשך כמה שנים במעצר בית, תתמודד ככל הנראה על מקום בפרלמנט בבחירות שיתקיימו בעוד כמה חודשים

ממעצר הבית - לבית המחוקקים? מנהיגת האופוזיציה הדמוקרטית במיאנמר (בורמה), אונג סן סו-צ'י, תתמודד ככל הנראה בבחירות שצפויות להתקיים במדינה בחודשים הקרובים. כך הודיע הבוקר (שבת) הדובר של כלת פרס נובל לשלום. מפלגת האופוזיציה לא השתתפה בבחירות הקודמות במדינה.

 

עוד ידיעות בעולם:

טורקיה: לוחמי קומנדו ירו למוות בחוטף המעבורת

ארה"ב: בן מכת האמיש גזז לאביו את הזקן

מהיום: אסור למכור מריחואנה רפואית בקליפורניה

 

הדובר אמר לסוכנות הידיעות הצרפתית: "סביר להניח כי סו-צי תשתתף בבחירות הקרובות". בבחירות, שמועדן טרם נקבע, ייבחרו 40 נציגים לבית העליון והבית התחתון במדינה. על-פי הדובר, ייתכן כי היא תתמודד באחד המחוזות במדינה.

 

סו צ'י, לאחר ששוחררה ממעצר הבית בנובמבר שעבר (צילום: AFP) (צילום: AFP)
סו צ'י, לאחר ששוחררה ממעצר הבית בנובמבר שעבר(צילום: AFP)

 

במקביל, מזכירת המדינה של ארצות הברית, הילרי קלינטון, אמרה הליל בכינוס בהוואי כי מיאנמר מתקדמת במאמציה לערוך רפורמות מקיפות במבנה השלטון, אך עדיין יש לה מלאכה רבה לעשות, הכוללת את שחרור האסירים הפוליטיים. לדבריה, דיפלומטים אמריקנים שביקרו במדינה האסייאתית לאחרונה מצאו "שינויים אמיתיים המתרחשים בשטח". היא הוסיפה: "אנו רוצים לראות את העם הבורמזי משתתף כולו בחיים הפוליטיים במדינתו".

 

מיאנמר נשלטת בידי קציני צבא בצורה זו או אחרת מאז 1962. אאונג-סן סו-צ'י, מנהיגתה הדמוקרטית שנבחרה ב-1988, שהתה במעצר בית בין השנים 2003 עד 2010.

 

מנהיגת האופוזיציה במיאנמר אמרה לפני כמה שבועות כי השינויים הפוליטיים שנערכו במדינה בתקופה האחרונה נראים "חיוביים", אך הטילה ספק באפשרות שהמדינה תזכה לדמוקרטיה מלאה אחרי שנים ארוכות של שלטון החונטה הצבאית.

 

בראיון שהעניקה בחודש ספטמבר לסוכנות הידיעות הצרפתית

 הוסיפה סו-צ'י כי "תמיד הייתי אופטימית, אך אני זהירה. אני מאמינה שהנשיא החדש יוביל שינוי חיובי, אבל יש לראות כיצד הוא ישיג את מטרותיו". הגנרל בדימוס תיין סיין, בן 65, נבחר בפברואר על-ידי הפרלמנט כנשיא האזרחי הראשון מאז השתלטה החונטה הצבאית על המדינה לפי כ-50 שנה.

 

לפני כחודש הודיעה הממשלה החדשה על שחרורם של יותר מ-6,300 אסירים שזכו לחנינה. השחרור ההמוני הוא חלק מצעדי הליברליזציה שננקטים במדינה הדרום אסיאתית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים