הנקמה של תומכי אסד: השחיתו שגרירויות ערביות
אחרי ההשעיה הדרמטית מהליגה הערבית, פשטו תומכי המשטר על הנציגות הסעודית בדמשק וצבאו על משרדי הדיפלומטים מקטאר. גם קונסוליות צרפת וטורקיה נפרצו
התגובה לא איחרה לבוא: נאמניו של נשיא סוריה, בשאר אסד, פשטו אמש (שבת) על השגרירות הסעודית בדמשק במחאה על החלטת הליגה הערבית להשעות את חברותה של סוריה בארגון. סעודיה ויתר נסיכויות המפרץ נתפסות בדמשק ככוח המניע מאחורי הליגה הערבית להשעות את סוריה ממוסדותיה, עקב המשך הדיכוי האלים של ההתקוממות העממית.
השבר הסורי - כותרות אחרונות:
הערבים קירבו את אסד למובארק / פרשנות
סוריה הושעתה מהליגה הערבית, וההרג נמשך
בכיר אמריקני: לאסד הוצע לפרוש תמורת מקלט
אחרי 3,500 הרוגים, "אסד רוצה לשוב להיות רופא"
סוכנות הידיעות הסעודית הרשמית דיווחה כמה מהמפגינים שהתגודדו מחוץ לשגרירות, פרצו לתוך הבניין כשהם חמושים בסכינים ובאלות, שברו חלונות, השחיתו חפצים ובזזו ציוד. "אנו מקריבים את דמנו ונשמתנו למענך, בשאר", צעקו המתפרעים, שאף היכו את אחד המאבטחים.
גם הקונסוליה הצרפתית והקונסוליה הטורקית בעיר לטקיה סבלו מנחת זרועם של תומכי השלטון, שפרצו אליהן. גורם דיפלומטי בכיר בדמשק סיפר כי המפגינים "גרמו נזק לא מבוטל" לשגרירות הסעודית, והוסיף כי עדיין לא ידוע מה חוללו בנציגויות בלטקיה. "נדמה כי ההתפרעויות שם היו חמורות למדי", ציין.
במקביל להכרזה על ההשעיה, 33 נהרגו בסוריה
עוד קודם לכן דיווחה הטלוויזיה הסורית כי מפגינים זועמים הקיפו את שגרירות קטאר בדמשק ואיימו לפרוץ אליה. הם אף השתלטו על גג המבנה והניפו את דגל סוריה. יצויין כי ראש ממשלת קטאר, חאמד בן ג'אסם אל-ת'אני, עומד בראש ועדת הליגה הערבית המטפלת בנעשה בסוריה. במקביל, בירדן מנעו כוחות הביטחון מתומכיו של אסד להתעמת עם מאות אזרחים שחגגו בעמאן את החלטת הליגה הערבית.
השעייתה של סוריה מהליגה הערבית תיכנס לתוקף ביום רביעי, ותימשך עד שממשל אסד ייענה לכל המחויבויות שלקח על עצמו במסגרת היוזמה להפסיק את מעשי האלימות בשטחה.
סוריה הסכימה לתוכנית עוד לפני מספר ימים, אך מאז נהרגו מידי כוחות הביטחון למעלה מ-100 איש. אתמול נהרגו בצפון-מערב המדינה לפחות 33 בני אדם, רובם אנשי ביטחון, ופעילים דיווחו על עימותים אלימים ופעולה צבאית בעקבות עריקת עשרות חיילים.
נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, שיבח את החלטתה של הליגה הערבית וציין כי היא מהווה "אבן דרך". גם באיחוד האירופי בירכו על הצעד הדרמטי של הליגה, וציינו שהוא "מעיד על הבידוד הגובר של המשטר הסורי", כדברי שרת החוץ של האיחוד, קתרין אשטון. סוריה, מצדה, הגיבה בתקיפות להשעייתה וטענה שאינה חוקית, מאחר שלא עברה פה אחד ובכינוס של ראשי המדינות החברות.
Read this article in English