חילוקי דעות מסכנים את מכירת שופרסל
מחלוקת בקבוצת הרוכשים, ליאו נואי וברונפמן־פישר, מערימה קשיים על השלמת העסקה. עיקרי המחלוקות: תנאי התשלום והביטחונות שתקבל דסק"ש ואופן הניהול המשותף בעתיד. תאריך היעד להשלמת העסקה נדחה למועד לא ידוע
מכירת שופרסל נמצאת בסכנה לאור מחלוקות בין הרוכשים, ליאו נואי וקבוצת ברונפמן־פישר, לבין המוכרת - קבוצת אי.די.בי שבשליטת נוחי דנקנר, וכן בשל חוסר הסכמות בתוך קבוצת הרוכשים עצמה, כך נודע ל"כלכליסט".
- נוחי דנקנר מוכר את השליטה בשופרסל
ביום חמישי דיווחו הצדדים לבורסה על הארכת המועד האחרון לחתימה על הסכם מחייב לעסקה מ־15 בנובמבר ל־20 בנובמבר. כעת נודע ל"כלכליסט" כי נציגי הרוכשים — שולם פישר ורון הדסי, מנהל הפעילות של קבוצת ברונפמן־פישר בישראל — ייצאו היום לפגישות לא מתוכננות בלונדון כדי לדון עם נואי בעתיד העסקה. הפגישות יחלו מחר.
עסקת שופרסל סוכמה ב־12 באוקטובר. לפי מתווה העסקה חתמה דיסקונט השקעות (דסק"ש) מקבוצת אי.די.בי, המנוהלת על ידי עמי אראל, על מסמך עקרונות לא מחייב עם חברת ישראלום נכסים, שבבעלות שולם פישר ומתיו ברונפמן ותאגיד שבשליטת איש העסקים היהודי־בריטי ליאו נואי. לפי המסמך תמכור דסק"ש את מלוא אחזקותיה (כ־46%) בשופרסל לרוכשים תמורת כ־2.4 מיליארד שקל, בתוספת ריבית בשיעורים משתנים.
כיום מחזיקה ישראלום ב־18.6% משופרסל. אם תושלם העסקה, תחזיק הקבוצה עם נואי בגרעין שליטה משותף בשופרסל, עם אחזקה של כ־64.5% בחלקים שווים. במסגרת העסקה הנוכחית אמור נואי להשקיע במניות שופרסל כ־1.7 מיליארד שקל, וברונפמן־פישר אמורים להשקיע כ־700 מיליון שקל.
לפי מתווה ההסכמות, במועד השלמת העסקה ישלמו הקונים לדסק"ש 650 מיליון שקל, והיתרה - כ־1.77 מיליארד שקל - תשולם בתוך חמש שנים ממועד השלמת העסקה.
סלע המחלוקת בין המוכרים לרוכשים, על פי הערכות, מתייחס לתנאי התשלום ולביטחונות שתקבל דסק"ש, וכן להתנהלות במקרה של אירועי חדלות פירעון - אם יתרחשו.
בתוך קבוצת הרוכשים נסבים חילוקי הדעות, על פי הערכות, סביב אופן הניהול המשותף, כמו גם סביב נושא מימון הרכישה. שוק המימון העולמי מצוי במשבר ולגופים קשה לקבל מימון כיום - אם כי לא ברור אם וכיצד הדבר משפיע על נואי וברונפמן־פישר. תאריך היעד המקורי להשלמת העסקה נקבע ל־15 בדצמבר, אך זה נדחה כעת למועד לא ידוע.