תערוכת "וואטק": כשמים, טכנולוגיה וכסף נפגשים
מי שיסתובב בימים הקרובים בגני התערוכה ירגיש כאילו הוא בחו"ל: מדינאים, אנשי עסקים וסקרנים מכל העולם צועדים בין הדוכנים של חברות ההיי טק ובוחנים את הפיתוחים האחרונים בטכנולוגיית המים. ראש ממשלת קניה כבר סיכם על שיתוף פעולה ולא חוסך במחמאות: "ישראל כבשה את המדבר"
מדינאים ואנשי עסקים מכל רחבי העולם, בהם ראש ממשלת קניה ו-24 משלחות מסין עם יותר מ-200 איש, הגיעו לישראל כדי להשתתף בתערוכת "וואטק 2011" (WATEC 2011) לטכנולוגיית מים שנפתחה היום (ג') בגני-התערוכה בתל-אביב ותמשך שלישה ימים.
עוד על טכנולוגיות מים בערוץ כלכלה ירוקה :
שר התעשייה והמסחר, שלום שמחון, ניצל את הכנס כדי לסכם עם ראש ממשלת קניה, ראילה אמולו אודינגה, על שיתוף פעולה בתחום המים.
לפי התכנית, ישראל תסייע לקניה בטכנולוגיות ניהול מים, השקיה בטפטוף וטיהור מי קולחין. שמחון אמר כי לישראל יש פתרונות מוכחים לאתגרים איתם מתמודדת קניה בתחום המים.
המנהיג הקנייתי הגיע בראש משלחת גדולה, מלווה בשרת המים ובסגן שר האנרגיה. הוא קרא להרחבת הסחר עם ישראל והוסיף, כי "ישראל כבשה את המדבר ושינויי האקלים מהווים קריאת השכמה לקניה בכל הנוגע לניהול משק המים".
נוכחות בולטת לסינים
תערוכת WATEC 2011 מארחת חברות מובילות מהעולם, המציעות מגוון של פתרונות טכנולוגיים הקשורים במים לחקלאות ולצריכה ביתית. בין המדינות המציגות אפשר למצוא את בלגיה, איטליה, צרפת, דרום קוריאה, שוודיה, דנמרק, סין ועוד.
התערוכה גם מאפשרת לחברות היי-טק ישראליות להציג את פיתוחיהן אל מול משקיעים פוטנציאליים מכל העולם, במטרה לבחון שותפויות, למשוך מבקרים ולהולהעמיק את חשיפתם הבינלאומית. שלושת ימי התערוכה יאפשרו הזדמנויות רבות ליצירת קשרים עסקיים עם משקיעים ושותפים פוטנציאליים, עבור חברות ותיקות ווחדשות כאחד.
נוכחות בולטת בכנס יש למעצמה המתפתחת סין, שהגיע עם לא פחות מ-24 משלחות שכללו נציגים מ-130 חברות, מכוני מחקר, משרדי ממשלה ועוד. כמות הנציגים מסין שיכנעה את מארגני התערוכה לקיים סמינר ייעודי לקהל הסיני בחסות משרד התמ"ת ומכון הייצוא, שיעסוק בשיתוף פעולה בין המדינות בנושאי טכנולוגיות מים ואיכות סביבה.
בתשעת החודשים הראשונים של 2011 עמד היקף הסחר בין ישראל וסין על 6.18 מיליארד דולר, גידול של כ-23% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. הגידול נובע מצמיחה של 36.5% ביצוא וצמיחה של 17.2% ביבוא. סך הסחר לשנת 2011 צפוי לעמוד על כ- 8.24 מיליארד דולר, עלייה של כ-21.5% ביחס לשנת 2010. ישראל רואה בסין שותפת סחר חשובה", אמר שמחון, שהוסיף כי משרדו משקיע מאמצים להגדלת נפח הסחר עם סין ומדינות נוספות באסיה.
סגן שר החוץ, דני איילון, קרא בכנס להפוך את מצוקת המים במזרח התיכון, לאמצעי לשיתוף פעולה. "אני קורא למדינות ערב להפוך את המים לגשר לשלום", אמר, "מים היו סיבה לסכסוכים ושפיכות דמים רבה באזורנו. אבל היד לשלום שישראל מושיטה לכם אינה ריקה. ביחד נשקה ונרווה את כל ילדי המזרח התיכון. משיתוף פעולה בינינו ישראל תרוויח ואתם תרוויחו שותפה אמיתית לטכנולוגיות מים".