התפטרות הרופאים: "המחלקה לא תחזיק מעמד"
רופא בכיר במחלקה הנוירוכירורגית בביה"ח איכילוב מתריע מפני קריסתה, אם לא יימצא פתרון למשבר המתמחים שהביא שישה מבכיריה להגיש את התפטרותם. במחלקת ניתוחי הלב הגישו כל הרופאים המומחים מכתבי התפטרות: "המצב ילך ויחמיר"
"מדובר במצב הישרדותי לגמרי, בעוד חודש המחלקה לא תוכל להחזיק ככה". כך תיאר היום (ג') בכיר במחלקת נוירוכירורגיה בבית החולים איכילוב בתל אביב את המצב בעקבות הגשת מכתבי ההתפטרות של הרופאים המומחים. 100 רופאים בכירים הגישו היום את התפטרותם, שאמורה להיכנס לתוקף בעוד חודש, אלא אם כן יושג בינתיים פתרון לדרישות הרופאים המתמחים.
רפואה במשבר - כתבות אחרונות ב-ynet:
עשרות רופאים מומחים הגישו התפטרותם
רופאים: סכנת חיים ממשית, ואין לנו גיבויעוד מתמחים נוטשים:"לא עבדים של אף אחד"
"אם לא יהיה שינוי, אחת המחלקות הגדולות בישראל תיסגר וחולים ישחררו מבית החולים", הוסיף הרופא הבכיר. מתוך עשרה מומחים לנוירוכירורגיה וחמישה מומחים אחרים שעובדים במחלקה, הגישו היום שישה את התפטרותם, בהם מנהל המחלקה, פרופ' צבי רם.
עד אתמול, עבדו במחלקה שבעה רופאים מתמחים, אך לאחר שכולם עזבו, נשארו הבכירים, ולצדם שני רופאים מהרשות הפלסטינית שעושים התמחות במחלקה. במחלקת ניתוחי הלב בבית החולים איכילוב, הגישו כל ששת הרופאים הבכירים מכתבי התפטרות.
מתוך 18, נותרו 4
במחלקת טיפול נמרץ ילדים בבית החולים רמב"ם בחיפה לא התפטרו הרופאים הבכירים, אך הם חוששים מהרגע שבו העומס יכריע את אלו שנשארו לעבוד. מתוך 18 המתמחים שעבדו במחלקה, נותרו ארבעה בלבד. אחת מהן בהריון, אחרת עובדת בתקן של קופת חולים מכבי, ושניים קרובים לסיום ההתמחות.
"ככל שיתארך הזמן המצב ילך ויחמיר. השאלה היא כמה זמן המומחים יצליחו להחזיק מעמד",
אמר אחד הרופאים המומחים במחלקה.
ביום חמישי ידון בג"ץ בהתפטרותם של הרופאים המתמחים, לאחר שטענו כי ההידברות בינם לבין נציגי האוצר לא הניבה תוצאות. המתמחים עתרו לבג"ץ נגד החלטת בית הדין הארצי לעבודה, הקובעת כי התפטרותם קולקטיבית ולפיכך אינה תקפה. חרף ההחלטה, נעדרו מאות מתמחים מעבודתם בתחילת השבוע.
במשרד הבריאות טרם הוחלט אם לפנות לבית הדין לעבודה, שיורה למתמחים לשוב לעבודתם. בנוגע למומחים שהתפטרו היום, בודקים במשרד הבריאות את אפשרויות הפעולה בנושא.