שתף קטע נבחר

 

תליין סיני: העבודה לא מסובכת כמו שחושבים

הו ז'יאו, קצין משטרה ותיק, התראיין ל"בייג'ינג איבנינג ניוז" וסיפק הצצה נדירה לעולם ההוצאות להורג בארצו. "כולנו משתמשים ברובים, עומדים 4 מטרים מהאסיר המורשע, מכוונים, לוחצים על ההדק - וזהו זה". ואיך היתה הפעם הראשונה שלו?

הו ז'יאו אומר שעבודתו כאחד התליינים בסין אינה מסובכת מדי, למעט פעם אחת שבה נידון למוות נעמד ורץ לעבר רובהו הטעון. הו, קצין משטרה ותיק, התראיין לעיתון "בייג'ינג איבנינג ניוז" וסיפק הצצה נדירה לעבודתו הלא שגרתית. הוא סיפר על הרוטינה של ירי באסירים שהורשעו ברצח או בעבירות אחרות שדינם עונש מוות בסין.

 

הוצאות להורג ברחבי הגלובוס - כתבות אחרונות:

 

ארגוני זכויות אדם טוענים שהמדינה הקומוניסטית מבצעת מדי שנה את מספר ההוצאות להורג הגדול ביותר מכל מקום אחר בעולם.

 

אמנסטי: מדי שנה מוציאה סין להורג אלפי בני אדם (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
אמנסטי: מדי שנה מוציאה סין להורג אלפי בני אדם(צילום: רויטרס)

 

"למעשה, זה לא כל כך מסובך כמו שחושבים המתבוננים מבחוץ. כולנו משתמשים ברובים, עומדים במרחק של ארבעה מטרים מהאסיר המורשע, מכוונים, לוחצים על ההדק - וזהו זה", סיפר הו לעיתון הסיני.

 

רוב הנידונים למוות לא מסוגלים לעמוד

רוב האסירים שמובלים להוצאה להורג כה מבועתים עד שהם מתמוטטים על הקרקע ולא מסוגלים לעמוד, מסביר התליין הו. לדבריו, היוצא מן הכלל היה חייל שהורשע ברצח. "ברגע ההוצאה להורג, הפושעים כורעים ברכיהם על הקרקע, אבל החייל לשעבר פשוט נעמד ורץ קדימה. התוצאה היתה מטרה נעה שהיה צריך להוריד אותה", אמר הו, חייל לשעבר בעצמו ששירת במשטרה במשך 19 שנה. "לכל האנשים האלה מגיע מה שהם קיבלו בגלל הפשעים שלהם", הוסיף התליין.

 

סין לא מפרסמת באופן רשמי נתונים על מספר האנשים שהיא הוציאה להורג. אולם, ארגוני זכויות אדם, בהם "אמנסטי אינטרנשיונל", אומרים שהמדינה הקומוניסטית הוציאה להורג יותר אסירים מאשר כל מדינה אחרת – אלפי בני אדם, על פי "אמנסטי אינטרנשיונל".

 

ב-2010 הוצאו 46 בני אדם להורג בארה"ב, רובם בזריקות רעל (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ב-2010 הוצאו 46 בני אדם להורג בארה"ב, רובם בזריקות רעל(צילום: AFP)

 

לשם השוואה, בשנת 2010 הוציאה ארצות הברית להורג 46 בני אדם, כמעט כולם הומתו בזריקות רעל קטלניות.

 

הסינים עוברים מרובים לזריקות רעל

סין עצמה עברה לביצוע הוצאות להורג באמצעות זריקות רעל אשר פחות מועדות לתקלות מאשר רובים, אך הו סיפר רק על שגרת יומו שלו - ירי באסירים מורשעים.

 

כאשר הוא נכנס לראשונה לתפקידו, סיפר הו לעיתון הסיני, קצינים ותיקים יותר הכריחו אותו לצפות בשתי הוצאות להורג ולבדוק את הגופות. אז הגיע זמנו לעשות זאת בעצמו והוא סיפר שלא היה לחוץ כלל וכלל.

 

"בפעם השנייה שבה הוציא את משימתו לפועל, הוא נעשה יותר עצבני. לא משום שהוא פחד אלא בגלל החשש שיחטיא את מטרתו ויהפוך מטרה ללעג בקרב עמיתיו לעבודה", נכתב בעיתון "בייג'ינג איבנינג ניוז".

 

לפי הו, לשוטרים צעירים לוקח זמן להתרגל להוצאות להורג. "עבור השוטרים המבוגרים, ביצוע ההוצאות להורג הפך למשימה שגרתית ביותר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עבודה פשוטה? (אילוסטרציה)
צילום: Shutterstock
מומלצים