קהיר: הרוגים ומאות שוטרים בחידוש האלימות
כוחות ביטחון גדולים מגובים במשוריינים הגיעו לכיכר תחריר כדי לפנות אלפי מפגינים שדורשים מהצבא להעביר את סמכויותיו לממשלה אזרחית. שוטרים שרפו עשרות אוהלים, קרעו שלטי מחאה והיכו באלות מפגינים. 7 נהרגו - 4 מירי אש חיה ו-3 משאיפת גז מדמיע. "זה מה שהצבא יעשה אם ישלוט במדינה"
נמשכות המהומות האלימות בעיר הבירה של מצרים: יום אחרי שהעימותים בין המשטרה למפגינים בכיכר א-תחריר הסתיימו במותם של שני בני אדם ובפציעתם של מאות, הגיעו הערב (יום א') מאות חיילים ושוטרים לכיכר ופתחו במבצע לפינוי המפגינים מהכיכר שהפכה לסמל המהפכה נגד שלטונו של חוסני מובארק. התוצאה: לפחות שבעה בני אדם נהרגו משאיפת גז מדמיע שרוסס לעברם על ידי כוחות הביטחון ומאות נפצעו מאלימות כוחות הביטחון. כך על פי רופאים שטיפלו בפצועים שהועברו לבתי החולים בעיר.
מצרים - ממהפכה לבחירות:
- עימותים בתחריר: "הצבא ממשיך בדרך מובארק"
מאות שוטרים וחיילים, מגובים בכלי רכב משוריינים, השתמשו בגז מדמיע, בכדורי גומי ובאלות כדי לפנות כמה אלפי מפגינים מהכיכר.
כתב של סוכנות הידיעות AP דיווח כי השוטרים והחיילים הבריחו מהכיכר את רוב המפגינים, פירקו את האוהלים שהקימו במקום שרפו עשרות מהם ביחד עם שמיכות וקרעו את שלטי המחאה שלהם. חלק מהמפגינים שנתפסו על ידי השוטרים וכוחות הביטחון הוכו על ידם באלות.
"זה מה שהם (הצבא) יעשו אם הם ישלטו במדינה", צעק מפגין אחד בעודו בורח מכוחות הביטחון הקרבים אליו.
עשן גדול היתמר מעל אזור הכיכר הראשית, שהיתה מוקד המחאה נגד המשטר הקודם, וקולות רבים של ירי נשמעו באוויר. עם זאת, כמה מפגינים אזרו אומץ, התארגנו בקבוצות בכניסה הדרומית של הכיכר, באזור המוזיאון הלאומי לעתיקות, ושבו אליה בחזרה. מרגע בואם לכיכר הם החלו ליידות אבנים לעבר כוחות הביטחון, שהגיבו עצמם ביידוי אבנים.
ממשלת מצרים מסרה כי על אף המהומות האחרונות, הבחירות לפרלמנט יתקיימו כסדרן ב-28 בנובמבר."הממשלה המצרית מחויבת לקיים את הבחירות במועדן", נמסר בהודעת הקבינט שהועברה לידי הטלוויזיה הממלכתית במדינה.
הממשלה מודה לשוטרים על "האיפוק העצמי"
המפגינים בכיכר בקהיר דורשים שהצבא, ששולט במדינה מאז הסתלקותו של מובארק, יקבע תאריך להעברת סמכויותיו לממשלה אזרחית. לדברי הממשלה בקהיר, המשטרה לא השתמשה בירי בתחמושת חיה נגד מפגינים והודתה לשוטרים על "האיפוק העצמי בהתמודדות עם האירועים".
המפגינים יצאו אתמול למחות נגד מסמך שמקורו בממשלה, המצהיר כי הצבא הוא שומר "הלגיטימציה החוקתית", ומציע כי לכוחות הביטחון תינתן המילה האחרונה בנושאי מדיניות מרכזיים, גם לאחר שייבחר נשיא חדש. המסמך, שמציג עקרונות מנחים לחוקה חדשה, כולל גם סעיפים שאמורים להגן עליה מפני ביקורת אזרחית.
המפגינים חוששים שהמסמך מעיד על כוונה להאריך את השלטון הצבאי שאמור להסתיים בבחירות דמוקרטיות לפרלמנט בסוף החודש. תנועת "האחים המוסלמים" טענה כי הוא כופה "דיקטטורה", וקבוצות שונות חברו יחדיו כדי לפעול נגדו.