שתף קטע נבחר

 

יותר נשים מתלוננות על אלימות: עלייה של 16%

לקראת יום המאבק באלימות נגד נשים, מתפרסמים נתונים מדאיגים - 40 אלף נשים התלוננו בשנת 2010. שני שליש מהתלונות - של קטינים, כמעט רבע התלוננו על גילוי עריות. בינואר 2011, לאחר הרשעת קצב, נרשם גידול במספר הפניות

כ-40 אלף נשים התלוננו ב-2010 על אלימות, תקיפה והטרדה מינית - עלייה של 16 אחוז לעומת מספר התלונות ב-2009. את הנתון הזה מפרסם היום (א') איגוד מרכזי הסיוע לקראת יום המאבק באלימות נגד נשים שיצוין ביום שישי הקרוב, ולקראת דיון בנושא שיתקיים ביום שלישי בוועדת הכנסת לקידום מעמד האישה.

 

עוד כתבות בנושא אלימות נגד נשים:

 

כרבע מהפונות דיווחו על פגיעה מתמשכת שבוצעה על ידי אותו תוקף מספר פעמים או לאורך שנים. 7,858 מהפניות הגיעו מנשים שלא טופלו בעבר במרכז – עלייה של 3.5 אחוזים לעומת 2009. על פי ניסיונם של ארגוני סיוע ושל המשטרה, רבות מהנשים שסובלות מאלימות או מתקיפות מיניות כלל לא מתלוננות – בשל פחד, בושה או חוסר אמון במערכת - ולכן סביר שהמספרים האמיתיים של הקורבנות גבוהים הרבה יותר.

 

אילוסטרציה. "חוששות שלא יאמינו להן" (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה. "חוששות שלא יאמינו להן"(צילום: shutterstock)

 

באופן חריג פרסם האיגוד גם נתונים מינואר 2011, החודש שאחרי הכרעת הדין במשפטו של משה קצב. בחודש זה נרשם שיא של 873 פניות למרכזי סיוע, לעומת הממוצע שעמד על 650 פניות בחודש בשנים קודמות. גם מספר הדיווחים על פניות למשטרה רשם בינואר שיא בן שלוש שנים: 178 תלונות (לעומת ממוצע של 130 תלונות בחודש).

 

מנהלת מרכז הסיוע בחיפה, ליב אגוזי, מסבירה שאירוע כגון משפט קצב, שזוכה לסיקור תקשורתי מאסיבי, הגביר את המודעות לנושא: "נפגעות מלוות על ידי החשש שלא יאמינו לסיפור שלהן, והעובדה שבית המשפט האמין למתלוננות במשפט קצב מחזקת מאוד נשים אחרות. חשוב לא להיבהל מהמתלוננת ולא להתייחס אליה כחולה סופנית אלא להציע לה תמיכה בקצב שמתאים לה".

 

משה קצב יוצא מבית המשפט. "משפט קצב חיזק נשים" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
משה קצב יוצא מבית המשפט. "משפט קצב חיזק נשים"(צילום: גיל יוחנן)

 

67 אחוז מהנפגעים: בני נוער וילדים

פילוח של הנתונים מלמד כי 42 אחוז מהפניות מתייחסות לאונס או ניסיון לאונס וכ-6 אחוזים לאונס קבוצתי. כמעט רבע מהפניות (23.4 אחוז) נוגעות לגילוי עריות וכ-18 אחוז מתייחסות להטרדה מינית בעבודה או בצבא.

עשירית מהפונות התלוננו על מעשה מגונה.

 

נתונים קשים מתייחסים לפגיעה בילדים ובבני נוער: 67 אחוז מהנפגעות והנפגעים שפנו למרכזי הסיוע ב-2010 הותקפו בטרם הגיעם לגיל 18. כ-34 אחוז מהפניות החדשות שדווחו בשנת 2010 נוגעות לתקיפות שהתרחשו בילדות, כשהמתלוננות/ים היו מתחת לגיל 12.

 

מנכ"לית איגוד ארגוני הסיוע, מיכל רוזין: "חשיפת נתוני הפניות למרכזי הסיוע מדי שנה מעלה תמונה קשה של אזלת יד של החברה לפעולה נחרצת נגד תופעת האלימות המינית ומיגורה. אין די בזעזוע מהנתונים ובצקצוק הלשון. על מקבלי ההחלטות והאחראים על ביטחוננו לפעול ללא לאות להצלת נפשות מפגיעה מינית, שלה השלכות חמורות ביותר על הפרט ועל הכלל".

 

קווי החירום של מרכזי הסיוע פועלים 24 שעות ביממה: 1202 לנשים, 1203 לגברים

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
אילוסטרציה. "אין די בזעזוע ובצקצוק לשון"
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים