ארה"ב: עוד סנקציות על הבנקים והנפט באיראן
הנשיא אובמה, שר האוצר גייטנר ומזכירת המדינה קלינטון הציגו את סבב העיצומים החדש של ארצות הברית נגד המשטר בטהרן על תכניתו הגרעינית. 11 אישים וגופים שונים הוכנסו ל-"רשימה השחורה". אובמה: "כל מגזר הבנקאות האיראני - סכנה"
משרד האוצר של ארצות הברית הודיע הלילה (יום ג') כי הטיל עיצומים על עוד 11 גופים ואישים איראנים, המסייעים לרכישותיה של ארצם בתחום הגרעין, ובתוך כך עלולים לסייע לקידום תהליך העשרת האורניום. שר האוצר, טימותי גייתנר, כינה את הרפובליקה האיסלאמית "אזור הלבנת כספים מרכזי" והזהיר בנקים עולמיים מקיום קשרים עסקיים עם טהרן.
בידוד כלכלת איראן - מאמץ כלל עולמי
בריטניה למוסדות הפיננסיים: בלי עסקים עם איראן
ארה"ב מנסה לשכנע את הרוסים: הטילו סנקציות על איראן סבא"א: לא מציבים לאיראן אולטימטום; ביקורת רפה בלבד"על מוסדות פיננסיים מרחבי העולם לשקול ברצינות את הסיכונים הכרוכים בעסקים עם איראן", אמר גייתנר בהודעה מוכנה מראש. להודעה הצטרפה מזכירת המדינה, הילרי קלינטון, שהדגישה כי התווית שהודבקה לאיראנים, פירושה כי כל קשר פיננסי עם טהרן - מסוכן. לדבריה, "אנו מצפים כי סנקציות דומות יוטלו בידי שותפותינו בזירה הבינלאומית בימים הקרובים".
בהודעה משלו טען נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, כי בממשל "רואים סכנה מכל מגזר הבנקאות האיראני, כולל הבנק המרכזי". עם זאת, האמריקנים נמנעים לפי שעה מהטלת הגבלות על הבנק המרכזי של איראן, מחשש שניתוקו מהעולם עשוי להקפיץ את מחירי הנפט בעולם ולהקשות על תוכניות השיקום של כלכלות ארצות הברית ושל האיחוד האירופי.
מחפשים דרכים חדשות ללחוץ על איראן
אובמה אמר כי על טהרן לבחור אם ברצונה להתוודות בפני העולם על שאיפותיה בנושא הגרעין וליהנות מחופש כלכלי ושיתוף פעולה הדוק עם שאר כלכלות העולם, או להמשיך ולדבוק בדרכה עד כה ולעמוד מול לחץ עולמי שרק יילך ויגבר.
הוא הוסיף כי הממשל מחפש דרכים חדשות להפעיל לחץ על האיראנים. "ככל שאיראן תמשיך בדרך המסוכנת הזאת, ארצות הברית תמשיך למצוא דרכים, בפעולות משותפות או לבד, כדי לבודד ולהגביר את הלחץ על המשטר האיראני", הכריז.
ארצות הברית היא המדינה המערבית השלישית להחריף את הסנקציות נגד איראן, לאחר הודעות מוקדמות יותר של קנדה ושל בריטניה. שר האוצר הבריטי, ג'ורג' אוסבורן, הורה לכלל הגופים הכלכליים במדינה להפסיק כל התקשרות עסקית עם הבנקים האיראניים ושלוחותיהם, במטרה לנתק כליל את הקשרים העסקיים בין שתי המדינות, כדי "למנוע מהשלטון האיראני לרכוש נשק גרעיני".
בטהרן, עוד בטרם פרסום ההודעה האמריקנית, הודה שר המסחר, מהדי גזנפרי, כי הסנקציות פוגעות בכלכלה האיראנית, אך באותה נשימה הוסיף כי מדינות המערב "פוגעות באינטרסים שלהן עצמן", ולדבריו הן מאבדות "נתח שוק אטרקטיבי" בתחום האנרגיה.