שתף קטע נבחר

 

סער: "לא אתן לקרוע החינוכית ממערכת החינוך"

שר החינוך, פוליטיקאים ואנשי תקשורת יוצאים נגד כוונת לשכת נתניהו להכפיף את הטלוויזיה החינוכית לרשות השידור. זבולון אורלב: "פגיעה אנושה במערכת החינוך". רונן ברגמן: "לא ברור איך הכפפת החינוכית לגוף בעייתי תסייע לה"

בבוקר שלמחרת הפרסום על נסיון השתלטות לשכת ראש הממשלה על הטלוויזיה החינוכית, זוכה המהלך לביקורת ציבורית חריפה מצד אנשי תקשורת ופוליטיקאים - ובראשם שר החינוך גדעון סער, שמכריז: "בתקופת כהונתי כשר החינוך לא תיקרע הטלוויזיה החינוכית ממערכת החינוך. קריעת הטלוויזיה החינוכית ממערכת החינוך והכפפתה לרשות השידור, הנמצאת במשבר עמוק, תהיה סוף דרכה של הטלוויזיה החינוכית, דבר שלא יקרה במשמרת שלי", הוסיף השר.

 

פוליטיזציה בתקשורת הישראלית? כתבות אחרונות ב-ynet:

 

גורם בכיר בטלוויזיה החינוכית שהיה מעורב במהלכים הפוליטיים סביבה בשנים האחרונות, אמר הבוקר (ד') ל-ynet כי כבר לפני כשלוש שנים, בסמוך להיבחרו של בנימין נתניהו לתפקיד ראש הממשלה בפעם השנייה, היה מי שניסה לספח את החינוכית לרשות השידור. העניין מעולם לא הבשיל לכדי ביצוע, אך על פי הדברים שנאמרו, הרעיון קודם אז בעיקר דרך משרד האוצר.

 

טלי ליפקין-שחק, לשעבר מגישת "ערב חדש", מזכירה אף היא את התערבות משרד האוצר בפעילות הטלוויזיה החינוכית בעבר. "עזבתי את החינוכית בעקבות מכרז שנכפה עלינו, מנחי 'ערב חדש', על ידי האוצר. זה היה מכרז כל כך מופרך עד שגם הם ככל הנראה הבינו את גודל הטעות וביטלו את הדרישה למכרז. שלושה מתוך ארבעה מנחים התחלפו במכרז, שמראש זעקנו שהוא מנוגד לתפיסת חופש הביטוי והעיתונות".

 

"אני רואה חשיבות עצומה לתת לחינוכית להתקיים באופן עצמאי, כגוף עצמאי ולא מוכפף לאף גורם פרט למשרד החינוך", מוסיפה ליפקין-שחק. "המחשבה שייסגרו כלי תקשורת ולו מטעמים ארגוניים במרכאות, מעוררת בי דאגה עמוקה. זה מקום שמאוד אהבתי לעבוד בו, זה כלי תקשורת שהציע אלטרנטיבה איכותית ולא רודפת רייטינג ובזה חשיבותו".

 

"החינוכית - גוף בריא שמנוהל נכון"

העיתונאי ד"ר רונן ברגמן, בעבר מגיש "ערב חדש" ובהווה "פרופיל", שתיהן בטלוויזיה החינוכית, אמר כי אינו יודע על התערבות בעבר בתכני הערוץ, אך הוסיף כי "יכול להיות אינטרס להתערבות כזו".

 

חבר הכנסת אלכס מילר. "אין סיבה לזעזועים נוספים" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
חבר הכנסת אלכס מילר. "אין סיבה לזעזועים נוספים"(צילום: גיל יוחנן)

 

לדבריו, תוכנית אקטואליה כמו "ערב חדש", באופן טבעי מעוררת מידה של רגישות ויכולה להיות בה התערבות כמו בכל תוכנית אקטואליה. "אני מגיש כיום את 'פרופיל', וגם כאן יכולה להיות סיטואציה שמישהו יחשוב שלא צריך לעסוק באישים מסוימים או לחילופין לעסוק באישים מסוימים בצורה מסוימת".

 

ברגמן התייחס בדבריו גם למצבה הנוכחי של רשות השידור בהקשר של המהלך המדובר: "רשות השידור מתמודדת עם כל כך הרבה בעיות עד שהיא מתקשה לספור אותן. קצת קשה לי להבין איך הכפפה של הטלוויזיה החינוכית לגוף בעייתי יכולה לסייע לה. דווקא החינוכית נחשבת לגוף שמנוהל הרבה יותר נכון והרבה יותר בריא. זה גוף שבשנים האחרנות נעשה בו הרבה יותר מרשות השידור".

 

"זה לא חסר היגיון שיגידו 'בואו נדאג שהשידור הציבורי יהיה תחת קורת גג אחת'", מסכם ברגמן את הרעיון. "אם רשות השידור היתה הופכת לגוף עצמאי כמו ה-BBC - אז זה כבר סיפור אחר".

 

בתוך כך, גם בכנסת יש מי שכבר מתנגדים לרעיון. יו"ר ועדת החינוך, ח"כ אלכס מילר (ישראל ביתנו) הודיע כי הוא "מתנגד בחריפות להפעלתה של הטלוויזיה החינוכית תחת רשות השידור", וכן שבכוונתו לזמן בקרוב דיון

חירום של הוועדה בנושא. "רשות השידור נמצאת בעיצומה של רפורמה ואין סיבה לזעזועים נוספים שיפגעו בכל הצדדים ויהוו סכנה למרכיב חשוב בחינוך בישראל", אמר ח"כ מילר.

 

ח"כ זבולון אורלב (הבית היהודי-מפד"ל החדשה), חבר ועדת החינוך, הגיב אף הוא לפרסומים: "מדובר ברעיון הזוי שיש בו פגיעה קשה ואנושה במערכת החינוך. יעודה של הטלוויזיה החינוכית הוא לראות את עולם התלמידים במרכז ולהשתלב בכל העשייה החינוכית של מוסדות החינוך, בהתאם לחוק מטרות החינוך". ח"כ אורלב ציין ש"מוזר לצרף לרשות השידור החולה והגוססת משימה חינוכית-לאומית", וקרא אף הוא לדיון דחוף בוועדת החינוך.

 

"ראש הממשלה מסמן מטרה חדשה במסע להשתקת התקשורת והיא הטלוויזיה החינוכית", אמר הבוקר חבר הכנסת נחמן שי (קדימה). "משמעויות ההצעה למיזוג הטלוויזיה החינוכית ברשות השידור הן המשך הניסיונות לדכא את חופש פעולתה של התקשורת, הגברת הריכוזיות בתחום וצמצום ההיצע התקשורתי לציבור הישראלי. ראש הממשלה עקבי ושיטתי בחתירתו לתקשורת צייתנית, סתגלנית וחסרת יוזמה".

 

כפי שפורסם אמש (ג') ב-ynet, בלשכת ראש הממשלה בוחנים בימים אלה את האפשרות להכפיף את הטלוויזיה החינוכית לרשות השידור ולשר הממונה עליה - בנימין נתניהו. בשל כך, עדיין מעוכב מינויו של אלדד קובלנץ לתפקיד מנכ"ל החינוכית, זאת למרות שהומלץ על ידי ועדת האיתור כבר לפני כחודש. גורמים במשרד החינוך סיפרו ל-ynet כי השר גדעון סער מתנגד למהלך.


פורסם לראשונה 23/11/2011 11:13

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בנימין נתניהו. החינוכית תעבור דירה?
צילום: אלכס קולומויסקי
רונן ברגמן. "לרשות השידור מספיק בעיות"
צילום: דור מלכה
לאתר ההטבות
מומלצים