האטה בצמיחה: המדד המשולב עלה ב-0.1% בלבד
לאחר שב-2010 עלה ביותר מ-1.5% מדי רבעון, מתקרב המדד המשולב לרמת האפס. ירידה חדה של 9% נרשמה בייצוא השירותים וירידה של 4.5% נרשמה בייבוא מוצרי צריכה. הלמ"ס דיווחה על ירידה של 2% בפידיון של כלל ענפי המשק
המדד המשולב של בנק ישראל, המודד את קצב ההתרחבות בפעילות במשק הישראלי, עלה בספטמבר ב-0.1%. מדובר בעלייה מתונה בהרבה מזו שנרשמה במחצית הראשונה של השנה, לאחר שברבעון הראשון רשם עלייה של 1.2% וברבעון השני עלייה של 0.8%. ההאטה משקפת את המשך מגמת ההאטה בצמיחה, בעקבות משבר החובות באירופה.
עיקר העלייה במדד היא בשל גידול של 1.1% בייצור התעשייתי ועלייה של 1.4% בפידיון בענף המסחר והשירותים. עליות אלו קוזזו בירידה חדה של 9% בייצוא השירותים וירידה של 4.5% בייבוא מוצרי צריכה.
גם מדד יבוא התשומות לייצור - המודד את היקף ההוצאה של בתי עסק על נכסים, מכונות, משכורות וכיוב' - ירד ב-1.3% ובייוא הסחורות חלה עלייה לה של 0.2%, לעומת עלייה של 2.2% בחודש הקודם.
נתונים נוספים בנוגע למצב המשק בחודשים האחרונים הגיעו מוקדם יותר היום מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס). הלמ"ס דיווחה כי הפידיון המשוכלל של כל של ענפי המשק, כפי שחושב מדיווחים של בתי העסק למע"מ, ירד בחודשים יולי-ספטמבר ב-2%, בהמשך לירידה של 0.6% בחודשים אפריל-יוני.
את המגמה הוביל ענף הבנייה, עם ירידה של 8.5% בפידיון וירידות משמעותיות נרשמו גם בענף החינוך (4.5%) ובענף התחבורה האחסנה והתקשורת (3.1%). עלייה בפידיון נרשמה בענף החקלאות (14.7%) ובענף הפיננסים (9%).