"סירק דה סוליי" מגיעים לישראל
מופע הקרקס והאקרובטיקה, הנחשב לאחד המרהיבים בעולם, יגיע לישראל באוגוסט 2012 עם המופע "אלגריה" שכשמו כן הוא: מלא שמחת חיים, אך גם אנושיות מתפרצת
בתלבושות אקסטרווגנטיות, איפור כבד ופאות ענק, עולים בזה אחר זה מופיעי הטרפז והטרמפולינה, וקריאות ההתפעלות וההתשאות של הקהל נקטעות רק מדי פעם כשהלוליינים מרחפים עד מרחק נגיעה מהצופים. מופעי האש מותחים את תחושת הסכנה של הצופים, וההתפעלות רק הולכת וגוברת בעוד שחלק מהליצנים מצטרפים למופע הקורה הגמישה, במסגרתו מזנקים האקרובטים לאוויר ללא כל רשת ביטחון.
צפו בקטע מהמופע של סירק דה סוליי. באוגוסט אצלנו
כן, ניחשתם נכונה. לראשונה מאז שהוקם ב-1984, ושמו הפך למילה נרדפת לאקרובטיקה על-אנושית, מגיע לישראל "סירק דה סוליי". זה יקרה ב-8-18 באוגוסט 2012 עם המופע "אלגריה", שיעלה בהיכל נוקיה בתל-אביב. מכירת הכרטיסים תיפתח מחר (ב') עבור מועדון המעריצים ולמחרת ב-ynetshows החדש עבור הקהל הרחב, כשמחירי הכרטיסים יעמדו על 220-360 שקלים.
"סירק דה סוליי", קרקס השמש בצרפתית, הוקם ב-1984 על ידי אמני הקרקס גי ל'ליברטה יחד עם ז'יל סטה קרואה במזרח קוויבק שבקנדה, לרגל חגיגות ציון 450 שנה לגילוי המדינה. מאז, הפך "סירק" למיצג המובהק ביותר והפופולרי ביותר של "הקרקס החדש" - מופע קרקס מודרני, שמחובר על בסיס עלילה שמקשרת באופן כללי בין כל קטעיו ומשתמש במוזיקה שהולחנה במיוחד עבורו.
המפיק הישראלי שוקי וייס, יחד עם שותפו המפיק הבינלאומי מארק ליברברג, הודיעו כי המגעים להבאת המופע לישראל נמשכו זמן רב, וכללו ובדיקות חוזרות ונשנות שנועדו להבטיח כי מבחינה טכנית ניתן יהיה להעלות את המופע בתל-אביב באותו אופן שצפו בו עד כה יותר מעשרה מיליון בני אדם ברחבי העולם. במקביל, לדברי וייס, הובטח כי טווח המחירים של הכרטיסים לא יגיע לשחקים, בניגוד למופיעים המתעופפים באוויר.
ב"קרקס החדש" של "סירק דה סוליי" אין שימוש בבעלי חיים וכל קטעי האקרובטיקה שבו משלבים בין הלוליינות והליצנות המסורתיים לאלמנטים מודרניים. כך, בין נערי ונערות הגומי והאקרובטים המעופפים, מתרוצצים על סקייטבורד וקורקינט ליצנים בלבוש מודרני יחד עם קבוצת הנגנים המשתתפים במופע ככל אחד משאר האמנים.
שמחת חיים אדירה
במופע "אלגריה" ("שמחת חיים") שנוצר ב-1994, מוצגת במשך שעתיים פרשנותם המרהיבה של "סירק דה סוליי" (בבימוי פרנקו דרגון וגי ל'ליברטה) למאבק בין המעמדות ובין הדורות: מחד הדמויות המהודרות והגרוטסקיות של "פלר", מנהל הקרקס ו"הציפורים הנוסטלגיות" שמייצגים יחדיו את המעמד העליון, העשיר והמהודר עד כדי גיחוך, ומאידך - יתר המופיעים ובראשם "הזמרת הלבנה" והליצנים, שמייצגים יותר מכל את הדור הצעיר שכל מהותו היא האהבה והנאת החיים.
עם זאת, העלילה אינה חד משמעית ואין בה מוסר השכל ברור וחד, עם התחלה אמצע וסוף. זו גם אינה מטרתם של "סירק דה סוליי". על הבמה, בין הצופים ומעל ראשיהם מוצגים בזה אחר זה קטעי אקרובטיקה עוצרי נשימה בכוריאוגרפיה סנסציונית בתוך עולם פנטזיה ביזארי ומרשים ביותר, המורכב מיותר מ-400 תלבושות על 55 שחקנים.
הפסקול שהלחין רנה דופרי סוחף ביותר ונע בין ג'אז, פופ, טנגו ואף מוזיקת כלייזמרים. לפי אנשי "סירק דה סוליי", הפסקול של "אלגריה" הוא האלבום הנמכר ביותר שלהם עד כה. וכשם שהפסקול מעניק למופע מסגרת ברורה ומרשימה, בין כל הקטעים מקשרת קבוצת הליצנים שלא רק משעשעים ומבדרים יותר מכל ליצן מסורתי,
אלא גם מציגים רגעים רגישים ועדינים של בדידות אורבנית, ומוסיפים את הממד האנושי, המתוק-מריר, שמשלים את חווית שמחת החיים האדירה.
אחרי כמעט 30 שנה בהן גדל "סירק דה סוליי" מ-20 רקדני רחוב בקוויבק, קנדה, לתאגיד בינלאומי המעסיק יותר מ-5,000 עובדים מ-50 מדינות, והופיעו בפני יותר ממאה מיליון צופים בכ-300 ערים, מגיעים האמנים המרהיבים הללו, שהגדירו מחדש את אמנות הקרקס, לישראל, ויש לקוות שבקיץ הקרוב נהפוך לאחת התחנות הקבועות של 22 המופעים שמעלה "קרקס השמש" ברחבי העולם.