נעצרה בניית הגדר בגבול; תלמידים "מבואסים"
"לא צריך לבטל טיול בגלל כל התראה", טען תלמיד י"ב מתל-אביב, שהיה אמור לצאת מחר לטיול באזור אילת, בעקבות החלטת משרד החינוך לבטל טיולים ליד גבול מצרים. הקבלנים והעובדים שמקימים את הגדר באזור כביש 12 מבולבלים
תלמידים שהיו אמורים לצאת בימים הקרובים לטיול השנתי באזור אילת קיבלו בצהריים (יום ב') ברגשות מעורבים את הנחיית משרד החינוך, שלא לטייל דרומית למעבר נטפים, בנחל גשרון, בהר שלמה ובאזורים נוספים - הסמוכים לכביש 12 ולגבול מצרים. במקביל, הופסקו עבודות בניית גדר הגבול החדשה באזור זה. העובדים והקבלנים נעצרו משעות הבוקר במחסום נטפים ולא הורשו לעבור, ומספרים על תחושות חוסר ודאות.
עוד בצבא וביטחון:
נתניהו: מאז הקיץ, היו נסיונות לטרור בגבול מצרים
ברקע המתיחות: צה"ל מתרגל בצפון ובדרום קצין שנבחר להיות מצטיין רמטכ"ל גנב מהמפקדת בין צה"ל לאיסלאם: שיפור תנאים לבדואים
תלמידי כיתות י"ב בבית הספר עירוני ה' בתל-אביב היו אמורים לצאת מחר לטיול השנתי באילת - טיול שהיה אמור להימשך שלושה ימים. התלמידים כבר תכננו לבלות בעיר הדרומית, אך גם אם ייצאו לכיוון, ייתכן שיצטרכו לשנות את התוכניות.
"זה לא קורה לנו", אמרה ל-ynet נעה, תלמידה בבית הספר. "היו לנו המון תוכניות. היה אמור להיות לנו גם זמן חופשי, בו תכננו להיפגש עם תלמידים מבתי ספר אחרים". היא סיפרה כי התעדכנה בחדשות על ההתראות, אך לא תיארה שהטיול יבוטל. עכשיו היא מקווה שהיא וחבריה ייסעו ליעד אחר: "מתאים לי גם צפון. כל עוד לא יבטלו את הטיול לגמרי זה יהיה בסדר מבחינתי".
אבל יש תלמידים שרוצים בכל זאת לנסוע לטיול באילת. מיכאל, הלומד גם הוא בכיתה י"ב בתיכון עירוני ה' בתל-אביב הוא אחד מהם: "זה מבאס לגמרי. לא צריך לבטל טיול בגלל כל התראה. בנינו על הטיול הרבה זמן. זה הטיול האחרון שלנו בבית הספר, טיול אחרון של כולנו יחד ואני מקווה שייקחו אותנו ליעד חלופי. אם הטיול הזה יתבטל לגמרי זה יהיה חבל".
איב כהן, הלומד באותו בית ספר, היה לא רחוק מהאוטובוס עליו ירו מחבלים, בחודש אוגוסט. כהן אמר כי הוא מבין את החלטת משרד החינוך: "אם יש בעיה ביטחונית והתרעות, אז אני לא לוקח סיכון. אני לא אצא גם אם התלמידים יוצאים - זה יהיה מפחיד רצח". הוא עדיין לא שוכח את הטראומה מהפיגוע הרצחני: "בדיוק חזרתי מאילת ועברנו במקום מיד לאחר האירוע, עוד לפני שסגרו את הכביש. ראינו את האוטובוס שנפגע ואת כל ההתרחשות. הנהג שלנו נסע במהירות מטורפת. זה משהו שלא אשכח".
"משנים את המסלולים"
מדריכי הטיולים בדרום נערכים לשינוי המסלולים. יותם בר, מנהל ההדרכה בבית ספר שדה אילת, סיפר: "קיבלנו את ההודעה על סגירת המסלולים הבוקר מחדר המצב של משרד החינוך, ובעקבות כך נאלצנו לשנות את המסלולים של הטיולים ולהסב את התלמידים למסלולים אחרים".
הוא אמר כי היום מרבית הטיולים התמקדו בנקודות המותרות לטיול. "עם זאת, לקראת מחר ניאלץ לבצע היערכות מחודשת ולהזיז את הטיולים למסלולים אחרים, שכן עיקר הטיולים
של מחר היו אמורים להתבצע במסלולים האסורים לטיול. אנחנו עובדים בדרך קבע על פי ההנחיות של צו אלוף ומדי פעם נאלצים להסב את המסלולים לכיוונים כאלו ואחרים".
בר אמר כי המסלולים היפים והאטרקטיביים הם באזור בו אסור לטייל. "אנחנו נבצע את ההערכות המתאימות. החודשים הללו הם החודשים העמוסים ביותר מבחינת טיולי תלמידים באזור, וזה דורש מאיתנו להיות עם יד על הדופק ולהיות בקשר באופן קבוע עם חדר המצב של משרד החינוך".
מוטי יעקבי, מנכ"ל רשת הטיולים "אל ארצי" האחראית על הדרכת טיולים של בתי ספר תיכוניים באזור הדרום, אמר כי מאז הפיגוע בגבול מצרים כל טיול שיוצא לאזור הדרום חייב לקבל לפני כן את האישורים ממשרדי הביטחון והחינוך.
"מאז הפיגוע יש מקומות רבים באזור נטפים, שאסורים לטיול כמו נחל גשרון שנחשב ליעד טיולי פופולרי מאוד בקרב בתי הספר", הוא אמר. "העונה הזו מאוקטובר ועד אפריל, נחשבת לעונת השיא של הטיולים בבתי הספר לאזור אילת כי חם פה ונעים ואפשר לטייל בהנאה רבה. מדי שבוע מגיעים לאזור עשרות אלפי תלמידים ובכוונתנו ללמוד את ההנחיות החדשות ולפעול בהתאם".
מבחינת פיקוד העורף, אגב, לא השתנו ההנחיות לאוכלוסיה מאז הפיגועים באוגוסט, ואזורים הסמוכים לגבול נותרו סגורים לאזרחים מאז הפיגוע המשולב.