האחים המוסלמים: החשש מאיסלאמיזציה מוגזם
מנהיג התנועה ניסה להרגיע את המצרים על רקע ההישגים שרשמו הפלגים האיסלאמיים בשלב הראשון של הבחירות. היום שוב הלכו המצרים לקלפיות, ויו"ר ועדת הבחירות הודה: "טעינו, לא 62% הצביעו בשבוע שעבר, אלא רק 52%. הייתי עייף"
מנהיג תנועת האחים המוסלמים אמר היום (ג') כי הוא מוכן להגיע לפשרה עם המועצה הצבאית העליונה השולטת במצרים בכל הקשור להקמת ממשלה חדשה, וכי החשש מפני איסלאמיזציה של המדינה מוגזם. האיש, מוחמד בדיע, אמר את הדברים בהופעה בערוץ טלוויזיה פרטי. בתוך כך הודיעה בצהריים המועצה הצבאית כי תעביר לראש הממשלה כמה מסמכויות הנשיא.
בחירות היסטוריות במצרים - כותרות אחרונות:
- מצרים שוב בקלפי: "לא לחזור אלף שנה אחורה"
- האחים המוסלמים מנסים להרגיע: "החוק יקבע"
- תחריר שוב תבער? "הצבא והפרלמנט יתנגשו"
- האחים המוסלמים: "ניצחנו, קבלו את רצון העם"
- "צבא מצרים מודאג ומרוגז מתוצאות הבחירות"
דבריו של בדיע נועדו כנראה להעביר מסר מרגיע למצרים ולבנות בריתה של מצרים, שלפיו האחים המוסלמים יישארו מחויבים לדמוקרטיה ואינם רוצים להוביל את המדינה בדרך קיצונית.
בשלב הראשון של הבחירות לפרלמנט במצרים, שנערך בשבוע שעבר, זכתה "מפלגת החירות והצדק" של האחים המוסלמים במקום הראשון עם 36.6% מהקולות. למקום השני הגיעה במפתיע מפלגת "א-נור", המפלגה של אנשי הזרם האיסלאמי הסלפי הקיצוני, עם 24.4% מהקולות. הסלפים דוגלים בפירוש מחמיר ביותר של החוק האיסלאמי, ומעוניינים במדינת הלכה בדומה לזו שקיימת בסעודיה, שם לנשים למשל אסור לנהוג. המפלגות החילוניות זכו רק למעט קולות.
תהליך הבחירות במצרים סבוך למדי, ולא יסתיים לפני החודש הבא. הוא מורכב מהצבעה לרשימות של מפלגות ובחירה במועמדים פרטיים, והתוצאות שפורסמו בעקבות ההצבעה בשבוע שעבר משקפות רק את הישגיהן של רשימות המפלגות. הן משפיעות על פחות משליש מבין המושבים בפרלמנט, שבו יושבים 498 איש בסך הכול.
מאז אתמול ועד היום בערב מצביעים המצרים שוב בקלפיות, הפעם במסגרת שורה של קרבות ראש-בראש בין מועמדים שונים, עדיין במסגרת השלב הראשון. רק בהמשך החודש ובינואר ייערכו השלבים השני והשלישי של
הבחירות לפרלמנט. כשאלה יסתיימו יבחר הפרלמנט צוות שינסח חוקה חדשה, וביוני 2012 אמורות להיערך בחירות לנשיאות, שבהן ייבחר נשיא אזרחי.
אתמול הודה יו"ר ועדת הבחירות במצרים כי שיעור ההצבעה במדינה בשבוע שעבר לא עמד על 62% כפי שטען בסוף השבוע, אלא על 52% בלבד. "הייתי עייף מאוד", אמר, אך האשים גם את אנשי ועדת הבחירות בטעות. יצוין כי על סמך הנתון ההוא זכו מצרים והמועצה הצבאית ששולטת בה כעת לתשבוחות בעולם הערבי על "שיעור הצבעה גבוה". המועצה הצבאית אף הגדילה לעשות בשבוע שעבר כשטענה כי 70% מבעלי זכות הבחירה הגיעו להצביע.
Read this article in English