חבר פרלמנט איראני: נתרגל סגירת מיצרי הורמוז
האם איראן שולפת את הקלף שממנו חושש כל כך העולם? חבר הוועדה לביטחון לאומי של הפרלמנט אמר כי הצבא יתרגל בקרוב את סגירת הנתיב החשוב בעולם לסחר בנפט: "אם העולם רוצה להפוך את האזור ללא-בטוח, אנחנו נהפוך את העולם ללא-בטוח"
חבר בוועדה לביטחון לאומי של הפרלמנט האיראני אמר בצהריים (יום ב') כי ארצו מתכוונת לערוך תמרון צבאי, שבמסגרתו תתרגל את סגירת מיצרי הורמוז.
מדובר בנתיב העברת הנפט החשוב ביותר בעולם, ובמערב הביעו בעבר חשש שאם איראן תותקף, היא תסגור אותו ותגרום למחסור בנפט ברחבי תבל.
בטהרן: "בקרוב נקיים תמרון צבאי, שיתמקד באופן סגירת מיצרי הורמוז. אם העולם רוצה להפוך את האזור ללא-בטוח, אנחנו נהפוך את העולם ללא-בטוח".
עוד חדשות מהעולם הגדול:
- בוא כבר, סנטה: העולם מחכה לחג המולד. אלבום
- יחף בג'ונגל פיליפיני: נער ברח מחוטפיו המוסלמים
- אחרי השבץ: "נשיא פקיסטן עשוי להיעדר שבועיים"
- צ' קוריאה לדרום: אל תדליקו עצי חג המולד, זו לוחמה
- אלפי איטלקיות הפגינו נגד קיפוחן: "די למצ'ואיזם"
חבר הפרלמנט, פרביז סרברי, אמר לסוכנות הידיעות איסנ"א, סוכנות ידיעות של סטודנטים המזוהה עם המשטר
יעד הפיצוץ באיראן
פלדה לייצור צנטריפוגות?
רון בן ישי
האיראנים זקוקים לפלדת מרג'ינג כדי לייצר צנטריפוגות חדשות למתקני העשרת האורניום וצינורות פליטה של מנועי טילים. טהרן שינתה את גרסתה: תחמושת שהובאה למפעל הפלדה גרמה לפיצוץ, בו נהרגו 7 ובהם אזרחים זרים. ומה שיטת החבלה?
לפי שעה, אף גורם רשמי אחר לא הגיב על הדברים. סוכנות הידיעות רויטרס ניסתה ליצור קשר עם הצבא האיראני, אולם זה סירב להגיב.
מיצרי הורמוז נמצאים בין המפרץ הפרסי למפרץ עומאן. אורכם כ-280 ק"מ ורוחבם נע בין 48 ל-80 ק"מ. הנקודה
הצפונית ביותר שלהם נמצאת בתחומה של איראן, והדרומית - בעומאן. למיצרים חשיבות אסטרטגית רבה, בשל היותם נתיב ההובלה הימי היחיד למכליות הנפט ממדינות המפרץ הפרסי וכמעט היחיד לאיחוד האמירויות הערביות. בעשורים האחרונים עברו דרכם 25% מתפוקת הנפט העולמית.
שלושה איים עשירים בנפט הנמצאים במיצרים ("טנב קביר", "טנב סגיר" ו"אבו מוסא") נתפסו על ידי איראן בשנת 1971. איחוד האמירויות הערביות טוען לחזקה עליהם, אך מעולם לא נערכו קרבות לכיבושם בחזרה.
הכור הגרעיני האיראני באראק
צילום: EPA
מומלצים