הקורבנות חזרו: בשר כבש ביין - לטרוף אותו!
עם טיהור בית המקדש יכולים הקרניבורים לחזור ולנעוץ שיניים בבשר כשר בחוצות העיר. שף בית המקדש עם המלצה למתכון מנצח של בשר כבש. מי אמר ריח ניחוח ולא קיבל?
לאחר שבירת המצור והחזרת הקורבנות אל בית המקדש, השף יזהר הכהן ממליץ על מתכוני בשר משובחים:
עוד ב-ynet חנוכה - דיווחים מיוחדים:
- יהודה המכבי בבית המקדש: "הר הבית בידינו"
- ועדת השמות תקבע: לקרוא לחג "חנוכה"
-
היוונים עזבו: מחירי החזירים בשפל חסר תקדים
בשר כבש ביין ותפוחים מהאדמה
מצרכים:
בשר כבש על שיפודמלח לפי הטעם
פלפל לפי הטעם
7-8 שני שום
8 תפוחי אדמה
לימון סחוט
כד קטן של שמן זית
יין חברוני
אופן ההכנה:
בחרו כבש צעיר וללא מום. אני מעדיף לשחוט את הכבש בעצמי, אך המפונקים יכולים לרכוש בשר להכנה אצל מוטי הקצב. ממליחים, מפלפלים היטב את חתיכות הכבש, חורצים חורים בבשר ודוחפים פנימה - לא בעדינות - את חתיכות השום.
בצלחת חרס נפרדת מערבבים מיץ לימון, שמן זית, מלח, פלפל, ומברישים היטב את חתיכות הבשר ותפוחי האדמה (טיפ השף: אפשר להשתמש בזנב הכבש להברשת הבשר).
יוצקים מעל הבשר את היין, ומשפדים אותו.
מדליקים מדורה קטנה בחצר, מחכים שהלהבות הראשונות ידעכו ומניחים את השיפוד על אש קטנה. מסובבים את השיפוד מדי פעם לצליה מושלמת (טיפ השף: ניתן לבדוק אם הבשר מוכן בעזרת החרב – כשהנעיצה קלה יותר, סימן שהבשר מוכן)
את תפוחי האדמה משליכים אל תוך האש, וכאשר הבשר מוכן שולפים אותם מבין הגחלים ומגישים ביחד עם הבשר.
מסירים מן האש יוצקים את שארית הרוטב על הבשר ו... נועצים שיניים.
בתאבון!
צילום: שלום בר-טל
מומלצים