נתניהו נפגש עם נשיא דרום סודן: קחו מסתננים
רה"מ אירח את סלבה קיר וסיכם איתו גם על משלחת סיוע. בפגישה עם פרס אמר הנשיא האורח: "בלעדיכם לא היינו קמים"
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, נפגש היום (ג') בלשכתו בירושלים עם נשיא דרום סודן, סלבה קיר. בפגישה נדון נושא החזרת המסתננים לישראל לארצות מוצאם - גם אלו שנולדו במדינה החדשה, וגם ילידי מדינות אחרות באפריקה - בין היתר תמורת תשלום.
עוד בערוץ החדשות :
מלשכת ראש הממשלה נמסר כי בפגישה סוכם שבקרוב תצא משלחת ישראלית לדרום סודן על מנת לבדוק כיצד ניתן לסייע לתושבים, אשר סבלו מאוד בשנים האחרונות, בפיתוח מדינתם החדשה.
לאחרונה פרסם משרד החוץ תוכנית שבכוונתו לקדם האמורה לסייע בהכשרה מקצועית ושיקום של המסתננים על מנת שיוכלו לחזור לאפריקה. זה אחד מצעדי הממשלה למאבק בתופעת הברחת הגבול המתגברת. נתניהו עצמו הודיע לפני כשבועיים על כוונתו לצאת לאפריקה כדי לטפל בבעיית המסתננים. "זו מכת מדינה - בכלכלה, בחברה, בביטחון הפנימי", אמר נתניהו בישיבת הממשלה. "אין לנו חובה לקבל מסתננים בלתי חוקיים. הפליטים הם טפטוף קטן בתוך הזרם. בפליטים נמשיך לטפל. נישטף אם לא נטפל. זו לא עוד החלטה, זה הכרח, צורך עליון".
גורמים בירושלים ציינו כי עיקר השיחות עם הנשיא הדרום-הסודני עסקו בסיוע של ישראל למדינה החדשה בתחומי חקלאות, טכנולוגיה וביטחון פנים. במשרד החוץ ציינו כי עדיין לא נחתם דבר, וכי נושא המסתננים בעייתי מבחינה משפטית - שכן לא ניתן לגרש פליט למדינה שאינה ארצו, אלא בהסכמת הפליט. בירושלים מעריכים כי הנושא נידון "באופן מינורי", למרות רצונו של ראש הממשלה לקדם את עניין הוצאת המסתננים מגבולות ישראל.
לפני נתניהו, נפגש הנשיא קיר עם נשיא המדינה, שמעון פרס. "בעבורי ובעבור מדינת ישראל זהו רגע מרגש והיסטורי", אמר לו פרס. "ישראל תמכה ותמשיך לתמוך בכל התחומים, לחיזוקה ופיתוחה של ארצכם. אנו יודעים שנאבקתם באומץ ובחוכמה נגד כל הסיכויים להקמת מדינתכם ובעבורנו הולדתה של מדינת דרום סודן, היא סימן דרך בהיסטוריה של המזרח התיכון ובקידום ערכים של שוויון, חופש וחתירה לשלום ושכנות טובה".
לפי הודעת בית הנשיא, נשיא דרום סודן הודה על "קבלת הפנים המרגשת" אשר לה הוא זוכה בישראל והדגיש כי ביקורו הוא רגע היסטורי מיוחד. "אני נרגש מאוד לדרוך על אדמת הארץ המובטחת, ועמי כל בני העם הדרום סודני. ישראל מאז ומתמיד תמכה בעם הסודני.
בלעדיכם לא היינו קמים. נאבקתם לצדנו כדי לאפשר את הקמתה של דרום סודן ואנו מעוניינים ללמוד מניסיונכם".
קיר הוסיף: "יש לנו ערכים משותפים, ניהלנו לאורך ההיסטוריה מאבקים דומים ונפעל גם בעתיד יד ביד עם ישראל כדי לחזק ולהעמיק את הקשרים האסטרטגים בין המדינות". הנשיא הדרום-סודני הדגיש כי ארצו מעוניינת להרחיב את שיתופי הפעולה עם ישראל "בתחומי התשתיות, החקלאות, פיתוחי המים והטכנולוגיות המתקדמות שביססתם בארצכם".
Read this article in English